Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?
Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır İş Yeri Kira Sözleşmesi Hazırlanması, Otel Kiralama Sözleşmesi,Tarla Kira Sözleşmesi, Ticari Plaka Kira Sözleşmesi, Araç Kiralama Sözleşmesi, Hasılat Kira Sözleşmesi, Arazi Kira Sözleşmesi, Alt Kira Sözleşmesi, Açık Alan Kira Sözleşmesi, Finansal Kiralama Sözleşmesi(Leasing Sözleşmesi), Gayrimenkul Alım Kiralama Aracılık...
Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Kira sözleşmesi kural olarak yazılı yapılmalıdır.  Kira sözleşmelerini taraflar kendilerinin hazırlayacağı gibi, noter aracılığı ile de yapılır. Noterde yapılan bir sözleşmenin varlığına, imzasına ve içeriğine yapılan itirazlar kabul görmez. Kira akdi sözlü olarak da gerçekleştirilirse, sözleşmenin sıhhati ve ispatı açısından zorluklar meydana gelebilir. 

Kira Alacağı İcra Takibi Ve Tahliye Talebi

Kiracı, kira bedelini süresinde ödemediği takdirde konut sahibi noterden 30 günlük ihtarname veya icradan 30 günlük ödeme emri gönderir. Ödeme Emrini yerine getiri kira yatarsa, İcra ödeme emrine göre tahliye işlemi yapılamaz. 30 gün sonunda halen ödeme yoksa İcra Tetkik Merci ne başvurarak tahliye talep edebilir.

Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Kira sözleşmesi 6098 sayılı Borçlar Kanunda; Kiraya verenin bir şeyini kiracının kullanmasına bırakmasına veya ondan yararlanmasına izin vermesine, kiracının ise bu yararlanma durumu nedeni ile kiraya verene bir bedel ödemeyi üstleneceği sözleşme olarak tanımlanmaktadır. Kira sözleşmesinin yapılması konusunda yanı kanunun 11. Maddesinde bir şekilde serbestiyi esası getirilmiştir. Bu sebeple bir şehit veya noter huzurunda bu sözleşme hazırlanabilmektedir. Yapılacak kira sözleşmesinin yazılı olarak yapılması önemlidir. Bu şekilde taraflar arasında bir anlaşmanın yapıldığının belgelendirilmesi daha kolay olmaktadır. Kira sözleşmelerinin hukuki bir geçerliğinin olması için üç ana unsuru içinde barındırıyor olması gerekmektedir. Bunlar birincisi tarafların anlaşmış olmasıdır. İkincisi ise bir şeyin kullanılmasının devri ve üçüncüsü ise kira bedeli olmaktadır. Bunlar yanında kira artış oranı da oldukça önemli bir durum olmaktadır. Özellikle Yargıtay bu konuda çok dikkatli davranmaktadır. Kira sözleşmesinde açık bir şekilde kira artış oranı belirtilmelidir. Bu durum aylık veya yıllık olacak şekilde yapılmalıdır. https://youtu.be/BZqYG6qCYKI Sözleşmede % olarak net bir şekilde kira artış oranı ve bunun peridoyu belirtilmelidir. Bu şekilde yapılan anlaşmanın belgede de tam ve net olarak gösterilmiş olması mümkün olabilmektedir. Bu konuda bir netliğin olmaması durumunda artış oranı Üfe ve Tüfe oranlarına göre belirlenecektir. Bu konuda ülkemizde son zamanlarda bu oran %3 ile %10 arasında değişmiş durumdadır. Kira bedeli ile alakalı olarak ilgili kanunun 344. Maddesi incelene bilmektedir. Taraflar arasında yapılacak olan kira sözleşmesinin bir yılı aşması durumunda kira artış oranında belirlenmesinde önceki yılı yılın Üfe (üretici artış endeksi) oranını geçmeyecek şekilde belirtilmesi gerekmektedir. Kira sözleşmesinde bir kira artış oranın belirlenmesi yapılmamış ise bu durumda mahkeme tarafından geçen kira yılının Üfe oranı ve emsal yapıların kira durumları ile artış oranları göz önünde bulundurularak bir artış yapılabilmektedir. Kira sözleşmesinin düzenlenmesinden sonra 6570 sayılı kanun gereğinde diledikleri kadar süreli sözleşmeler yapabilmektedirler. Bu durum kira süresinin istenilen gibi olması anlamına gelmektedir. Aynı şekilde kira bedelinin ödenmesi ve kira sözleşmesinin bitimine 15 gün kala bir değişiklik talebi yapılmadığı sürece aynı sözleşme kuralları ile bir sene daha sözleşmenin uzadığı belirtilmektedir. Yapılacak sözleşmelerde bir maddenin eklenmesi ile bu sürenin 1 ay veya 2 ay gibi sürelere çıkartılmasının bir geçerliliği bulunmamaktadır. Bu süre 15 gün ile sınır olmaktadır.

Kiracı Tahliye Nasıl Yapılır?

