Ceza Hukuku Avukat Ücretleri 2020 | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Ceza Hukuku Avukat Ücretleri 2020

Ceza Hukuku Avukat Ücretleri 2020

Ceza Hukuku Avukat Ücretleri 2020 ne kadar oldu? Ceza hukuku son yıllarda faaliyet olarak artış gösteren bir alandır.

Ceza Hukuku Avukat Ücretleri 2020

Kişilerin başına mağduriyet yaratan her türlü olay kapsamında değerlendirilebilecek eylemler ceza hukukunu ilgilendirir.

Bu sebeple ceza hukuku avukat ücretleri 2020 yılında ne olacağı merak konusudur.

Ceza Hukuku ve Avukatı Nedir?

Suç ve cezaların değerlendirildiği, buna göre hukuksal kararların alındığı hukuk dalına ceza hukuku denilir. Ceza hukuku genel ve özel olmak üzere ikiye ayrılır. Genel ceza hukuku, suç kavramının maddi ve manevi unsurlarıyla içeren, ceza hukukuna dahil olan ilkeleri, tanımlanan suçlar için cezaları ya da cezayı ortadan kaldıran nedenleri bütün suçlar için geçerli olan kuralları inceler.

Ceza özel hukukunda ise suç sayılan eylemler birebir ele alınarak, suçların kapsam ve sınırları, birbirinden ayrılan yönleri ve bu cezalara yönelik olası cezaları inceler. Toplumsal düzeni bozan, başkalarına manevi ya da maddi olarak zarar veren, her türlü şiddet, dolandırıcılık, kötü niyetli eylemler ceza hukuku kapsamına girer ve bu alanda değerlendirilir.

Ceza hukuku avukatı ise ceza kanunları ile ilgili mevzuatı bilen, hassas bir konu olduğu için müvekkili ile yakın ilişki kurabilen, gerekli delilleri toplayan, tanıklara başvuran, iddialarını ispat edebilen kişidir.

Ceza avukatlarının iş yükü oldukça ağırdır çünkü onlar baktıkları alanlara göre; dolandırıcılık, kötü niyetli eylem, kişilerin huzurunu bozma, cinayet, iftira, taciz, tecavüz, sahtecilik, gümrük kaçakçılığı, gasp, darp, hırsızlık, taksirle yaralama gibi pek çok konuya bakarlar. Ceza avukatları da kendi içlerinde ağır ceza avukatı olarak ayrılmaktadır.

Ağır ceza ve avukatların kapsamı daha büyük suçlar neticesinde görülen davaları yönetmeleridir. Ceza avukatları diğer avukatlardan farklı olarak, kendilerini hassas durumlara karşı hazırlamalı, yalan ifadelerin farkına varabilmeli, müvekkili ile yakın ilişki yürütmeli, hukuk kurallarını iyi bilmeli ve nerede müdahale edebileceğini iyi bilmelidir.

Özellikle ceza davaları maddi ve manevi olarak sonuçları ağır olacak davalar olduğu için haklı ve haksız kişilerin tayini iyi yapılmalı, yargılamalarına doğru etki edilmelidir. Tüm bunlardan sonra ceza hukuku avukatlarının iş yüklerine binaen asgari ücret tarifesi belirlenmiştir.

Ceza Hukuku Avukat Ücretleri 2020 Yılında Ne Kadar?

Avukatlık ücretleri baro tarafından belirlenir ve baro asgari tarifeyi yayınlar. Bir başka deyişle, bir avukat asgari ücret tarifesinin altında olacak bir meblağ talep edemez ya da ondan talep edilemez. Ama davanın içeriği, iş yükü, avukatın mesaisi, tanıkların bulunması ve dinlenmesi, gerekli saha araştırmalarının yapılması gibi etmenler yüzünden her davaya özgü olarak avukat tarafından ücret belirlenmektedir.

Avukatın belirleyeceği fiyat davanın içeriğine ve sözü edilen kriterlere göre belirlendiği için kesin bir fiyattan söz etmek olası değildir. Ancak asgari tarifedeki fiyatlar kesin fiyatlardır. Buna göre 2020 yılı için;

  • Ceza mahkemelerinde görülecek davalardan kaynaklı avukatlık asgari cüreti 6.810,00 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Ayrıca konusu para olarak değerlendirilmeyen meselelerde ceza hukuku kapsamında verilecek hukuki yardım – danışmanlık bedeli de;

  • Ceza soruşturma evresinde takip edilen ceza işleri için 1.030,00 TL,
  • Sulh Ceza Hakimlikleri ve İnfaz Hakimliklerinde takip edilen davalar için 1.320.00 TL,
  • Ağır Ceza Mahkemelerinde takip edilen davalar için 6.810.00 TL
  • Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinde takip edilen davalar için 3.400,00 TL

Olarak belirlenmiştir.

Ancak bu tutarların bulunulan bölgeye göre değiştiğini belirtmek gerekmektedir. Tutarlar ortalama fiyat üzerinden hazırlanmıştır. Yoğun iş mesaisi olan ve nüfus olarak kalabalık büyük şehirlere göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

5.174 Görüntülenme

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp