Hayvanlara Şiddete Caydırıcı Cezalar Yolda

Hayvanlara Şiddete Caydırıcı Cezalar Yolda

Hayvanlara Şiddete Caydırıcı Cezalar Yolda

Hayvanlara Şiddete Caydırıcı Cezalar Yolda | Televizyonlarda haber bültenlerinde, gazete sayfalarında, internet haber portallarında ve sosyal medya paylaşımlarında artık görmek istemediğimiz, ancak görmeye devam ettiğimiz hayvana şiddet haberlerine karşı Adalet Bakanlığı harekete geçiyor. Hayvana yapılan her şiddet gösterisinde, insanlar tarafından her katledilişinde sızlayan vicdanların bir nebze olsun dindirecek gelişmeyi Adalat Bakanı Abdülhamit Gül açıkladı. TCK’nın “Mala zarar verme” başlıklı 151’inci maddesinde sadece sahipli hayvanlar korunurken, “Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında” 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanması hükmediliyor. Bakan Abdülhamit Gül, yeni çalışmada bu maddenin kapsamının genişletilebileceği belirtmişti.

“Yaşayan Her Canlı Devlete Emanettir”

Üzerinde çalışılan düzenleme hakkında bilgi veren Bakan Gül, “Daha caydırıcı neler yapılabilir, bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Yaşayan her canlı devlete, yönetime, herkese emanettir. Bunun şuurunda, bilincinde olarak, varsa uygulamada ihtiyaçlar, eksikler, gözden geçirme çalışmalarımız başladı” dedi. Yeni düzenlemenin bir an önce kanunlaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hayvana Şiddet, İnsana Dönebilir

Hayvanların da toplumların bir parçası olduğunu, dünyamızı onlarla da paylaşmamız gerektiği bilincinin aşılanmasıyla engellenebilecek hayvanlara şiddet haberleri için yasal sahipsiz düzenleme de şart olmuş durumda. Hayvanseverlerin yıllardır beklediği caydırıcı, gerçekten caydırıcı cezalar için artık daha fazla beklenmemesi gerektiği herkesin görüş birliğine vardığı bir husus... İnsan canına kastedilmesiyle, hayvanlarının canına kastedilmesinin aynı cezai şartları gerektirdiğini savunanların bu düşüncelerinde çok haklı gerekçeleri de var... Çünkü, bugün bir hayvanı gözlerinin içine baka baka öldürebilen, şiddet gösteren bir insanın, aynı şeyleri uygulayabileceği bir sonraki durak insan olacaktır. İçerisindeki şiddet duygusunu bastıramayarak, dışa vurumunu hayvanlar üzerinde sergileyenler, bir fırsatını bulduğunda insan üzerinde de uygulamayacağını hiç kimse söyleyemez.

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara