Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçe Örneği

Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçe Örneği
Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçe Örneği | Anlaşarak veya Anlaşmalı Boşanma dava dilekçesi örneği web sitemizde diğer sayfalarda bulabilirsiniz. Burada bir hatırlatmada bulunmadan geçmek doğru olmadığını düşünerek, anlaşarak boşanma davasının konusu ve içeriği her zaman birbirinde farklılık göstereceğinden dolayı, Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği...
Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçe Örneği, web sitemizde diğer sayfalarda bulabilirsiniz. Dava dilekçesi hazırlanmadan önce boşanma davasının sonuçları bilerek hareket etmekte fayda vardır. Anlaşarak boşanma davasını boşanacak eş açmak istemesi halinde öncelikle dava şartlarını incelemesi gerekmektedir. Anlaşarak boşanmanın en önemli birinci şartı evlilikte 1 yıl şartıdır. Burada bir hatırlatmada bulunmadan geçmek doğru olmadığını düşünerek, anlaşarak boşanma davasının konusu ve içeriği her zaman birbirinde farklılık göstereceğinden dolayı. Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hazırlanırken avukat ve hukuksal destek alınmasında fayda olduğunu ve Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hazırlanırken avukat desteği alınmasını tavsiye ediyoruz. Anlaşmalı Boşanma Avukatı Ankara Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hazırlanması ve dava aşaması, boşanma davası sonucunda haklarınızı doğru olarak öğrenilmesinde fayda bulunmaktadır. Anlaşarak Boşanma Davası sadece dava dilekçesi ile son bulmayacağı, yanlış taleplerle bir çok haklarınızdan vazgeçeceğinizi asla unutmayınız. Yinede Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hala aramakta ısrarlı iseniz eklerde bulabilirsiniz.

Anlaşarak Boşanma Dilekçesi Nasıl Olmalı

Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçe Örneği ile davanın açılacağı zaman uyuşmazlığı, davacının iddiasını, iddiasının dayandığı vakıaları içeren bir bütündür. Bir örnek verirsek insan vücudunun iskeleti diyebiliriz. Dilekçe safhası her dava için oldukça önem arz etmektedir. Dilekçe konusunu davanın türüne göre farklı kanunlar düzenler. Özel hukuk davalarının usulünü inceleyen ve düzenleyen kanunumuz Hukuk Muhakemeleri Kanunudur. Hukuk Muhakemeleri Kanununun 119. Maddesinde kanun koyucu özel hukuk davalarını açarken nasıl bir dilekçe yazılması gerektiği, içeriğinde neler olması gerektiğini ifade etmiştir. Anlaşmalı Boşanma dilekçesi ile ekte sunulan anlaşma protokolü aile mahkemesine sunulması sonucu karar verilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus dava dilekçesi ile protokolde imzalanan maddeler ve kararlar bağlayıcıdır. Anlaşmalı boşanma konusunda boşanma kararı kesinleşmemiş ise eş anlaşma kararından her zaman döne bilir.

Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçe Örneği Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hukuk Muhakemesi Kanunun 119. Maddesi doğrultusunda bir anlaşmalı boşanma dilekçesi verildiğinde öncelikle şu hususu belirtmeliyim ki iki taraf da dilekçe verebilir veya bir tarafın verdiği dilekçeyi diğer taraf aynen kabul eder. Medeni Kanunun 166. Maddesinin 3. Fıkrasında hükme bağlanan anlaşmalı boşanma şartlarına dayanarak boşanma davası açtıklarını dile getirmelidirler. Anlaşmalı boşanma davası dilekçesinin hangi araç ile yazıldığının bir önem yoktur. Elle yazılabilir. Yazımında daktilo kullanılabileceği gibi bilgisayara çıktısı da olabilir. Dilekçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususları hukuk eğitimi almış bir birey daha iyi bileceğinden ve hukuki alt yapıyı dilekçede daha iyi yansıtması sebebiyle dilekçe yazacak kişilerin bir avukat ile dilekçe yazmalarının daha güvenilir ve daha sağlıklı olacağı konusu fikrindeyim. Anlaşmalı boşanma dilekçesinde dikkat edilecek bir hususta boşanma protokolüne atfın yapılabileceği ve atfın dilekçeyi daha sağlam bir zemine yerleştireceğidir.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara