Çocuğa hakaret boşanma sebebi mi? Boşanma davasında küfür hakaret nasıl ispatlanır? İşte Yargıtay’dan emsal karar! | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Çocuğa hakaret boşanma sebebi mi? Boşanma davasında küfür hakaret nasıl ispatlanır? İşte Yargıtay’dan emsal karar!

Hakaret etmek boşanma sebebi midir?

Çocuğa hakaret boşanma sebebi mi? Boşanma davasında küfür hakaret nasıl ispatlanır? İşte Yargıtay’dan emsal karar! Evliliğinde geçimsizlik yaşamaya başlayan eşler, çeşitli sebeplerden ötürü evliliği sonlandırmak üzere mahkemeye müracaat ederek boşanma davası açabiliyor. Söz konusu boşanma davalarında taraflar anlaşmaya varıp, mahkeme öncesi tüm konularda uzlaşma sağlar ve bunu da dava dilekçesinde mahkemeye iletirse, taraflar anlaşmalı boşanma davası ile genellikle tek celsede boşanıyor.

Çocuğa hakaret boşanma sebebi mi?

Çekişmeli boşanma davalarında yaşanan uyuşmazlıklar dava sürecini uzatabiliyor. Benzer bir örnekte de bu kez çocuğa hakaretin boşanma gerekçesi olup olmayacağına karar veren Yargıtay 2. Hukuk dairesi, emsal nitelikte karara imza attı. İşte detaylar…

Çekişmeli boşanma davalarında, uzlaşma sağlayamayan eşler arasındaki geçimsizliğe neden olan gerekçeler mahkeme tarafından değerlendiriliyor ve mahkeme kararına itiraz edilmesi sonucunda devreye bu kez bir üst mahkeme giriyor. Benzer bir örneğin yaşandığı olayda bir süredir geçimsizlik yaşayan bir çift, boşanmak üzere Aile Mahkemesi’nde karşılıklı boşanma davası açtı.

Aile Mahkemesi, erkeğin boşanma davasını kabul ederek çiftin boşanmasına hükmederken, davalı-karşı davacı kadın ise mahkeme kararını istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi devreye girdi ve bu kez de erkek kusurlu bulunarak karar bozuldu. Bu kez de davacı-karşı davalı erkek kararı temyiz etti ve devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi.

Bölge Adliye Mahkemesi’nin Kararı Bozuldu

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararını temyiz eden davacı-karşı davalı kocanın itirazını değerlendirdi ve emsal nitelikte bir karara imza attı. Yargıtay, çocuğa hakaret eden tarafı kusurlu buldu. Ayrıca Yargıtay; çocuğa hakaret, eşinin ailesini istememe ve aile sırlarını paylaşmayı da boşanma sebebi olarak kabul etti. Yargıtay aldığı karar ile Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararını bozdu.

Yargıtay’ın Emsal Kararı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi söz konusu kararında “Davacı erkeğin istinaf kanun yoluna başvurulmamak suretiyle kesinleşen eşini kovma, tehdit etme ve eşinin ailesine ‘Gelin kızınızı alın, öldürmemi mi bekliyorsunuz, boşayacağım’ demesi kusurlu davranıştır.

Boşanmada Davalı kadının da ortak çocuklara hakaret ettiği, eşinin ailesini istemediği ve aile sırlarını çevresi ile paylaştığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir” denildi. Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararını boşanmaya karar verilmesi yönünde bozdu.

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Boşanma Davası Nasıl Açılır, konusuna göz atabilirsiniz…

1.236 Görüntülenme

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp