Güzellik Merkezlerine Gidenler İçin Yargıtay'dan Emsal Karar!

Güzellik Merkezlerine Gidenler İçin Yargıtay'dan Emsal Karar! Yargıtay tarafından güzellik merkezlerine gidenler için emsal niteliğinde bir karar verilmiştir.

Yargıtay’a kadar giden somut olayda, Manisa’da bir kadın cildinde yer alan çatlakların ve diğer cilt sorunlarının giderilmesi için bir güzellik merkezine gitmiştir. Ancak güzellik merkezi tarafından uygulanan hatalı yöntemler sonrasında kadının cildinde daha 2’inci seansta farklı tür yanıklar meydana gelmiştir.

Güzellik Merkezlerine Gidenler İçin Yargıtay'dan Emsal Karar

Kandırılarak parasının alındığını iddia eden kadın mahkemenin yolunu tutmuştur. Şikâyetin yanıklarla ilgili olduğu ve ücretler ilgili güzellik merkezinin herhangi bir aldatmacasının olmadığına karar verilmiştir. Verilen beraat kararının ardından Yargıtay’da kararı onamıştır.

2013 yılında Manisa’da meydana gelen olayda F.S. isimlikadın, güzellik merkezine cildindeki çatlakların giderilmesi için başvurmuştur.900 TL ödeme ile söz konusu sorunlar için dermo roller ve epilasyon için lazertedavisi uygulanmasında anlaşmaya varılmıştır. Ancak ikinci seans sonrasındavücudunda yanık oluşan F.S. yaşadığı mağduriyet nedeniyle dava açmıştır.

Savcılık TarafındanSoruşturma Açıldı

F.S. adlı kadın, güzellik merkezi tarafından kandırılarak 900 TL’sini hileyle aldığı gerekçesiyle şikâyette bulunmuştur. Bunun üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dinlenen F.S. savcılık tarafından güzellik merkezine dolandırıcılık suçlaması ile dava açılmasını sağlamıştır.

Cildinde yer alan çatlakların tedavisi için önceden lazer tedavisi uygulamak için anlaşan F.S. ve güzellik merkezi, ikinci seans sonrası kadında oluşan yanıkların ardından tedaviyi sonlandırma kararı almıştır. Yaşanan bu olayın ardından F.S.’nin savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava görülmeye başlamıştır.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davadamahkeme tarafından söz konusu şikâyetin F.S.’de oluşan yanıklar nedeniyleolduğu, sanığın ise ücretle ilgili herhangi bir aldatmacasının ve haksızkazancının olmadığı ifade edilmiştir. Mahkeme tarafından verilen beraatkararının ardından F.S. mahkeme kararı için temyiz yoluna başvurmuştur. Aldığıkarardan memnun olmayan F.S.’nin Yargıtay’a kadar gitmesinin ardından,Yargıtay’dan da benzer bir karar çıkmıştır.

Yargıtay MahkemeninBeraat Kararını Onadı

Manisa’da bir güzellik merkezinde yaşanan olayda, F.S. adlıkadın tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle mahkemeye dava açılmıştır. Mahkemetarafından güzellik merkezinin herhangi bir haksız kazanç veya dolandırıcılıkyapmadığına karar verilmesinin ardından temyize giden F.S. Yargıtay tarafındankararın onanmasıyla bir şok daha yaşamıştır.

Yargıtay 15. Ceza Dairesi tarafından değerlendirilen yerelmahkeme kararının ardından, söz konusu olayda dolandırıcılık suçunun değil,F.S.’de meydana gelen yanıklara bağlı olarak, güzellik merkezine dikkatsizlikveya tedbirsizlik gerekçeleri ile taksirle yaralama suçu yöneltilebileceğikararı verilmiştir.

Yargıtay 15. Ceza Dairesi tarafından Manisa 1. Ağır CezaMahkemesinin vermiş olduğu kararın onanmasının ardından, güzellik merkezinedava açan kadın tarafından bir şok da Yargıtay tarafından gelmiş oldu. Yargıtaytarafından verilen karar sonrasında, güzellik merkezlerine giden herkes içinemsal niteliğinde bir karara imza atılmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Ceza Hukuku Haberleri