Whatsapp, İnstagram, Facebook ve Mail Mahkemede Delil Olur Mu?

Whatsapp, İnstagram, Facebook ve Mail Mahkemede Delil Olur Mu?
Günümüzde Elektronik yazışmaların çok yoğun kullanılması, akıllara sosyal medya hesaplarında yapılan yazışmaların mahkemelerde delil olup olmayacağı merak uyandırmaktadır. Peki Whatsapp, İnstagram, Facebook ve Mail Mahkemede Delil Olur Mu? İşte detaylar... Yargıtay tarafından açıklanan son kararında sosyal medya yazışmaların mahkemelerde ve alacak davalarında delil niteliği olup olmayacağını aydınlatmıştır.

Whatsapp, İnstagram, Facebook ve Mail Mahkemede Delil Olur Mu?

Verilen bu karar ile birlikte, alacak davalarında mail, WhatsApp, Facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmaların da delil niteliğinde kabul edildiği anlatılmış. Bu, taraflar arasındaki ilişkinin ve sözleşmenin varlığına delalet eden elektronik ortamlardaki yazışmaların da bir yargılamada delil olarak kabul edilebileceği anlamına gelebilir. Yerel mahkemece yapılan yargılamada bilirkişi raporunda taraflar arasında yazılı bir ücret sözleşmesi bulunmadığı tespit edilmiş ve bu doğrultuda vekalet ücreti hesaplanmıştır.

Alacak Nasıl İspat Edilir?

Ancak davalı avukat tarafından davacıya gönderilen mail yazışmaları değerlendirilmemiştir. Bu durumda, mail yazışmalarının da değerlendirilmesi gerektiği ve bu yazışmaların da belge olarak kabul edildiği hukuk muhakemeleri Kanunu'nda belirtilmiştir. Bu nedenle, mahkeme tarafından yapılan incelemenin eksik olduğu ve yazılı şekilde davanın reddine karar verilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğu, bozma sebebi olarak gösterilmiştir. Alacak davalarında mail, WhatsApp, Facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin bir içtihat geliştirilmiştir. Bu içtihat doğrultusunda, alacak davalarında her türlü elektronik ortamda yapılan yazışmalar delil olarak değerlendirilebilir. Alacak Davası Nasıl Açılır, hakkında bilgi almak için detaylara bakabilirsiniz...    

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara