Facebook’ta Birisine Karşı “Soytarı” Kelimesini Kullandım! Soytarı Kelimesi Hakaret Sayılır Mı? Cezası Nedir? Sosyal medya üzerinden her gün yeni insanlar tanışıyor ve insanlar arasındaki iletişim oldukça fazla oluyor.
Bu konuşmalar esnasında kişiler birbirlerine birçok söz sarf edebiliyorlar. Sosyal medya sitesi kullanan iki kişi konuşurken kullanılan bir kelime mahkemeye taşındı. Kendisine “soytarı” dediğini ifade eden davacı, karşı tarafa hakaret davası açmak istedi. Peki, Facebook’ta birisine karşı “soytarı” kelimesini kullandım, soytarı kelimesi hakaret sayılır mı, cezası nedir? İşte, Facebook’ta birisine karşı “soytarı” kelimesini kullandım, soytarı kelimesi hakaret sayılır mı, cezası nedir hakkında merak edilen bütün detaylar…
Soytarı Kelimesi Hakaret Sayılır Mı?
Sosyal medyada yapılan bir yorum mahkemeye taşındı. Sitede yapılan bir paylaşıma “soytarı” yorumunu yapan kişiye hakaret davası açıldı. Dava için takipsizlik kararı verildi ve Yargıtay’dan geri döndü. Yüksek Mahkeme ise “soytarı” kelimesini hakaret olarak nitelendirdi ve hakaret amaçlı kullanıldığına dikkat çekti. Verilen takipsizlik kararının yerine itiraz edildi. Gündeme gelen bu mahkeme ile sosyal medya kullanıcılarının her cümlelerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. Sosyal medyada yapılan yorumlar ya da mesajlarda söylenen cümleler hakaret nitelikli sayılabiliyor.
Facebook’ta bir paylaşımın altına “vatansız, kansız, şerefsiz, soytarı” yorumunu yapan kullanıcı şikayet edildi. Şikayetin üzerine yorumu yapan kullanıcı Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Savcılık gence “kovuşturmaya yer yoktur” kararını verdi. Hakaret edilen kişi ise Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulundu. İtiraz reddedildi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kararın bozulmasını talep etti. Yargıtay dava dosyasını inceledi ve sosyal medya kullanıcılarının tümünü ilgilendiren bir karara varıldı. Bu karar bütün sosyal medya kullanıcılarını ilgilendiriyor…
Soytarı Demenin Cezası
Yargıtay dosyayı inceledi ve sosyal medya kullanıcılarının tümünü ilgilendiren bir karara vardı. Kararda sosyal medya kullanıcısının adının soyadının yazdığı hesabın incelendiği ve paylaşımın açıkça görüldüğü belirtildi. Paylaşımın hakaret suçunu içerdiğine karar verilerek mahkemenin değerlendirilmesinin devam edeceği açıklandı.
Takipsizlik kararı düşürülen davada Yargıtay, hakaret suçunu içeren paylaşımı yeniden inceleyecek. Sosyal medya kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlar ile kullandıkları cümlelerin hakaret suçu taşıyabileceği ise mahkeme ile sonuçlanmış oldu. Facebook kullanıcılarının sosyal medyada paylaşımlarda hakaret içerikli kullandıkları yorumlar mahkemeye taşınabiliyor…
Hakaret, hakaret davası, facebook, sosyal medya, sosyal medya yorum, sosyal medya hakaret, facebook hakaret, hakaret davası facebook, sosyal medya kullanıcıları, Yargıtay, mahkeme
SORULAR
Merhaba benim size danışacağım bir husus var. Emniyet arayıp hakkımda şikayet olduğunu söyleyerek bir şahıs güya ben ona sosyal medya üzerinden hakaret etmişim diye benden şikayetçi olmuş ben bu şahsı tanımıyorum ve hakaret etmedim öğrenince çok şaşırdım dosyam Ankara- Altındağ a ulaştığında semt karakoluna ya da ilçe emniyete gidip ifade verecekmişim ben bu suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum çünkü sosyal medya üzerinden kimseye hakaret etmedim. Ne Yapmalıyım…