Ünlü Avukat Petrocelli’nin Kariyerinde Kaybettiği Tek Dava

Ünlü Avukat Petrocelli’nin Efsane Kariyerinde Kaybettiği Tek Dava

TRT ekranlarından yayınlanan ve bir döneme damga vuranefsane dizi Avukat Petrocelli’nin, bir televizyon dizisi formatındayayınlanmaya başladığı ilk tarihte bu kadar popülerlik kazanacağını herhaldedizinin yapımcıları ve senaristi Barry Newman bile tahmin edememiştir. Nitekimefsane dizinin yayınlanıp geniş kitlelere ulaştıktan ve ekranlara vedaetmesinin ardından 40 yıl sonra bile üzerine yazılar yazılıp, tartışmalartüretiliyor.

Avukat Petrocelli dizisi,Söz Savunmanın ismiyle yayın hayatına girdiği günlerde bile geniş bir izleyicikitlesine sahip olmasıyla dikkat çekiyordu. Dünya üzerinde pek çok farklıülkede yayınlanan dizinin başarısının ardındaki sır hakkında detaylara geçmedenönce Avukat Petrocelli dizisi ile ilgili olarak birtakım bilgilere göz atmakfaydalı olacaktır. Dizinin ana konusu; İtalyan kökleri olan Amerikan vatandaşı Petrocelli’ninbaşından geçen olayları işlemektedir. Petrocelli dizisi 11 Ekim 1974 ile 31Mart 1976 yılları arasında çekilerek pek çok farklı ülkede eş zamanlı birşekilde yayınlanmıştır.

Efsane dizinin başrolkarakteri Petrocelli, Harvard’tan mezun olmuş ve standartların dışınaçıkabilmiş bir avukattır. Eşi Maggie ile birlikte inşasının tamamlanmasınıbeklediği evlerine bir türlü taşınamamaları sebebiyle bir karavanda hayatlarınısürdürürler. Avukat Petrocelli ile ilgili olarak enteresan bir detay da görevaldığı davaların büyük bir çoğunluğunda müvekkillerinden avukatlık ücreti talepetmemesidir. Bunun yanında ücretsiz olarak vekillik yaptığı davalarda dabaşarılı sonuçlar elde ederek adeta bir halk kahramanı olur.

Petrocelli’nin Kaybettiği Efsane Dava

Ülkemizde TRTekranlarından 1977 ile 1979 yılları arasında yayınlanan dizide Petrocelli’ninbaşarılı kariyerinde kaybettiği tek dava, hala akıllardaki tazeliğinikorumaktadır. Petrocelli ünlü bir futbolcunun vekilliğini yapmaktayken,ünlü futbolcunun eşini öldürmesiyle suçlandığı davada müvekkilinin savunmasınaşu sözlerle başlar: “Sayın jüri, müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekteninanıyorum. Buna az sonra sizler de inanacaksınız. Çünkü 1’den 10’a kadarsayacağım ve müvekkilimin öldürdüğü iddia edilen karısı bu kapıdan içerigirecek.”

Jüri başta olmak üzereyargıç dahil mahkeme salonunda bulunan herkesin gözleri kapıya dikilir. Fakatkapıdan mahkeme salonuna giren hiç kimse olmaz. Bunun ardından Petrocelli’ninbu duru m hakkında açıklama yapması beklenir. Petrocelli ise “Bakın, siz dekadının öldüğüne inanmıyorsunuz. Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapıyabaktınız.” der.

Jüri kararını açıklar veünlü futbolcunun suçlu olduğuna karar vermiştir. Bunu duyan Petrocellişok geçirir. Duruşmanın sonrasında jürinin yanına gider ve bu kararı nedenverdiklerini onlara sorar. Jüri başkanı ise Petrocelli’ye şu açıklamayı yapar:“O anda hepimiz kapıya baktık. Mahkeme salonunda kapıya bakmayan tek kişivardı. O da müvekkiliniz.”

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Haber Haberleri