Cadde Üstü Otopark Ücretlerine İlişkin Emsal Karar

Mahkemeden Cadde Üstü Otopark Ücretlerine İlişkin Emsal Karar. Cadde üzerine park eden araçlar için kesilen otopark ücretleri için emsal niteliğinde bir karar verildi.

Somut olayda, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde üzeri park ettiği araç için kesilen 4 bin liralık otopark ücretinin iptaline ilişkin soluğu mahkemede alan bir kişi, mahkemenin kendisini haklı bulmasının ardından olayın yaşandığı cadde de ücretli otopark ücretinin kaldırılmasına neden oldu.

EskişehirBüyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı ile Sakar – 1 Caddesiüzerinde yer alan evinin önüne aracını park eden bir kişi, 3 bin 525 TL parkotopark ücreti ile karşılaştı. Bunun üzerine olay yargıya taşındı. Eskişehir 2.İdare Mahkemesine açılan davada, Danıştay 8. Dairesinin geçmiş yıllarda aldığıbir karara atıf yapılarak konuya ilişkin yeni bir karar alındı.

Caddede Ücretli Otopark Uygulaması Kaldırıldı

Eskişehir’deyaşanan somut olayda, evinin önündeki caddeye arabasını bıraktığı için yüksekbir ceza ile karşılan kişi, Eskişehir 2. İdare Mahkemesine açtığı davayıkazandı. Verilen cezanın iptali için yaptığı başvuruda, Sakarya – 1 Caddesiüzerinden yer alan binada ikamet eden davacının, otopark ihtiyacınınkarşılanmadan veya genel otoparklardan ücretsiz olarak yararlanması için yergösterilmeden ceza kesilmesine ilişkin karar verildi.

Karardaayrıca emsal teşkil eden farklı unsurlara da dikkat çekildiği görüldü.Belediyenin otopark ihtiyacını karşılamakla sorumlu olduğunu ifade eden mahkemekararında ayrıca söz konusu cadde için ücretli park uygulamasınınkaldırılmasına karar verildi.

Mahkeme Danıştay Kararına Atıfta Bulundu

Eskişehir2. İdare Mahkemesi tarafından görülen davada evinin önündeki işlet caddeüzerinde yer alan araca ceza kesilmesinin ardından dava açan kişi içinsevindirici haber geldi. Mahkeme tarafından Danıştay 8. Dairesinin 2019 yılındaaldığı bir karara atıfta bulunarak yeni karar verildi.

3 bin 525TL’lik otopark ücretinin ödenmemesi için dava açan kişi, mahkeme tarafındanverilen kararın ardından bahse konu olan caddede ücretli otopark uygulamasınınkaldırılmasına neden oldu. Bu sayede benzer durumda olan birçok kişi içinmahkeme emsal niteliğinde bir karara imza atmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

İdare Hukuku Haberleri