Arabulucu Telefon Numarası Ankara

Arabulucu Telefon Numarası Ankara, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren iş hukuku kapsamında görülen davalarda dava açma şartı olarak zorunlu hale getirilen arabulucu faaliyetleri İş Mahkemeleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte resmen başlamıştır.

Bu uygulama kapsamında atanan uzman arabulucu gözetiminde gerçekleştirecek uyuşmazlıklardan bazıları; işe iade davaları, bireysel iş uyuşmazlıkları, alacak ya da tazminat talepleri, kıdem ve ihbar tazminatı ile fazla mesai ücreti arasında yer almaktadır.

İlkay Arabuluculuk Merkezi - Arabulucu Telefon Numarası Ankara

Arabuluculuk yöntemi sistematik teknikler uygulayarak görüşülmek ve müzakere edilmek amacıyla aralarında uyuşmazlık yaşayan tarafların bir araya gelmesine vesile olan, bu süreçte onların birbirlerini anlamalarını ve dolayısıyla çözümlerini kendileri üretmelerini sağlamak amacıyla aralarında başlatılan iletişim yöntemidir.

Arabuluculuk eğitimi almış arabulucu telefon numarası üzerinden alanında uzman arabulucu desteği ile tarafsız ve bağımsız faaliyetler yürütülerek uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulması sağlanmaktadır.

ArabulucununGörevleri Nelerdir?

Dünyadaki hukuk faaliyetlerinin gelişimine paralele olarak ülkemizde 1990'lı yılların sonu itibarıyla özellikle akademik çevrelerce tartışılan arabuluculuk faaliyetleri 7 Haziran 2012 tarihinde kabul edilerek yasalaşmıştır. Bu kapsamda arabulucular, aralarında herhangi bir hukuki konuda uyuşmazlık çıkan tarafların iletişim süreçlerini kolaylaştırarak tarafları masada tutan birtakım müzakere yöntemleri uygulamaktadır.

Bu işlemleri ve yöntemleri gerçekleştirirken uzman arabulucular, uyuşmazlık hakkında konunun çözüme kavuşturulması adına çözüm üreten bir karar vermemektedir. Dolayısıyla arabulucu müzakere sürecinde taraflara herhangi bir şekilde çözüm önerisi veya seçeneği sunmamaktadır.

Arabulucu olarak atanan ve uyuşmazlığın çözümünde hakemlikgörevi üstlenen kişinin, taraflardan biri ile ciddi bir bağı bulunmasıdurumunda arabuluculuk yapmaması gerekmektedir. Bu tür durumlar tarafsız birgözle müzakerelerin sürdürülmesine aykırı olmaktadır.

Kimler ArabuluculukYapabilir?

Arabulucu olmak için kanunen belirlenen bazı şartlarınyerine getirilmesi gerekmektedir. Arabulucu olarak uyuşmazlıkların çözümündehakemlik görevi üstlenmek isteyen kişiler, ülkemizde yalnız 5 yıllık meslekideneyimi olan hukuk fakültesi mezunları tarafından yapılabilmektedir.

Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı bir arabulucu olarak görevyapabilmek için Bakanlık tarafından lisanslanarak resmi yetki verilen özeleğitim kurumlarından teorik ve pratik en az kırk sekiz saat eğitim alınmasıgerekmektedir. Arabuluculuk eğitimialındıktan sonra yine Adalet Bakanlığı tarafından açılan ve gerçekleştirilenyazılı sınavla uygulamalı sınavdan başarılı sonuç alınması önemli şarttır. Busınavları başarılı bir şekilde veren kişiler arabuluculuk siciline kayıtlı olduktansonra resmi olarak arabulucu unvanını kazanmış olmaktadır.

ArabuluculukFaaliyetlerinin Yararları Nelerdir?

Arabuluculuk faaliyetleri özellikle yetkili ve görevlimahkemede görülen dava yolu ile karşılaştırıldıklarında birçok avantajıyla öneçıkan bir yöntemdir. Bu avantajları sebebiyle arabuluculuk hizmeti dünyadaolduğu kadar ülkemizde de hukuk alanında her geçen gün daha popüler bir halegelmektedir.

Arabuluculuk faaliyetlerinin avantajlarına ve uyuşmazlıkyaşayan taraflar açısından faydalarına bakıldığında, arabuluculuk faaliyetleritemelinde dostane bir çözüm yolu arayışı olan bir hizmettir. Dolayısıylataraflar arasında var olan ilişkilerin daha kötüye gitmesini engelleyebildiğigibi bozulmuş olan ilişkilerin de düzelmesini sağlamaktadır. Arabuluculukhizmetlerinde uyuşmazlık yaşayan taraflar iletişimi sürdürdüklerinden isteklerive talepleri doğrultusunda ortak bir çözüm bulma imkanı çok yüksektir.

Arabuluculuk faaliyetlerinin en büyün avantajlarından biri de uzlaşma sürecinin çok kısa sürede tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Nitekim davaya konu olan hukuki ihtilaflar mahkeme tarafından ortalama en erken sekiz ay ile dört yıl arasında çözüme kavuşturulabilirken, arabuluculuk faaliyetlerinde bu süreç üç saat ila bir haftalık sürelere kadar kısalabilmektedir.

Bu yüzden taraflar arasında yaşanan uyuşmazlıkların kısa sürede çözülmesini isteyen kişiler, arabuluculuk faaliyetlerine kolaylıkla başvuruda bulunabilmektedir. Ayrıca arabuluculuk kısa sürede sonuçlandığından mahkeme yoluna göre çok daha ekonomiktir.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Arabulucu Ve Arabuluculuk Haberleri