Boşanma davası kaç günde açılır? Boşanma davası Aile mahkemesine hazırlanan boşanma dilekçesi ile açılır.
Boşanma davası Çekişmeli Boşanma ve Anlaşmalı Boşanma olarak açılır. Boşanma davası açılmadan önce boşanma sebepleri, mal paylaşımı, velayet, nafaka ve tazminat haklarınız hakkında avukat desteği alınması tavsiye edilir.
Boşanma davası hazırlık süreci olan, dava dilekçesi hazırlanmış ise, eşlerin son 6 aydır oturduğu ikametgaha bağlı adliyeye gidilirek dava harç ve masrafları yatıralarak Aile mahkemesi’nde bir saatte açılır. Boşanma davası adliyede açılma süresi fazla sürmemektedir.
Boşanma Davası Açıldı Tebligatı Ne zaman Gider?
Boşanma davasının tebliği, dava açıldıktan sonraki 6 ay içinde davalıya ulaştırılan tebligat ile yapılır. Boşanma avukatı tarafından hazırlanan ve davacı tarafından masrafları karşılanan tebligat davacıya ulaştıktan sonra, davalı 14 gün içinde tebligata cevap vermek zorundadır.
Bir dilekçe ile yapılacak cevap verme işlemi içinde tüm deliller yazılı olarak belirtilmelidir. Boşanma davası tebligatı alınmazsa tebligat sonrasında duruşma günü 1 yıl sonraya verilir. Tebligatın alınması ile ilk duruşma arasında geçen süre, davalının tebligatı almasında çıkan aksilikten dolayı uzatılır.
Boşanma Dava Dilekçesi Tebliğ olunca Cevap Süresi Kaç gündür?
Boşanma davası cevap süresinin kaçırılması durumunda kişi büyük hak kayıpları yaşamaktadır. 14 günlük cevap süresi, sürenin son gününün hafta sonuna gelmesi durumunda ilk iş gününe kadar uzatılır. Bunun dışında herhangi bir esneme yapılmaz.
Tebligata dilekçe ile cevap vermeyen davalı, mahkeme nezdinde kusurlu duruma düşer. Boşanma davası tebligat adresi, davacının mahkemeye verdiği adrestir. Eğer tebligat alındıktan sonra gerekli dilekçeyi yazar, ancak kendisi hakkındaki suçlamalara karşı bir delil beyanı oluşturmazsa, tüm suçlamaları reddetmiş sayılır. Ancak gerekçe göstermediği için suçlama reddinin araştırılma hakkından mahrum kalır.
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?