Eşim Bana “Sen Ancak Benim Paramla Varsın, Ben Yoksam Hiçsin” Diyerek Aşağılamakta! Boşanma Nedeni Sayılır Mı? Tazminat Davası Açabilir Miyim? Yargıtay’ın mahkemede aldığı karar diğer boşanma davalarına emsal teşkil edecek bir karara vardı. Birçok evlilikte eşler birbirine karşı kırıcı sözler sarf edebiliyorlar.
Bu cümlelerin sonucunda ise eşler birbirlerinden uzaklaşıyor ve boşanma istemi ile mahkemeye başvurabiliyorlar. Eşler ise birbirlerine karşı kurdukları cümlelerin boşanma davasında ne kadar etkili olduğunu merak ediyor. Peki, eşin aşağılamak amacı ile kullandığı cümleler boşanma nedeni sayılır mı, taraflar tazminat davası açabilir mi? İşte, eşlerin birbirlerini aşağılamak amacı ile kurduğu cümleler boşanma nedeni sayılır mı, tazminat davası açılır mı hakkında merak edilen bütün detaylar…
Eşini Aşağılamak Boşanma Sebebi
Mahkemede alınan karar diğer boşanma davalarına emsal olacak nitelikte oldu. Uzun bir zamandır şiddetli geçimsizlik yaşayan karı koca karşılıklı olarak boşanma istemi ile dava açtı. Aile Mahkemesi ile kocanın davasını kabul ederek boşanma davasını açtı. Yargıtay’ın verdiği karara göre evlilik sırasında eşlerin birbirlerine karşı kurduğu cümleler boşanma davasına etki ediyor. Eşlerin birbirine karşı kurduğu aşağılayıcı cümleler boşanma sebebi olarak kabul edildi.
Evliliklerde eşini aşağılamanın boşanma sebebi olarak sayılması ile birlikte yeni açılacak davalara da emsal olacak bir sonuç oldu. Evlilik sırasında eşine “sen ancak benim paramla varsın, ben yoksam hiçsin” diyen adam mahkeme tarafından suçlu bulundu. Evlilik sırasında eşe karşı söylenen aşağılayıcı cümleler boşanma sebebi sayıldı. Artık evlilik kurumu içerisinde eşlerin birbirine karşı söyledikleri cümleler mahkemede de delil olarak sayılacak. Eşlerin birbirlerine söyledikleri cümleler mahkemeye yön verdi.
Eşini Aşağılayan Adama Tazminat Davası
Eşine “sen ancak benim paramla varsın, ben yoksam hiçsin” cümlelerini kuran adamın eşini aşağıladığı hem de fiziksel şiddet uyguladığına karar verildi. Dava sonucunda evlilik birliğinin temelden sarsıldığı ve boşanmanın kabul edildiği açıklandı. Eşi tarafından aşağılanan kadın tazminat davası açabilir ve nafaka talep edebilir. Boşanma davası sonucunda kadın, eşinden hakkı olan nafaka tutarını alabilir. Evlilikte eşini aşağılamak boşanma sebebi olarak sayılırken, tazminat davası için de geçerli sayıldı. Yargıtay eşini aşağılamanın geçerli bir boşanma nedeni olduğu kararına vardı.
Boşanma, boşanma davası, eşini aşağılamak, eşini aşağılamak boşanma davası, Yargıtay, karar, hukuk dairesi, boşanma davası tazminat, tazminat, tazminat davası, tazminat davası açabilir miyim, evlilik, psikolojik şiddet
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?