Sosyal Medyada Patronu Hakkında Yapılan Yorum Fesih Sebebi Mi?

Sosyal Medyada Patronu Hakkında Yorum Yapan Çalışan İçin Yargıtay’dan Emsal Karar. Sosyal Medyada Patronu Hakkında Yapılan Yorum Fesih Sebebi Mi?

Sosyal medya hesabı üzerinden patronu hakkında yorum yapanbir çalışan, işveren tarafından hakaret ettiği gerekçesi ile tazminatsız olarakişten çıkarıldı. Bunun üzerine konuya yargıya taşıyan işçi, Yargıtay’ın tümçalışanları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atmasına neden oldu.Popüler sosyal medya platformu Facebook üzerinden işçinin yaptığı yorumailişkin gelen karar benzer durumundaki birçok kişi için emsal teşkil ediyor.

Tazminatsız olarak patronu hakkında yaptığı paylaşımnedeniyle kovulan işçi, konuyu ilk olarak iş mahkemesine götürmüştür. Mahkemetarafından işçinin işe yeniden iadesine karar verilince işveren tarafındankarar istinafa taşınarak bölge adliye mahkemesine taşındı. Bölge mahkemesitarafından söz konusu paylaşımda sataşma olduğu için işten çıkarmanın doğruolduğuna hükmetti. Bu kararın ardından bu kez davacı taraf konuyu temyiz ederekolay Yargıtay’a kadar taşınmış oldu.

Bölge AdliyeMahkemesi İşvereni Haklı Buldu

Çalıştığı işyerine komşu olan işyerinde hediye dağıtılmasınaiçerlenen bir çalışan, Facebook hesabı üzerinden sitemini dile getirdi.Paylaşımında, ‘’ne kadar büyük bir firmada çalıştığımızı ifade ettiler, bukadar aşağılanacak ne yaptık’’ şeklinde ifadelere yer veren çalışan, işverenehakaret ettiği gerekçesi ile tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Bunun üzeriniş mahkemesine giden işçi, paylaşımda herhangi bir hakaret niyetinin olmadığıifade etti.

İş mahkemesinin işçi lehine karar vermesinin ardındanişveren konuyu üst mahkemeye taşıdı. Bölge adliye mahkemesi tarafından kararınbozulmasının ardından bu kez dava işçi tarafından temyize götürüldü. Yargıtay9. Hukuk Dairesi ise konuya ilişkin tüm çalışanları ilgilendiren emsalniteliğinde bir karar imza attı.

Yargıtay HakaretOlmadığına Hükmetti

Yargıtay 9. Hukuk Dairesine giden olayda emsal bir kararverildi. İşçinin paylaşımının hakaret sayılamayacağına hükmeden Yargıtay, bölgeadliye mahkemesinin iş akdinin feshinin geçerli sebebe dayandırdığı bahisledavanın reddine karar verilmesinin hatalı olduğu ve bozmayı gerektirdiği ifadeedildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan çalışan iseYargıtay tarafından verilen bu kararın ardından işe iade kararı ile işine geridöndü.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

İş Hukuku Haberleri