6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum

6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum

6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum nasıl olur? Boşanma süreci evliliğin geldiği geçimsizlik sonucunda verilmiş bir karar olarak belirmektedir.

Boşanma davası açma işlemi mahkemeye başvurduktan hemen boşanma sebebpleri araştırılır ve bu karşısında dava sonuçlanır.

Boşanma davası açabilmek için ilk olarak dava dilekçesi deliller ile birlikte mahkemeye başuru yapılması ile süreç ilerler.

Anlaşmalı boşanma davalarında ise bir protokol hazırlanmalı ve taraflar bu protokolü imzalamalıdır. Boşanma davası nasıl açılır nereye başvurulur sorusunun cevabı ise Aile Mahkemesi’dir.

Gerekli belgelerle yetkili mahkemeye giderek boşanma isteği dile getirilebilir ve dava süreci başlatılabilir. Hakim davayı açmadan önce ön bir incelemede bulunur.

6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum

6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum

Evliliklerde taraflar ya da taraflardan birisi anlaşmazlığa düştüyse ve hayatına başka bir yönde devam etmek istiyorsa medeni hakkı olarak boşanma öne çıkmaktadır. Ancak boşanma tıpkı o aşamaya gelinen süreç gibi pek kolay değildir.

1 Yıl dolmadan boşanma

1 yıl dolmadan boşanma hakkında merak edilen soruların kaynağı Anlaşmalı boşanmalarda dava açma şartı olması nedeniyle sıkça sorulan sorular arasındadır.

Eşlerin anlaşmalı olarak kısa sürede boşanmaları için, Evlilik sürelerinin bir yılı doldurmuş olması gerekmektedir. Eğer bu süre dolmamış ise anlaşmalı boşanmaları mümkün değildir.

Eşler bu duruma rağmen boşanmak istemeleri halinde Çekişmeli boşanma davası açarak evliliklerini sonlandırabilirler.

6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum

Yeni evliyim boşanmak istiyorum

Bir yıl dolmayan evliliklerde açılan çekişmeli boşanmanın daha hızlı sonuçlanması için avukat danışmanlığı ile ilerlemeleri halinde açılan bu davada bir veya iki duruşma sonrası sonuçlanabilmektedir

Boşanma Davalarının Tanımı - Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma Nedir?

Hukuk kapsamında iki türlü boşanma türü bulunmaktadır. Bunlar;

  • Anlaşmalı boşanma davası,
  • Çekişmeli boşanma davası

Olarak ayrımları yapılır.

Anlaşmalı boşanma davaları en kolay görülen ve sonuçlanan boşanma davalarıdır. Ancak bunu sağlamak için yerine getirilmesi gereken birtakım kıstaslar bulunmaktadır.

Öncelikle eşler arasında boşanmanın her alanına dair bir mutabakat yapılmalıdır. Boşanma işlemi sonrasında hanenin, eşyaların, sosyal güvencelerin, çocuk varsa velayetinin ve nafakasının ne olacağı uzlaşıya varılmalı, bunlar boşanma dilekçesine yazılarak mahkemeye başvuru yapılmalıdır. Ancak bundan sonra mahkemede çıkacak anlaşmazlıklar davayı anlaşmalı olmaktan çıkararak çekişmeli boşanma davasına çevirecektir.

Çekişmeli boşanma davaları, uzlaşıya varılamamış ve hâlâ birtakım konularda ortak zeminin bulunamadığı boşanma davalarına verilen isimdir. Bu anlamda genellikle hamile olma durumlarında da boşanma süreci çekişmeli davaya dönüşmektedir.

6 Aylık Evliyim Hamileyim Boşanmak İstiyorum

Her şeyden önce 1 yılı tamamlamamış çiftlerin boşanmaları çekişmeli dava olarak görülmektedir. Örneğin 6 aylık evlilik neticesinde boşanma davası açılacaksa bu çekişmeli boşanma davası olarak görülecektir.

Bunun yanı sıra, taraflar her konuda uzlaşıya vardılarsa mahkeme tarafından çekişmeli olarak açılan dava anlaşmalı davaya çevrilebilmektedir. 6 aydır evliliğin yanı sıra gebelik de varsa durum biraz daha karmaşıklaşmaktadır.

Açılacak çekişmeli boşanma davasında eşten niçin ayrılmak istendiği açık bir şekilde söylenmeli. Burada öne sürülen iddialar tanıklar nezdinde onaylanmalı.

Ya da erkeğin aile sorumluluklarını yerine getirmediği belirtilmelidir. Bu sorumluklar açısından; evi terk etmişse, evde şiddet uyguluyorsa, evdeki samimi ortam kaybolmuşsa hamile kadının boşanma davası kısa süre içerisinde karara bağlanmaktadır.

6 Aylık Evliyim Boşanmak İstiyorum

Hamile Kadının Hakları

Hamile kadın boşanma davası esnasında birtakım taleplerde bulunabilir. Bunlar;

  • Erkeğin oturduğu ve mülkiyeti kayıtlı olan aile konutuna şerh koydurabilirsiniz.
  • Aile konutunun kendi adınıza geçirilmesini isteyebilirsiniz.
  • Nafaka talebinde hem kendiniz hem de doğmamış çocuğunuz için bulunabilirsiniz.
  • Düğünde takılmış eşyaların kendinizde kalmasını, eş tarafından alıkoyulduysa temin edilmesini talep edebilirsiniz.

Bu süreçte avukat yardımı ile rahat bir şekilde sonuca varabilirsiniz.

Hamile Kadının Boşanma Sonrasındaki Durumu

Hamilelik sırasında boşanma gerçekleştiyse doğacak çocuğun nüfusu yine babada olacaktır ve bu süre içerisinde velayet davasının görülmesi gerekmektedir.

Boşanma sırasında hakim doğacak çocuğu da göz önünde tutarak velayet konusunda kararını ani bir şekilde verebilir. Ayrıca çocuğun doğumu sırasındaki oluşacak masraflar da eski eşten talep edilebilir. Bunlara eş karşı çıksa bile mahkeme onun aleyhinde karar verecek ve çocuğa temel güvenceler sunacaktır.

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara