Evlatlıktan Ret ve Mirasçılıktan Çıkarma Olur Mu? | Türkiye’de miras hukuku, kişilerin ölümü ya da gaipliği halinde kendisine ait mal varlığının kimlere nasıl kalacağını düzenler. Kişinin mirası, ölümünün ardından yasal mirasçılarına ya da ölümünden önce düzenleyeceği vasiyetname ile kendi belirleyeceği kişilere intikal eder. Ancak bazı durumlarda kişi isterse, ölümünden sonra mirasının yasal mirasçılara kalmasını engelleyebilir.
Mirastan Iskat Davası Nedir Günümüzdeki reddetme anlamına gelen ıskat sözcüğü ile birlikte kullanılan mirastan ıskat mirastan ret ya da mirastan mahrum bırakma anlamları ile günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Saklı payı elinde bulunduran mirasçılar arasından bir kişinin ya da birkaç kişinin haklarının korunmadan kayıp yaşaması…
Mirasçılıktan Çıkarmanın İptali Davası | Miras bırakacak olan mal sahipleri kimi zaman yasal ya da daha önce atanmış mirasçı konumuna gelmiş olan kişilerin üzerine düşecek olan payların kendilerine verilmesini engellemek amacıyla bu kişileri mirasçılıktan çıkarmak isteyebilir.
Mirasçılıktan Çıkarma Nasıl Yapılır? | Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davasını anlatmadan miras bırakanın mirasçılıktan neden bir ya da birden fazla mirasçıyı mirasından mahrum bıraktığını incelemekte fayda vardır. Mirasçılıktan Çıkarma Kanun koyucu Türk Medeni Kanunun 510. Maddesi ve devamında mirasçılıktan çıkarmanın nedenlerini, sonuçlarını ve…