1 Yıl Dolmadan Anlaşmalı Boşanma Olur Mu? Hukuk kurallarını koyarken kanun koyucu bazen kuralın düzenleyici, bazen yorumlayıcı bazen de emredici olmasına dikkat eder ve o şekilde kuralı koyar. Düzenleyici hukuk kuralları: hukuk ile ilgili bir konuyu anlatan, unsurlarını ifade eden ve tarafların istediği mahiyette yeniden düzenleyebileceği kurallardır. Genellikle…
Boşanma Tenfiz Tanıma Davası Boşanma kararı veren yabancı mahkemenin vermiş olduğu boşanmayla ilgili maddi ve manevi neticelerinin ülkemizde uygulanmasını sağlamaya yönelik davadır. Örnek olarak yabancı mahkemesi boşanma kararında nafaka ödenmesine karar vermiş olabilir. Bu kararın Türkiye’de tanınmadığı için uygulanması mümkün değildir. Bu sebeple boşanma…
Boşanmada Tazminat Davası Nasıl Açılır? Evlilik birliği içerisinde taraflardan birisinin evlilik dışı üçüncü bir kişi ile duygusal veya fiziksel bir yakınlaşma içerisine girmesi neticesinde Türk Medeni Kanunu çerçevesinde aldatılan eşe aldatma nedeniyle boşanma davası açma hakkı verir. Aldatma, günümüz modern hukuk sistemi dahilinde boşanma davalarına en çok konu…
Anlaşmalı Boşanma Davası Dilekçe Örneği | Evlilik toplumumuzda oldukça önemli ve kutsal görül ve müessese olmaktadır. Ancak buna rağmen bazı durumlarda eşler evliliği sonlandırmak istemektedir. Her ne kadar evliliklerin uzun ömürlü ve sorunsuz bir şekilde yürütülmesi istense bile bazı durumlarda bitirilmesi eşler açısından en doğru karar olarak görülebilmektedir. Bu…
Evlilik Dışı Doğan Çocuğun Baba Tarafından Tanınması Evlilik Dışı Doğan Çocuğun Baba Tarafından Tanınması, babanın, nüfus memuruna veya mahkemeye yazılı başvurusu ya da resmi senette veya vasiyetnamesinde yapacağı beyanla olur. Tanıma beyanında bulunan kimse küçük veya kısıtlı ise, veli veya vasisinin de rızası gereklidir…