Yargıtay'dan Emanet Arabayı Kullanan Görevli İçin Emsal Karar

Yargıtay'dan Emanet Arabayı Kullanan Görevli İçin Emsal Karar. Güvenlik görevlisi olarak bir sitede görev yapan kişi için Yargıtay tarafından emsal bir karara imza atıldı.

Bir bina sakini tarafından güvenlik görevlisine emanet edilen araba anahtarı ile çalışanın araçla tur atması üzerine başlayan gerginlik Yargıtay’a kadar uzandı.

Yargıtay'dan Emanet Arabayı Kullanan Görevli İçin Emsal Karar

Emanet edilen araç ile tur atan gencin işten kovulmasının ardından güvenlik görevlisi genç tazminatsız olarak kovulmasının ardından yargıya başvurdu. Mahkeme tarafından genç lehine karar verilmesinin ardından olay Yargıtay’a taşındı.

Mahkeme tarafından genç lehine verilen karar Yargıtaytarafından bozuldu. Tüm çalışanlar için emsal niteliği taşıyan olayda, emanetaraçla tur atan genç hakkında tazminatsız olarak işten çıkarılmasına kararverildi. Böylelikle haklı nedenle fesih için emsal niteliğinde bir karar imzaatılmış oldu.

Yargıtay MahkemeKararını Bozu

Bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi binasakini tarafından kendisine emanet edilen araba ile tur attı. Araba ile turattığı ortaya çıkan gencin işine son verilmesinin ardından güvenlik görevlisimahkemeye tazminat için başvuru yaptı. İş mahkemesinin yolunu tutan genççalışan, kıdem, ihbar tazimatı ve yıllık izin ile fazla mesai ücretlerini almakiçin talebini mahkemeye iletti. Davalı güvenlik şirketi avukatı ise söz konusufeshin haklı nedenlere bağlı olduğunu savunarak davanın reddedilmesini talepetti.

Mahkeme tarafından davanın kısmen kabulüne kararverilmesinin ardından karar davalı şirket tarafından Yargıtay’a taşındı. Temyizedilen karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından incelenmesinin ardından somutolay hakkında emsal niteliğinde bir karara imza atıldı.

Yargıtay TazminatsızKovulma Sebebine Hükmetti

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından konu hakkında verilenkararda, site sakinin aracını keyfi şekilde belirsiz süre kullanan güvenlikgörevlisinin iş akdinin feshedilmesinin haklı nedene dayandığı hükmedildi.Kararda ayrıca aracın yakıt göstergesinde farkın ve güvenlik kameralarınınincelenmesinin ardından aracın keyfi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Güvenlik görevlisi genç tarafından iş mahkemesine açılandavanın kısmen kabul edilmesinin ardından Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafındanyerel mahkemenin bu kararının bozulmasına hükmedildi. Benzer durumda olanbirçok kişi için böylece emsal niteliğinde bir karara imza atılmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

İş Hukuku Haberleri