Düğünde Havaya Ateş Açan Kişiler Hakkında Emsal Karar

Yargıtay'dan Düğünde Havaya Ateş Açan Kişiler Hakkında Emsal Karar. Yargıtay sünnet düğününde silahla havaya ateş açan maganda hakkında emsal niteliğinde bir karara imza attı. Düğün sırasında tutukluluk yapan silahı ile bir genci yaralayan maganda hakkında yerel mahkeme tarafından taksirle yaralama suçundan ceza verildi. Ancak Yargıtay’ın araya girmesinin ardından maganda için kasten yaralama suçundan hüküm giymesine karar verildi.

Bursa’dayaşanan somut olayda bir sünnet düğününe katılan kişinin ruhsatsız tabancısıylahavaya ateş açması sonucu bir kişiyi yaralamasına ilişkin Yargıtay emsalniteliğinde bir karara imza attı. Tutukluk yapan silahının bir anda ateşalmasıyla bir kişiyi ağır yaralayan adam, jandarma ekipleri tarafındangözaltına alındı. Yerel mahkeme tarafından taksirle yaralama suçundan verilenceza Yargıtay tarafından bozulunca emsal karar ortaya çıktı.

Yargıtay Kasten Yaralama Cezasına Hükmetti

Sünnetdüğününde tutukluk yapan tabancasının bir anda ateş almasıyla bir genciyaralayan maganda hakkında Yargıtay 12. Ceza Dairesi emsal niteliğinde birkarara imza attı. Somut olayda Asliye Ceza Mahkemesi tarafından taksirleyaralama cezasına hükmedildi. 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu kapsamındaverilen mahkumiyetin hüküm açıklamasının geri bırakılması kararı dikkat çekti.

Yaşanansomut olayda sanık avukatı tarafından karar temyiz edilince Yargıtay 12. CezaDairesi devreye girerek yerel mahkemenin bu kararını bozdu. Yargıtay tarafındanverilen emsal kararda taksirle yaralama ve muhtemel kast ile yaralama suçlarıdetaylıca tanımlandı. Yargıtay ayrıca sanığın idrakinde olarak düğünde silahıkullandığına dikkat çekilen karar, düğülerde havaya ateş açan magandalar içinemsal niteliği taşıdığı ifade edildi.

Hükmün Bozulmasına Karar Verildi

İlk derecemahkemesinin kararının ardından Yargıtay ilgili dava dairesine taşınan davada,çok sayıda misafirin katıldığı bir ortamda silahla havaya ateş ettiğine dikkatçekilen sanık, tutukluluk yapan silahının ortamdaki insanları yaralamasınınkişi tarafından idrak edildiği ifade edildi.

Açıklanangerekçelere göre suç vasfında yanılgıya düşülerek yazılı şekilde verilenbilinçli taksirle yaralama suçu üzerinden değerlendirmenin yanlış olduğu ifadeedilerek, Yargıtay 12. Ceza Dairesi tarafından söz konusu kararın bozulmasınaoy birliği ile karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Ceza Hukuku Haberleri