Borçlar kanunda belirtilen hükümler düzenlenen kira sözleşmelerini de kapsamaktadır. Bu hükümler uyarıca kira sözleşmesi uyarınca kiraya verilen malın maliklerinin istediği zaman kiracıyı tahliye etme hakları bulunmamaktadır. Kiracıların tahliyesi konusunda sözleşmelerde ve kanunda belirtilen hükümler bulunmaktadır ve bunların yerine gelmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde kiracıların tahliyesi yapılabilmektedir. Kiracının tahliyesi için kanunlarda belirtilmiş durumlar bulunmaktadır ve bu durumların gerçekleşmesi ile tahliye söz konusu olabilmektedir. Kiracının tahliye edilmesi konusunda sözleşme dışında bir tahliye belgesinin düzenlenmesi mümkün olabilmektedir. Bu belge uyarında tahliye talebinde bulunulabilmektedir. Bu konularda birçok yanlış anlaşılma ve hukuka aykırı belge düzenlenmesi mümkün olabilmektedir. Ev veya iş yeri kiralanması durumunda yasal hakların sürdürülmesi konusunda imzalanacak tüm sözleşme dahil tüm belgeler okunmalı ve incelenmelidir. Bu konuda avukatlardan yardım alınması da mümkün olabilmektedir. Bu durum sonunda bir tahliyenin istenmesi durumunda da bir avukat ile görüşülerek tahliyenin hukuka uygun ve yasal olup olmadığı incelene bilmektedir. Bu şekilde kiracının yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda tahliye işleminin gerekli olup olmadığı incelene bilmektedir. Kira sözleşmenin feshi veya tahliye konusunda Borçlar Kanunda tüm düzenlemeler yapılmıştır. Bir tahliyenin gerçekleşmesi için mahkeme kararı gerekebilmektedir. Bu durumda mahkemelere yasal evrak ve belgelerin sunulması gerekmektedir. bu sebeple kira sözleşmesi ve diğer tüm evrakların yasal olarak doğru bir şekilde düzenlenmesi gerekliliği önem kazanmaktadır. Bu konuda avukatlar ile görüşerek bir düzenleme ve sözleşme oluşturulması mümkün olabilmektedir. Bu şekilde kiracının yükümlülükleri ve tahliye konusundaki tüm detaylar sorunsuz bir şekilde belirtilmiş olacaktır. Yapıların yeniden imarı ve onarılması gibi durumlarda da tahliye kararı çıkartıla bilmektedir. Bu durumlarda yasalarda net olarak belirtilmiş durumlar olmaktadır. Bu durumlarda kiraya verenin ve kiracının yükümlülükleri bulunmaktadır. Bunların yerine getirilmesi ve sorunsuz bir şekilde bu işlemlerin yapılması için hukuk büromuzdan yardım alınabilmektedir.

Sözleşme Türleri - Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır

A- MÜLKİYET HAKKINI GEÇİRMEYE YÖNELİK SÖZLEŞMELER Satış Sözleşmesi Bağışlama Sözleşmesi rampa (Takas) Sözleşmesi

B- KULLANDIRMAYA YÖNELİK SÖZLEŞMELER Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Kira Sözleşmesi Menkul - gayrimenkul kirası Finansal kiralama (Leasing) Ariyet (Kullanma Ödüncü) Sözleşmesi Karz (Ödünç) Sözleşmesi

C- İŞ GÖRME SÖZLEŞMELERİ

Hizmet Sözleşmesi Eser (İstisna) Sözleşmesi Vekâlet Sözleşmesi Emanet (Vedia) Sözleşmesi İLK-AY HUKUK BÜROSU Olarak Aşağıda maddeler halinde sıraladığımız sözleşmeleri hazırlanması, sözleşmelerin takibi ve hukuksal süreci takip edilmektedir. İş Yeri Kira Sözleşmesi Hazırlanması Otel Kiralama Sözleşmesi Tarla Kira Sözleşmesi Ticari Plaka Kira Sözleşmesi Araç Kiralama Sözleşmesi Hasılat Kira Sözleşmesi Arazi Kira Sözleşmesi Alt Kira Sözleşmesi Açık Alan Kira Sözleşmesi Finansal Kiralama Sözleşmesi(Leasing Sözleşmesi)

Gayrimenkul Alım Kiralama Aracılık Sözleşmesi Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Yukardaki Kira Sözleşmelerin düzenlenmesi, Toplu Kira Alınması ve Takibi, Kiralardan Kaynaklanan Alacak ve bunlara bağlı davalarda müvekillerine geniş  hukuki danışmanlık  hizmeti vermektedir. İş Yeri Kira Sözleşmesi Hazırlanması, Otel Kiralama Sözleşmesi,Tarla Kira Sözleşmesi, Ticari Plaka Kira Sözleşmesi, Araç Kiralama Sözleşmesi, Hasılat Kira Sözleşmesi, Arazi Kira Sözleşmesi, Alt Kira Sözleşmesi, Açık Alan Kira Sözleşmesi, Finansal Kiralama Sözleşmesi(Leasing Sözleşmesi), Gayrimenkul Alım Kiralama Aracılık Sözleşmesi ayrı branş ve ayrı özellik isteyen sözleşme türüdür. Sözleşmelerin yazılı yapılması hatta noterden onaylanması kural olmalıdır. KİRA SÖZLEŞMELERİ İki çeşit kira sözleşmesi vardır; 1. Yazılı kira sözleşmesi,  2. Sözlü kira sözleşmesi.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara