Anlaşmalı Boşanma İçin Yapılması Gerekenler | Türk Medeni Kanunun altında incelenen boşanma davası hukuki süreç altında evlilik birliği sürecini gerçekleştiren bireylerin ani evlenmiş çiftlerin daha sonradan yine hukuki süreç içerisinde ayrılmalarına boşanma denir. Çiftlerin boşanma süreci adli yargı altında mahkemeler tarafından gerçekleştirilen bir durumdur…
Evlilik Sözleşmeleri Mal Rejimleri Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıldır. Eşler, mal rejimi sözleşmesi ile kanunda belirlenen ‘Mal Ayrılığı Rejimi’, ‘Paylaşmalı Mal Ayrılığı Rejimi’ ve ‘Mal Ortaklığı Rejimi’ nden birini de kabul edebilirler. Mal rejimi sözleşmesi: Mal rejimi sözleşmesi, evlenmeden önce veya sonra yapılabilir…
Boşanma Davaları Nasıl Görülür? | Boşanma Davaları, dava dilekçesi ile birlikte, görevli yani davanın görüleceği yer olan aile mahkemesinde açılmaktadır. Boşanma Davaları dava dilekçesi ile birlikte boşanma, velayet, nafaka, tazminat, gibi konularda talep edilebilir. Boşanma Davaları yazılı yargılama usulüne göre yapılmaktadır. Boşanma Dava Dilekçeleri karşı tarafa…
Boşanma Kararının Temyizi Nasıl Yapılır? GENEL BİLGİLER, BOŞANMA DAVASI, BOŞANMA KARARI, BOŞANMA KARARININ TEMYİZİ, BOŞANMA KARARININ TEMYİZİ NASIL YAPILIR? Boşanma Davası Temyiz dilekçesi, temyiz edenin kimliği ve imzasıyla temyiz olunan kararı yeteri kadar belli edecek kayıtları taşıması halinde, diğer şartlar bulunmasa bile reddolunmayıp temyiz incelemesi yapılır…
Aile Konutu Şerhi Davası Dilekçesi Nasıl Açılır? İlk derece mahkemesince yapılan yargılama sonunda verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen karara karşı, davalı banka tarafından istinaf başvurusunda bulunulmakla, HMK’nun 353. maddesi gereğince; duruşma yapılmadan inceleme yapılmasına karar verilerek, HMK’nun 355. maddesi gereğince; istinaf dilekçesinde sayılan…