İş Sözleşmesinin Feshi Yargıtay Kararları - Emsal Karar | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

İş Sözleşmesinin Feshi Yargıtay Kararları – Emsal Karar

İş Sözleşmesinin Feshi Yargıtay Kararları - Emsal Karar

İş Sözleşmesinin Feshi Yargıtay Kararları – Emsal Karar. İş sözleşmesine uymadan, hafta sonlarında ve mesai saatleri dışında çalışan işçi iş sözleşmesi feshedildi. Haksız fesih idda ile İtiraz eden işçiye olumsuz karar Yargıtay’dan geldi.

İHA’nın yaptığı habere göre, iş yerinde ürün danışmanlığı yapan eleman, hafta sonları ve izin günlerinde fotoğrafçılık yapıyordu. Bu nedenle eleman iş veren tarafından iş sözleşmesi tazminatsız sonlandırıldı.

İşten Kovulan işçi İş Mahkemesi’ne başvurarak iş sözleşmesinin haksız feshedildiği gerekçesiyle işverenin kararına itiraz etti. Davacı mahkemede iş sözleşmesine uygunsuz çalışmadığını, işe iade edilmek istediğini ve boşa geçmiş zaman için gerekli ücretin kendisine ödenmesi gerektiği talebinde bulundu.

Mahkemede savunma yapan davalı, davacının profesyonel olarak fotoğrafçılık mesleği ile uğraştığını ve bir yandan mesleğini icra ederken diğer yandan şirketin imkanlarından faydalandığını belirtti. Davalı söz konusu durumun sadakat borcuna aykırı olduğunu belirtti ve iş sözleşmesine aykırı davranması nedeni ile iş sözleşmesinin fesh edilmesinin haklı gerekçesi olduğunu belirtti.

Mahkeme tarafları dinledikten sonra, iki taraf arasından düzenlenen hizmet sözleşmesine aykırı durum olduğunun tespitini yaptı ve dava açan şahsın kar elde etmek amacıyla şirketin imkanlarından faydalanarak para kazandığını belirtti. Bu durum mahkemeye göre iş sözleşmesinin fesh edilmesi için yeterli gerekçe olarak gösterildi. Bu nedenle dava reddedildi. Davacı, davanın reddedilmesi ile birlikte İşçinin itirazı ile Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi..

Bölge Adliye Mahkemesi Davacıyı Haklı Buldu

Bölge Adliye Mahkemesi, 4857 sayılı kanuna dayanarak, fotoğrafçılık yapan davacının, fotoğrafçılık eylemlerini işine yansıtmadığını ve davalının bu eylemler nedeni ile zarar görmediğini belirtti.

Mahkeme bu durumları göz önünde bulundurarak davacıyı haklı buldu ve davanın kabulüne karar verdi. Karara davalının avukatı tarafından üst mahkeme yargıtay’a temyiz edildi.

Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi’nin Kararını Oy Birliği ile Bozdu

Temyiz kararından sonra, Yargıtay devreye girdi. Alınan kararda, çalışan işçinin iş devam ettiği sürece başka bir işte çalışmadığını taahhüt ettiğini belirtildi.

Çalışan, ücretli ya da ücretsiz olarak, kendisi için kar amaçlı bulunduğu iş yerinde çalışamaz ibaresi yer aldı. Böylece bölge adliye mahkemesinin aldığı karar oy birliği ile bozulmuş oldu.

“Yargıtay İş Sözleşmesi’ne Uygunsuz Çalışan İşçilerin Tazminatsız işten çıkırılmasına Hükmetti”

74 Görüntülenme

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp