Kadın Boşanma Davası Açarsa Erkek Kabul Etmezse Ne Olur? Kadın Nasıl Boşanabilir? | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Kadın Boşanma Davası Açarsa Erkek Kabul Etmezse Ne Olur? Kadın Nasıl Boşanabilir?

Kadın Nasıl Boşanabilir?

Kadın Boşanma Davası Açarsa Erkek Kabul Etmezse Ne Olur? Kadın Nasıl Boşanabilir? Evliliğini sonlandırmak isteyen kişiler, mahkemeye başvurarak boşanma davası açabilir. Bu senaryoda, kadın boşanma davası açar ve erkek bunu kabul etmezse, bu boşanma davası çekişmeli boşanma davası olarak devam edecektir.

Çekişmeli boşanma davalarında, bir tarafın boşanma gerekçesi kabul edilmişse, diğer tarafın ret yanıtı vermesi ve evliliğin devam etmesi için talepte bulunması, bir anlam ifade etmeyecektir. Kadın çekişmeli boşanma davasında, evliliği neden sonlandırmak istediğinin gerekçesini açık ve eksiksiz biçimde bildirmelidir. Bu gerekçe mahkemede kabul görürse, dava sürecinde aksama olmayacaktır. İşte detaylar…

Kadın Boşanma Davası Açarsa Erkek Kabul Etmezse Ne Olur?

Boşanma davaları iki çeşittir. Taraflardan yalnız biri boşanmak istiyor ve diğer reddediyorsa bu, çekişmeli boşanma davası olarak devam edecektir. Ancak taraflar boşanma öncesi uzlaşmaya varmış ve bunu resmiyete dökerek anlaşmalı boşanma davası açılmışsa, bu dava muhtemelen tek celsede sonuçlanacaktır. Anlaşmalı boşanma davalarında hakim, boşanmanın gerekçelerini sorgulamaz. Ancak çekişmeli boşanma davalarında, mahkeme gerekçeyi yeterli görmezse, dava da bir sonraki celseye ertelenir. Bu durum, fiili olarak ayrı yaşama gerekçesine kadar sürebilir ve fiili olarak 3 yıl ayrı yaşayan kişilerin boşanmasına karar verilir.

Yargıtay'dan Çok Önemli Emsal Karar! Personele Öğle İzni Vermeyen Müdürün Tazminatsız Kovulmasına Karar Verildi

Boşanma Davalarında Süreç Neden Uzar?

Çekişmeli boşanma davalarında, yani örneğin kadının boşanmak istediği ancak erkeğin istemediği bir boşanma davasında, boşanmak isteyen tarafın gerekçeleri tek tek sunması gerekir. Bu gerekçelerden biri karşı taraf tarafından kabul edilmezse, kişinin neden bunu kabul etmediğine dair bilgi vermesi gerekir.

Çekişmeli boşanma davalarında en temel sorunların başında ise nafaka durumu yer alır. Genellikle boşanmak istemeyen taraf, nafaka konusunda uzlaşmaya varamamıştır.

Kadın Boşanmak İstiyor, Erkek İstemiyorsa Ne Olur?

Kadının boşanma davası açtığı, erkeğin boşanmak istemediği davalar çekişmeli boşanma davalarıdır. Bu tür davalarda kadının, gerekçe ile birlikte neden boşanmak istediğini de belirtmesi gerekir. Kadın neden boşanmak istediğini belirtirken, bu gerekçelerin gerçek ile örtüşmesi gerekir.

Kadınların, bakıma muhtaç olan çocukların velayetini alma konusunda da avantajları vardır. Boşanma davasının çekişmeli davaya dönüşmemesi için, tarafların dava öncesinde uzlaşma sağlayarak boşanmayı kabul etmesi ve davanın anlaşmalı boşanma davası olarak açılması gerekir.

Daha Fazla Bilgi: Boşanma Davası Nasıl Açılır?

2.377 Görüntülenme

SORULAR

  1. Hasan Şirin dedi ki:

    Kadın şiddet mağduru, haysiyetsiz yaşama, onur kırıcı davranışta bulunulması durumunda ve erkeğin boşanmayı reddetmesi durumunda sizce hakimin olası duruşu nasıl olur?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp