Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır? | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır?

Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır?

Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır? Banka dosya masrafını geri almak için vatandaşlar dava yoluna başvurabilir. Geriye dönük ödemeler için açılabilecek olan bu davalarda bankanın sebepsiz yere aldığı dosya masraflarının yasal bir temeli olmaması sebebiyle Tüketici Heyeti’ne başvurulabilir. Bu başvurular ücretsizdir.

Banka dosya masrafı iade nasıl alınır:

  • İade alabilmek için iki yöntem bulunur. Bu yöntemlerden ilki bankanın müşterini hizmetleri aramak ve durumu ifade ettikten sonra dosya masrafı ücretini talep etmektedir. Bazı bankalar herhangi bir sorun çıkarmadan bu ücretleri ödeyebilmektedir. Ancak ödeme yapılmayacağını iletiyorlarsa hukuksal yollarla bu hak aranabilir.
  • Tüketici Heyeti’ne başvurarak yasal haklarınızı arayabilirsiniz. Bu noktada masraflar 3 Bin TL’yi geçmiyorsa Tüketici Heyeti’ne başvurabilirsiniz.. Ancak masraflar 3 Bin TL ve üzerinde bir masraf söz konusu ise Tüketici Mahkemeleri’ne başvurabilirsiniz. Bu başvurular ücretsizdir.

Kredi Kartı Yıllık Kart Ücretleri İadesi Dilekçesi

BDDK kart aidatı iade hakkından faydalanmak için ilk olarak uygun dille hazırlanmış bir dilekçe olması gerekmektedir. Dilekçe kapsamında aidat ücreti alınmasının Yargıtay’ın vermiş olduğu kararlara göre aykırılığını uygun uslupla ifade edilmelidir.

Bu detayın dışında ise 10 sene geriye dönük olacak biçimde kullandığınız kartlardan temin edilmiş olan tüm aidat bedellerinin iadesinin talep edilmesi oldukça önem teşkil etmektedir. Bu noktada dilekçeyi usulüne uygun olarak hazırlanması gerekir.

Aksi halde dilekçe ve dava talebi reddedilir. Dilekçenin usulüne uygun olması ve titiz şekilde hazırlanması bu sebeple oldukça önemlidir ve avukat desteği ile hazırlanması önerilir. Bundan dolayı da avukat ile çalışmak daha sağlıklı sonuçlar alabilmek için önemlidir.

Kredi Kartı Aidatı İade Başvuru Dilekçesi 2019

Kredi kartı yıllık ücreti 2019 için vatandaşlar Tüketici Heyeti ve Tüketici Mahkemesi’ne başvuru yapabilir ve bu ücretleri iade olarak alabilir. Herhangi bir hukuksal temeli olmadan alınan bu dosya ücretleri, yapılan uyarılar ve dilekçelerle geri alınabilmektedir.

Bunun için öncelikli olarak henüz kart alınırken imzaladığınız sözleşmede kart aidatına dair bir maddenin olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer dosya içerisinde bu gibi bir ibraz bulunmuyorsa, bu aidatların geri alınması mümkün değildir.

Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır

Banka dosya masrafı iadesi nasıl alınır sorusu gerek basında gerekse ülkemizde çokça konuşulan konuların başında gelmektedir. Banka dosya masrafı iadesi nasıl alınır sorusunda önce banka dosya masraflarının iadesi için nasıl nereden başlanmalıdır sorusu daha önceliklidir.

Ülkemizde tüketici pek çok yönden hizmet ya da mal sunanlar tarafından zarara uğratılmaktadır. Bu ciddi bir sorun olarak ön plana çıkmaktadır. Bu sorunun çözümünün tek koşulu tüketicilerin bilinçlenmesi ve haklarını öğrenmelidir. Bilinçli tüketici hakını arar ve alır. Böylece hizmet ya da mal sunanlar da tüketiciye zarar verme konusunda çok daha hassas hareket eder. Hukuk devletinin işlerliği ancak bilinçlenmeyle sağlanabilir.

Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır, konusunda ülkemizde son derece popüler olan, bankaların aldıkları masrafı, aidatlar ve ek ücretleridir. Bu sayede tüketiciler bankaların kendilerinden tahsil ettikleri haksız masrafı, paraları tüketici hakem heyetlerine başvurarak geri alabilmektedir.

Hangi banka olursa olsun ya da kaç tane kredi kartı olursa olsun, aynı hüküm geçerli olabilmektedir. Burada ilk yapılması gereken bankalara paraların iadesi için bankalara dilekçe yazmaktır. Ancak genel olarak bankalar bu dilekçeye olumsuz cevap vermektedir. Böyle bir durumda ise ikinci adres tüketici hakem heyeti olmaktadır.

Verilen karar sonrası Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır  sorunun cevabını almış oluruz. gerçekleşir ve bankalar direkt olarak ödeme yoluna gider. Böyle bir durumda geriye dönük olarak bir hesaplama yapılabilmekte ve 10 yıla kadar geri ödeme imkanından yararlanılabilmektedir. Şayet hakem heyeti kararına rağmen bankalar para iadesini ret ederse kişi icraya başvurarak, parasını alabilmektedir.

Eğer alıcı ile satıcı arasında oluşan anlaşmazlık bedelinde davaya konu olan tutar (3.610 TL) nin altında ise hakem heyetlerine, yüksekse tüketici mahkemelerine başvurulabilir. Tüketici mahkemelerine başvuruda hakem heyetlerinin aldıkları kararlar delil olarak kabul etmektedir.

96 Görüntülenme

SORULAR

  1. BERCİS SEVGİ METE ÇALIPINAR dedi ki:

    Mutlak hak mutlak haksızlıktır.

  2. SUDEM KOÇ dedi ki:

    Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır Davayı ben hangi mahkemede açabilirim.. Davanın yetkili mahkemesi neresidir.. Saygılarımla.

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp