Sosyal Medyadan Başkaları İle Konuşan Eş Hakkında Emsal Karar

Sosyal Medyadan Başkaları İle Konuşan Eş Hakkında Emsal Karar, Bursa’da şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak isteyen bir çift boşanma davasında emsal niteliğinde bir kararın verilmesine neden oldu. Somut olayda boşanmak için mahkemeye başvuru yapan kadının sosyal medya hesabından başka erkekler ile sohbet ettiğinin ortaya çıkması mahkeme tarafından ağır kusurlu olarak sayıldı. Bu kusur nedeniyle davacının tazminat ödemesine hükmedildi.

Bursa’da yaşanan somut olayda, çiftin boşanmak için ailemahkemesine başvurmasının ardından emsal kararın çıkmasına neden olacak süreçbaşladı. Davanın en dikkat çeken ayrıntısı ise sosyal medya hesabından başkaerkekler ile sohbet eden kadının ağır kusurlu olarak sayılması olmuştur. Buyönüyle dava birçok kişi için emsal teşkil ediyor.

Yerel Mahkeme EşitKusurlu Buldu

Bursa’da boşanmak için aile mahkemesine başvuran bir çiftemsal kararın verilmesine neden oldu. Davacı taraf, davalının kendisine vekızına şiddet uyguladığını beyan etmiştir. Davalı ise davacı kadının sosyalmedya üzerinden hakaret ettiği ve başkaları ile konuştuğu ifade edildi. Yerelmahkeme tarafından her iki tarafta eşit kusurlu sayılmasına karar verildi.

Her iki davanın da kabul edilerek boşanmaya karar verenmahkemenin bu kararı istinafa götürüldü. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. HukukDairesi, kadının sosyal medya üzerinden başkaları ile konuşmasının güvensarsıcı olduğuna hükmetti. Bunun üzere kadın mahkemenin bu kararını temyizetmek için başvuruda bulundu. Böylece dava Yargıtay’a taşınmış oldu.

Yargıtay’dan DikkatÇeken Emsal Karar

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından incelenen davada,hatalı gerekçe ile yoksulluk nafakası talebinin reddine karar verilmesininyanlış olduğu ve ayrıca kadının ağır kusurlu sayılmayıp, eşit kusur kararınınverilmesinin yanlış olduğu ifade edildi.

Yargıtay tarafından verilen bu karar eşler arasında sosyalmedya üzerinden yapılan görüşmelerin güven sarsıcı ve ağır kusur olaraksayılmasına neden oldu. Boşanma davalarında böylelikle emsal niteliğinde yenibir karar verilmiş oldu. Öte yandan Yargıtay kararında, tarafların sosyal ve ekonomikdurumları, tazminat gerektiren filler ile erkek yararına karar verilmesigerekirken, hatalı kusur belirlemesi nedeniyle yanlış karar verilmiştir denildi. 

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Boşanma Hukuku Haberleri