Boşanma Davasında Mal Paylaşımı Hukuki bir bağ olan evlilik birliğinin hukuki yoldan bitiren boşanma süreci birtakım hüküm ve sonuçlar doğurmaktadır. Bu hukuki sonuçlardan biride mal paylaşımı konusudur. Öncelikle şunu ifade etmekte yarar vardır: mal paylaşımı sadece bir yoldan yapılmamakta mal rejimler 4 seçenektir. Türk Medeni Kanunun 179. Maddesinde de zaten birden…
Eşlerden Biri Boşanmak İstemezse Ne Olur 4721 sayılı Medeni Kanun’a göre aralarında anlaşamayan eşler kanunen ayrılması için boşanma davası açması gerekmektedir. Aile mahkemesine iki şekilde boşanma davası açılabilir, bunlardan birincisi Anlaşmalı boşanma davası, diğeri ise boşanma sebebine dayandırılarak açılan çekişmeli boşanma davasıdır. Anlaşmalı Boşanma…
Anlaşmalı Boşanma Davaları | Kanunlarımızda boşanma davaları şekil ve usul yönünden değişiklik gösterebilmektedir. Boşanma davasının açılmasında eşler anlaşmalı boşanma davaları veya çekişmeli boşanma davaları açabilmektedir. Anlaşmalı Boşanma Davaları Nedir Eşler arasında yapılacak olan anlaşmalı boşanmalar tarafların aralarında ortaklaşa aldıkları bir…
Ayrılık Davası Nasıl Açılır? | Ayrılık davasında, eşlerden her birinin açabileceği bir dava olup, boşanma sebeplerinden (zina ve akıl hastalığı dışında) birisinin olması durumunda açılan fakat boşanmadan farklı sonuçları olan bir davadır. Ayrılık davası açma şartlarını sıralayacak olursak, Boşanma sebeplerinden akıl hastalığı ve zina hariç biri…
Boşanma Davası Neden Reddedilir? Boşanma Davasının Reddedilmesi Boşanma davasının başlatılması, sürdürülmesi ve sonuçlanması hukuki olaylardır ve hukuka uygun şekilde yapılmalıdır. Birçok farklı sebepten ötürü boşanmak için açılan davalar reddedilmektedir. Bu işlemin yapılması daha başlangıçta dilekçenin sunulması sırasında olabileceği gibi davanın görüşülmesi sırasında…