Bilirkişi Ücreti, Süresi Geçtikten Sonra Yatırılması

Bilirkişi Ücreti, Süresi Geçtikten Sonra Yatırılması Hakkında Emsal Yargıtay Kararı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından geçtiğimiz günlerde; kesin süre geçtikten sonra bilirkişi ücreti yatırılması hakkında yeni bir karar açıkladı.

Güncel Yargıtay kararları arasında yer alan bu karar, herhangi bir dava dosyası için bilirkişi ücretlerini yatırmayan kişiler için önemli bir yol haritası görevi görmektedir.

Bilirkişi Ücreti, Süresi Geçtikten Sonra Yatırılması

Kira bedelinin tespitine ilişkin görülen bir dava içinYargıtay tarafından verilen kararda; bilirkişi ücretlerinin kesin tarihgeçtikten sonra yatırılmasına yönelik davanın seyri hakkında önemli açıklamalaryer aldı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi kararına göre; mahkemenin ön gördüğüsüre içinde bilirkişi ücreti yatırılmadığı için davanın reddine kararverilmiştir.

Dava süreci içinde davanın aleyhinizde sonuçlanmaması için mahkemeninbelirttiği biçimde, tüm mahkeme masrafları, davaya ilişkin koşul, şart ve şekilbakımından yeterlilikler tam anlamıyla sağlanmalıdır. Bu unsurlularıngerçekleştirilmemesi halinde Yargıtay’ın vermiş olduğu karar örnek olarakalınabilir.

Yargıtay’da DavanınReddine Neden Olan Konular!

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından görülen bir davadaörnek teşkil edecek bir karar imza atıldı. Kira bedelinin tespitiistemine dayalı olarak açılan davada, davacının 2 haftalık kesin süre içinde bilirkişiücretini ödememesi nedeniyle, dava reddedilmiştir.

Yargıtay tarafından açıklanan kararda, davanın reddineilişkin; bilirkişi ücretlerinin kesin tarih geçtikten sonra yatırılması, delilikame avansı, kira bedelinin tespiti, gider avansının dava şartı olarakdüzenlenmesine ilişkin konu başlıklarına göre kanun ön gördüğü biçimde davanınseyri incelenmiş ve gerekli karar Yargıtay tarafından verilmiştir.

Yargıtay’dan önemli karar olarak yorumlanan davada; 2haftalık süre geçtikten sonra, 300 Bin TL’lik bilirkişi ücretini davanın soncelsesine kadar yatırmasının davanın uzayıp uzamayacağına ve davanın seyrineetkisi, Yargıtay tarafından detaylıca incelenmiştir. Davalı kişi, ödeneksıkıntısı nedeniyle bilirkişi ücretini yatırmadığını mahkemeye bildirmiş ancakmahkemenin ön gördüğü kesin süre içinde bilirkişi ücretini tahsis etmediği içindava olumsuz yönde karara bağlanmıştır.

Kira BedelininTespitine Yönelik Davada Karar!

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından görülen, kirabedelinin tespiti istemine ilişkin dava, Yargıtay tarafından kararabağlanmıştır. Yargıtay’ın kararına göre; süresi geçen mahkeme ücretleri vebilirkişi ücretlerinin yatırılmamasından dolayı davanın reddine ilişkinaçıklama yapılmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Avukatlık Ve Danışmanlık Haberleri