Avukata Vekalet Neden Nasıl Verilir?

Avukata Vekalet Neden Nasıl Verilir?

Avukata Vekalet Neden Nasıl Verilir? Türk toplumunda ne yazık ki pek çok kişi, avukata vekalet vermeden, karşılaştıkları uyuşmazlığın çözümünü kendi başına yürütmeye çalışmaktadır.

Avukata Vekalet Neden Nasıl Verilir?

Hukuki sorunların avukat desteği olmadan çözülmesi de bu kişilere genellikle maddi ve manevi kayıp olarak geri dönmektedir. Sonradan telafisi mümkün olmayan hak ve menfaat kayıpları yaşamamak adına avukata vekalet verilmesi son derece önemlidir. Bu yazımızda avukata vekalet neden verilir sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

İlk olarak avukat, meslek tanımı gereği karşılaşılan herhangi bir hukuki sorun karşısında ne yapılması gerektiğini en iyi bilen kişidir. Nitekim hukuki uyuşmazlığın çözümünde atılacak ilk adım, sorunun hukuksal açıdan tespitidir.

Bunun ardından izlenecek hukuki süreç de davada hak ve menfaat kayıpları yaşamamak adına önemlidir. Karşılaştığınız uyuşmazlıkta, kendi başınıza ilerlemeye çalışırsanız, hukuki usul ve esaslara uygun olmayan adımlar atma, maddi ve manevi kayıplar yaşama ihtimaliniz bir hayli yüksek olacaktır.

Bu durumda tüm sürecin usul ve esaslara uygun bir şekilde ilerlemesi ve hak kayıplarının önlenmesi konusunda avukatların büyük önem taşıdığı aşikardır.

Kanunların Karışık ve Detaylı Olması

Avukatlar kanunları ezbere bilen kişiler değillerdir. Her ne kadar uzmanlık alanlarında çoğu kanun maddesini ezbere bilseler de avukatlar esasında hangi kanun maddesinin hangi hukuki durumlarda uygulanması gerektiğini bilen kişilerdir.

Bu noktada uyuşmazlığın hak kaybına uğramadan kişinin talep ettiği şekilde çözülmesi için kanunlar tek başına yeterli değildir. Yargı kararlarının yanı sıra mevzuatlar, Yargıtay kararları ve içtihatları ve uygulamadaki farklılıklar gibi pek çok konu hakkında da bilgi sahibi olunması önemlidir.

Eğer avukata vekalet vermeden dava açarsanız, tüm bu kanunların ve kararların arasında kaybolabilir ve içinden çıkılmaz bir hale kendinizi sokabilirsiniz.

Halbuki alanında uzman bir avukata vekaletname vermeniz halinde, hangi kanunların ve kararların davanızda sizin lehinize olacağını kısa sürede belirlenmesiyle birlikte haklarınız ve menfaatleriniz en iyi şekilde savunulacaktır.

Dava Dosyası Hazırlamada Usule Uyulması

Davada istenen sonuçlara ulaşılmasında eksiksiz ve kusursuz bir dava dosyası hazırlanması en temel unsur olduğu için oldukça önemlidir.

Avukata vekaletname vermeden kendi başınıza dava açtığınız durumlarda eksik ya da hatalı evrak sunarsanız, bu durum mahkeme tarafından evrak sunma süresinin geçirilmesi ya da usule aykırılık nedeniyle davanın reddine neden olabilecektir.

Öte yandan insanın başını döndürecek şekilde süren bürokratik işlemler içinde kaybolmak ve zaman kaybına uğramak gibi dezavantajları da vardır. Bu nedenle esas önemli noktaları atlamamak ve davanın usule uygun bir şekilde açılabilmesi için avukata vekaletname vermeniz oldukça önemlidir.

Türk hukuk sistemimizde kural olarak avukat tutma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Sadece ceza hukuku davalarında istisna olarak avukat tutulması gerekmektedir.

Diğer alt hukuk dallarında uyuşmazlık çözümünde ya da hak taleplerinizde avukat tutmak isteğe bağlıdır. Hukuki sürecin hızlı ilerlemesi ve hak kaybına uğramadan istenen sonuçlara ulaşılması için mutlaka avukat desteği alınması tavsiye edilmektedir.

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara