İlkay Hukuk Avukat Blog Makale | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara - Part 91

Ankara Avukat

ANASAYFA

İlkay Hukuk Blog

Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti

Ortaklığın Giderilmesi Davası Avukat Ücreti Nedir? Ortaklığın giderilmesi davası açmak için yetkili olan mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesidir.  Dava açmak için taşınmaz malın bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemelerine müracaat edilmelidir. Örnek vermek gerekirse; Dava açılacak olan taşınmaz mal Yenimahalle ilçesinde ise yetkili mahkeme Ankara Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesidir.
Dava açılacak olan taşınmaz mal Sincan veya Etimesgut ilçesinde ise yetkili mahkeme Sincan Batı Adliyesi Sulh Hukuk Mahkemesidir.

Kiracı Tahliye Davası Avukat Ücreti Ne Kadar? Kira Tahliye, Kira Tespit, Kira Taahhüt Davaları

Kiracı Tahliye Davası Avukat Ücreti Nedir? Tahliye davası açmak; Yeni Borçlar Kanununun kira sözleşmeleri ile düzenlenmesi kapsamında mümkün olmaktadır. Kiracı Tahliye Davası Avukat Ücreti Kira sözleşmeleri hem kiraya veren hem de kiracının birbirlerine karşı yasal olarak sorumluluklarını korumaktadır. Sebepler kanuna uygun ve geçerli olduğunda kiraya veren kiracının tahliyesini mahkeme yolu ile gerçekleştirebilmektedir.

İddet Davası Nasıl Açılır?

İddet Davası Nasıl Açılır? İddet dava süresi Türk Medeni Kanunu’na göre bekleme süresi olarak tanımlanmaktadır. Yeni bir evlilik yapmak için ilk olarak önceki evliliğin sonlanması gerekmektedir. Türk Medeni Kanunu bu aşamada iddet süresi dolmadan, yeni bir evliliğe izin vermemektedir. Kadının boşandıktan sonra yeniden evlenebilmesi için boşanma tarihinden itibaren 300 gün geçmiş olması gerekir.

Boşanma Davası Tek Celsede Nasıl Biter?

Boşanma Davası Tek Celsede Nasıl Biter? Anlaşmalı olarak tek celsede boşanabilmek için evlilik birlikteliklerini sonlandırmak isteyen eşlerin boşanma davasından önce boşanmayla birlikte ortaya çıkacak hukuki sonuçlar hakkında anlaşma sağlamaları gerekmektedir.

Kısıtlama Davası Nasıl Açılır?

Kısıtlama Davası Nasıl Açılır? Kısıtlama davası açılması için kanunda sayılan hallerin ve aranan şartlarının mevcut olması gerekmektedir. Kısıtlama Davası Nasıl Açılır? Kısıt altına alınması talep edilen kişi öncelikli olarak hakim tarafından değerlendirilmektedir. Kısıtlama davası nasıl açılır sorusu için gerekli şartlar ise:

Kamulaştırma Davası Nasıl Açılır?

Kamulaştırma Davası Nasıl Açılır? Kamulaştırma davasının açılması için konu olan taşınmaz mal maliki yapılan ilah tarihinden itibaren, otuz gün içerisinde kamulaştırma işlemine karşı yargıda düzeltim davası açılması gerekmektedir. Kamulaştırma şayet satın alma usulüne göre yapılmamış ise gerekli bilgi ve belgelerle dilekçe ile beraber taşınmaz malın bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesi’ne müracaat etmelidir.

İnternette Hakaret Davası Nasıl Açılır?

İnternette Hakaret Davası Nasıl Açılır? İnternette hakaret davası açmak, Türk Ceza Kanununun 125. Madde ve devamında ‘Şerefe Karşı Suçlar’ başlığı altında düzenlenmiş olan hüküm altında mümkün olmaktadır.

Fazla Mesai Davası Nasıl Açılır?

