Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olur Yapılır
Evlilik birliğini yürütmenin olanaksız hale geldiği evliliklerde tarafların mağduriyetinin giderilmesi ve daha ciddi sorunların meydana gelmesinin önlenebilmesi hedefi ile modern hukuk sistemi dahilinde 4271 sayılı Türk Medeni Kanunu ile kişilere boşanma davası açabilme hakkı verilmiştir.
Bu çerçevede de evlilik birliğinde temelin sarsılması söz konusu olan kişiler, evlilikleri ile ilgili olarak boşanma davası açma kararı aldıklarında karşılarına çıkan en önemli konulardan birisi de boşanma avukatı tavsiye oluyor.
Çünkü son derece geniş bir kapsamı ve beraberinde de oldukça ciddi hak kayıp olasılıkları bulunabilen teferruatlı dava türlerinden birisi olması dolayısı ile profesyonel desteğin zorunlu olması da çok büyük bir gereklilik teşkil etmektedir.
Boşanma davaları ile ilgili olarak boşanma davası alanında uzman ve deneyim sahibi olan profesyonel avukatlardan destek alınması hem boşanma davasını açan davacı hem de boşanma davası davalısı olan taraf tarafından elzemlik teşkil eder.
Boşanma davalarında boşanma avukatı tavsiyesi isteyen kişilerin mutlak suret ile en fazla dikkat etmesi gereken noktalardan birisini söz konusu avukatın boşanma davalarına ilişkin olarak uzmanlığı ve deneyimi olmalıdır.
Evliliğinde meydana gelen sorunlar çerçevesinde Türk Medeni Kanunu kapsamına uygun olan kriterler dahilinde açmak istediği boşanma davası için boşanma avukatı tavsiyesi dabışmanlık ve desteği alınması gerekmektedir.
Boşanma davasındaki tecrübe edinmiş avukatlar ile boşanma davası açması halinde açılacak olan boşanma davası süreci içerisinde hem sürecin daha kısa olması hem de boşanma davası neticesinde istenen sonucun alınması ve hak kayıplarının önlenebilmesi mümkün olmaktadır.
Özellikle de günümüzde mevcut olan Türk Medeni Kanunu kapsamı dahilindeki pek çok farklı boşanma davası türü ve beraberindeki her dava türüne özel olan söz konusu olan kriterler dolayısı ile doğru bir dava sürecinin yürütülmesi bireysel olarak olanaksız duruma gelebiliyor.
Bu durumda dava sürecinin fazlasıyla gereksiz şekilde uzamasına, nafaka, tazminat ve velayet gibi pek çok hususta mevcut olan hakların kaybedilmesine ve mahkeme sonucunda istenen kriterlerde neticelerin alınamaması gibi durumlar ile karşı karşıya kalınmasına yol açacaktır.
Günümüzde boşanma davalarında görev alan avukatlar, boşanma davası süreci içerisinde uygulanması gereken hukuki prosedürlere ilişkin deneyim ve bilgi sahibi olmaları sayesinde boşanma davasının en hızlı biçimde neticelendirilmesini mümkün kılabilmektedir.
Bunun yanı sıra boşanma avukatı tavsiye edilen bireyin bu boşanma davası süreci içerisinde tutacağı avukat ile birlikte çocuğunun velayeti, evlilikte alınmış olan malların paylaşımı, tazminat ve nafaka gibi konularda da söz konusu olan yasal haklarını kaybetmemesi sağlanabilmektedir.
Günümüz modern Türk hukuk sistemi dahilinde bireylerin boşanma davası açabilmesi için boşanma avukatı tutmaları gibi bir zorunluluğu kesinlikle bulunmamaktadır.
Bu noktada boşanma avukatı tavsiyesi doğrudan kişinin boşanma davası sürecini profesyonel destek ile daha iyi bir şekilde yönlendirebilmesi açısından gerçekleştirilmektedir
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?