Kiracı tahliye davası masrafları ne kadar, Kiracı tahliye davaları, kira hukukunda yaygın olarak görülen bir uyuşmazlık türüdür. Kiracısıyla uyuşmazlık yaşayan ev sahipleri “Hangi durumlarda kiracı tahliye davası açılabilir?”, “Kiracı tahliye davası masrafları ne kadar” gibi soruların yanıtlarını bulmaya çalışır.
Kiracı Tahliye Davası Masrafları Ne Kadar?
Bu yazımızda kiracı tahliye davaları konusunda bilinmesi gereken en önemli detayları açıklamaya çalışacağız.
Konut ya da çatılı işyerini kiraya veren mülk sahipleri, kiracılarının, kira sözleşmelerinden doğan kanuni yükümlülüklerini yerinde getirmediği durumlarda tahliye davası açma hakkına sahiptir.
Açılacak olan kiracı tahliye davası masrafları ne kadar olacağı konusunda ise en doğru bilgiyi kira hukuku avukatından almakta fayda var. Davanın içeriği ve anlaşmazlık için izlenecek hukuki yöntemlere göre kiracı tahliye davası masraflarının ne kadar olacağını etkileyen unsurlardır.
İcra tahliye masrafları
Hangi Durumlarda Kiracı Tahliye Davası Açılabilir?
Tahliye davası açılabilmesi için bir kira sözleşmesinden söz konusu olması gerekir. Şekil olarak yazılı ya da sözlü olarak yapılabilen kira sözleşmeleri, taraflar arasında uyuşmazlık yaşandığı durumlarda ispat kolaylığı açısından yazılı olmaları çok önemlidir. Kira sözleşmeleri süreli olarak ya da belirsiz süreli olarak da düzenlenebilir.
Süreli kira sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, tahliye davası açılabilmesi için gerekçe olarak sunulamıyor.
Süreli ya da belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, tüm kanunu yükümlülüklerini yerine getiren kiracılar için 10 yıllık süre boyunca tahliye davası açılamaz. 10 yılın sonunda her kira döneminin bitiminden önce kiracıya bildirilmesi durumunda, ev sahibinin kiracıyı tahliye etme davası açma hakkı vardır.
Kiracı Tahliye Davası Avukat ve Danışmanlık Ankara
Kira hukuku, mülk sahipleri ile bu mülkleri kiralayanlar arasındaki kanunu hakları inceler. Türk Borçlar kanunu esaslarına göre değerlendirilen kira hukukunun temelinde ise kira sözleşmesi vardır.
Kira sözleşmeleri yazılı ya da sözlü yapılabildiği gibi, 3 temel unsur üzerine inşa edilir. Bunlar, tarafların karşılıklı anlaşmış olması, kira sözleşmesinin konusunun bir taşınır ya da taşınmaz olması ve kira bedelinin belirlenmesidir.
Kiracı tahliye davası açılabilmesi için kiracının, sözleşmede yerine getireceğini taahhüt ettiği şartlara uymaması gerekir.
Kira hukukuna göre kiracının, kira sözleşmesinden doğan borçları, belirlenen kira bedelini düzenli ve zamanında ödeme, konutun özenli kullanımı, komşuları rahatsız etmemesi olarak sıralanabilir. Bu sorumluluklarını yerine getirmeyen kiracılar için, ev sahipleri tarafından kiracı tahliye davası açılabilir.
Kiracı tahliye davası açılabilmesi ve yargı sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bir kira avukattan danışmanlık alınması, dava sürecinin akıbeti açısından çok önemlidir. Ankara’daki mülkü için kiracı tahliyesi davası açmak isteyen ev sahipleri, kiracı tahliye davası avukatı Ankara kadrolarını inceleyerek, tahliye davası için hukuki süreci başlatabilir.
Diğer makalelerimize Ankara Avukat sayfamızdan göz atabilirsiniz.
SORULAR
Iyi gunler 2 yil 2 aydir oturdugum evi ev sahibim emlakciya vererek satmak istedi benim imkanlarim el vermedigi icin alamadim simdi emlakçı ile sozlesmesi bitti bizde kendimizi toparladık almak istedigimizi soyledik ama evi satmaktan vazgectigini kendisinin gelecegini soyleyerek evden cikmamizi istedi birazda terbiye sinirlaniri asarak çıkın evimi gaspettiniz diyerek çıkıştı bizde sinirlendik ve çıkmayiz mahkemeye ver cikalim dedik
1.soru ihtarname cekecek ne kadar surede gelir elime
2.soru ihtarnameden sonra mahkemeye ne kadar sure sonra verebilir
3.soru tahliye karari cikarsa mahkeme masraflarini kim karsilar
Bu sorularima cevap verirseniz sevinirim
Merhaba İlkay hanım kira sözleşmesi 10.07.2020 tarihinde bitecek olan bir evi 27.05.2020 tarihinde satın aldım.bulundugum şehirde adıma kayıtlı konutun bulunmaması ve kirada oturmamdan ötürü konut ihtiyacım olduğu için noterden kiracıya konutu 10.07.2020 tarihi itibari ile tahliye etmesine yönelik noterden ihtar çektim.kiraci evi boşaltmak istemediğini telefon konuşmasında bana iletti bu süreçten sonra yapmam gerekenler nelerdir ve ne kadar bir süre alır. teşekkür ederim simdiden