Evlilik Sözleşmesi Büyük Avantaj Sağlıyor!

Evlilik Sözleşmesi Büyük Avantaj Sağlıyor! Ülkemizde ve dünyada her geçen gün artış gösteren şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalarda, her iki tarafında adaletli ve doğru bir mal paylaşımı için evlilik sözleşmesi yapmaları tavsiye edilmektedir.

Evlilik Sözleşmesi Büyük Avantaj Sağlıyor!

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan TÜİK verilerine göre; geçenyıllara göre bu yıl boşanmalarda %10’nun üzerinde bir artış gözlemlenmiştir. Boşanmaistatistiklerinin sürekli artmasıyla birlikte yeni evlenecek çiftler içinevlilik sözleşmesi yaparak boşanmadan sonra her iki tarafında eşit haklarlayararlanmaları ön görülmektedir.

Yapılan araştırmalara göre boşanma davalarının en çok görüldüğü evlilik türü; aşk evlilikleri. Tutkulu bir şekilde başlayan aşk evlilikleri zaman içinde olumsuz yönde gelişerek tarafların şiddetli geçimsizlikle boşanmalarına neden olmaktadır.

Evlenmeden önce evlilik sözleşmesi yapmak bu nedenle oldukça önemlidir. Yurt dışında hemen hemen herkesin uyguladığı bu yöntem ülkemizde henüz kanıksanamamıştır. Eşler arasında bir güven problemi olduğunun işareti olarak sayılan evlilik sözleşmesi aslında önemli bir ayrıntıdır.

Boşanma Sonrası MalPaylaşımı Yapılabilir!

Evlilik sözleşmesi her iki tarafında ortak olarakbelirleyeceği şartlara göre oluşturulabilmektedir. Tüm detaylarıylaoluşturulması gereken bu belge ileride çiftlerin boşanması halinde her ikitarafında lehine kullanılacaktır. Avrupa ve Amerika’da hemen hemen tümçiftlerin uyguladığı bu yöntem sayesinde boşanma davaları kısa süredesonuçlanabilmektedir.

Türkiye’de 2002 yılından itibaren geçerli olan kanuna göreevlilik sözleşmesiyle mal beyanı ve mal paylaşımı düzenlenebilmektedir. Sözleşmedebelirtilen şartlara göre boşanma sonrası taraflar arasında adaletli ve hızlıbir şekilde mal paylaşımı yapılabilir.

Evlilik sözleşmesi yapmak için kanunda belirtilen şartlarauygun şekil ve konuda bir evlilik sözleşmesi hazırlanmalıdır. Bu sözleşmeningeçerli olabilmesi için her iki tarafında hür iradesiyle sözleşmeyi onaylamasıve boşanma sonrası sözleşmeden doğacak paylaşımı kabul etmesi gerekmektedir.

Ülkemizde evlilik sözleşmesi vatandaşlar tarafından güvensizlikolarak yorumlanmaktadır. Fakat son yıllardaki boşanma verilerine baktığımızdabu sözleşmelerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Evlilik sözleşmesiile biten bir evliliğin mahkemede kısa sürede çözülmesi sağlanabilmektedir. Tekcelsede boşanma için evlilik sözleşmesinin bulunması oldukça önemlidir.   

Mal Rejimi ve EvlilikSözleşmesi!

Vatandaşlar tarafından evlilik sözleşmesi olarak bilinenanlaşmanın asıl adı; mal rejimi sözleşmesidir. Mal rejimi ve evliliksözleşmesi arasında herhangi bir fark bulmak imkânsızdır.

Hukuk kuralları ve genel örf ve adetlere göre herülkede farklı olarak şekillendirilen evlilik sözleşmesi taraflar arasında; malpaylaşımının nasıl yapılacağı, edinilmiş ve sonradan alınmış malların nasıldağıtılacağı vb. birçok farklı unsuru içinde barındırmaktadır. Evliliksözleşmesi yapmak için her iki tarafında onayı gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Boşanma Hukuku Haberleri