Fazla Mesai Davası Nasıl Açılır? Fazla mesai davasının açılması iş mahkemesinin görev alanına giren işçi ve işveren arasında meydana gelen uyuşmazlık sebebiyle açılan alacak davasıdır. İşçi ve işveren arasında imzalanan iş sözleşmesinde işçi en fazla 45 saat çalıştırılma hakkına sahiptir. Bu sürenin aşılması halinde işverenin çalıştığı fazla çalıştığı saatler için fazla mesai ücretinin işveren tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Apartman Aidat İcra Davası Nasıl Açılır? 

Apartman Aidat İcra Davası Nasıl Açılır? Aidat için icra davası açmak, apartmanın yöneticisi için ya da kat maliki olan kişi için mümkün olmaktadır. Kat maliki olan kişi kiracısı hakkın aidat borcunu ödemediğine dair icra takibi başlatabilmektedir. Apartman aidat borcu ödememesi ve cezasına ilişkin düzenlemeler Kat Mülkiyeti Kanununda yer almaktadır.

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

İlkay Hukuk Blog ve Makale sayfasında, Büromuz avukatları tarafında yazılmış, araştırma ve yazılar, hukuk alanında yapılan düzenlemeler ile Yargıtay ve İstinaf mahkemelerin vermiş olduğu emsal nitelikte olabilecek önemli kararlara yer verilmiştir.

Yazıların özgünlük, çeviri ve anlaşılır olması için kullanılan eş anlamlı kelimeler ile yazım hatalarından dolayı sorumluluk kabul edilmemekte olup, makaleler yol gösterici ve bilgi amaçlıdır.

İLKAY HUKUK BLOG

İlkay Hukuk Bürosu olarak tazminat hukuku, aile hukuku, iş hukuku, miras hukuku, icra hukuku ve tüketici hukuku alanlarında birçok davada tecrübe ve başarısı ile tanınmış, birçok kazanılan dava kararlarında farklı ve örnek içtihatlar oluşturmuş, genç, dinamik, araştırmacı,  detaycı, çözümcü bir hukuk bürosudur.

İlkay Hukuk bürosu 2006 yılından beri çalışmış olduğu belli hukuk alanlarında tecrübe ve branşlaşma amacıyla aile hukuku, miras hukuku, iş hukuku, tazminat hukuku icra hukuku, tüketici hukuku ve Danışmanlık Departmanları olarak yapılanmış ve her departmanda Kıdemli Avukat, avukat, danışman ve yardımcı personelleri ile çalıştığı hukuk alanlarında, kurumsal hizmet sunmayı kendine ilke edinmiştir.

İLKAY HUKUK BLOG YAZILARIMIZIN KONUSU

Aile Hukuku ve Boşanma davaları konusunda, boşanma sebepleri, boşanma kararları, boşanmadan kaynaklı tazminat talepleri, velayet konuları, nafaka ve mal paylaşımı konuların eşlerin hakları üzerine Aile hukuku departman sorumlusu avukat ve yardımcıları tarafından hazırlanan makaleler ve emsal yargı kararları verilmiştir. Ayrıca Aile hukuku alanı içerisinde yer alan evlat edinme, kadın korunması, evlilik sözleşmesi konuları da yer almaktadır.

Arabuluculuk Süreci ( Zorunlu – İhtiyari) İş hukuku ve Ticari uyuşmazlıklarda zorunlu arabuluculuk sürecini arabuluculuk daire başkanlığı kütüğüne kayıtlı Hukuk büromuzda görev yapan avukat  ve arabulucu olarak zorunlu ve ihtiyari süreci 3 arabulucu avukat ile takip yapılmaktadır.

İş Hukuku Tazminat Davaları, Arabuluculuk süreci sonrası iş mahkemelerinde açılan kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve diğer alacakların alınması, takibi ve sonuçlandırılması İş hukuku departman sorumlusu avukat ve yardımcıları tarafından hazırlanan makaleler ve emsal yargı kararları verilmiştir.

Miras hukuku Davaları, miras sebebiyle yaşanan uyuşmazlıklar da vasiyetname, mirasın reddi, muris muvazaası, tapu iptal davaları, ortaklığın giderilmesi gibi davaların takibi ve sonuçlandırılması hukuku departman sorumlusu avukat ve yardımcıları tarafından hazırlanan makaleler ve emsal yargı kararları verilmiştir.

Telefon WhatsApp