Yargıtay: Çalışan patrona sitem etti diye çıkarılamaz

Yargıtay: Çalışan patrona sitem etti diye çıkarılamaz

Yargıtay: Çalışan patrona sitem etti diye çıkarılamaz . Yargıtay'dan Patronuna Sitem Ettiği İçin İşten Kovulan Çalışan Hakkında Emsal Karar.

Çalıştığı iş yerinde primlerinin ödenmediği için sosyal medya hesabı üzerinden patronuna sitem eden işçinin tazminatsız kovulmasının arından olay yargıya taşındı. Somut olayın Yargıtay ilgili dava dairesine kadar ulaşmasının ardından Yargıtay tarafından işçi lehine emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Karar göre işçinin sitem etmesinin işten çıkarılması için yeterli bir neden olamayacağına vurgu yapılmıştır.

Söz konusu olayda çalıştığı iş yerinde satış primlerinin ödenmediği gerekçesi ile sosyal medya hesabından patronuna hitaben sitem dolu mesajlar paylaşan kişi bu paylaşımının ardından tazminatsız olarak işinden kovuldu. İşten çıkarılmasının ardından yargı yoluna başvuran kişi hakkında Yargıtay’a kadar taşınan davada emsal niteliğinde bir karara imza atılmıştır.

İşçinin Sitem Etmesi Haklı Fesih Sayılamaz

İşyerinde uzun süredir satış primlerini alamayan bir çalışan sosyal medya hesabı üzerinden işvereni hakkında sitem dolu ifadeler paylaştı. Bunun üzerine tazminatsız şekilde işten kovulan çalışan yargı yoluna başvurmuştur. İş Mahkemesine yaptığı başvurunun ardından mağdur işçi tarafından feshin geçersizliğine, işe iade ve yasal sonuçlarına hükmedilmesini talep etmiştir. Kararın karşı tarafından avukatı tarafından temyiz edilmesinin ardından olay Bölge Adliye Mahkemesine taşınmıştır.

Davalının istinaf başvurusunun kabul edilmesinin ardından iş mahkemesi tarafından verilen işçinin işe iadesi kararı kaldırıldı ve davanın reddine hükmedildi. Söz konusu karar bu kez davacı tarafından temyiz edilince olay Yargıtay 9. Hukuk Dairesine intikal etmiştir.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi İşçi Hakkında Emsal Karar Verdi

Yaşanan somut olayda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından emsal niteliğinde bir karara imza atılmıştır. İşçinin sitem ettiği için işten kovulmasının haklı fesih nedeni olamayacağına hükmeden mahkeme tarafından, davacının söz konusu paylaşımının hakaret ve sataşma niteliği taşımadığı ifade edilmiştir.

Primlerinin ödenmesi hakkında hislerini dile getiren işçinin paylaşımında herhangi bir sataşma ibaresi olmadığı için işten atılmasının haklı olmadığı ve işçinin işe iadesine karar verilmiştir. Benzer durumda olan pek çok çalışan için Yargıtay tarafından verilen bu karar emsal niteliği taşımaktadır. Karara göre çalışanın sitem etmesi tek başına haklı neden sayılamaz.

Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara