Yargıtay'dan Müdürüne Beceriksiz Diyen İşçiler Hakkında Emsal Karar

Yargıtay'dan Müdürüne Beceriksiz Diyen İşçiler Hakkında Emsal Karar. Yargıtay bir fabrikada işçi olarak çalışan bir grubun, amirleri hakkında sarf ettiği sözler üzerine emsal niteliğinde bir karara imza attı. Aynı fabrikada çalışan ve üretim müdürü olarak görev yapan kişiye, ‘’cahil’’ ve ‘’beceriksiz’’ diyen 12 kişi işten çıkarıldı. Bunun üzerine yargı yoluna başvuran işçiler hakkında Yargıtay’dan üzücü haber geldi. Mahkeme işten çıkarılmalarını haklı fesih nedeni olarak saydı ve kararı onadı. Bunun üzerine tüm çalışanlar için emsal niteliğinde bir karar verilmiş oldu.

Çalıştıklarıfabrikada üretim müdürü olarak görev yapan kişiye beceriksiz ve cahil gibihitapla ile seslenen bir grup işçinin sözleşmeleri tek taraflı olarakfeshedildi. Bunun üzerine yargı yoluna başvuran işçiler hakkında mahkemeden deüzücü haber geldi.

Yargıtay: Haklı Fesih Nedeni Sayıldı

Müdürlerihakkında beceriksiz ve cahil ifadelerini kullanan 12 işçinin iştençıkarılmasının ardından işçiler 4. İş Mahkemesine başvurdular. Sendika üyesioldukları için baskılara maruz kaldıklarını öne süren işçiler, işverenlerine gönderdikleriyazıda, fabrikanın üretim müdürünün ‘’tam anlamıyla beceriksiz’’ olduğunu ifadeetmeleri üzerine yönetim tarafından kovuldular.

İşçiler ise bunun üzerine kendilerinden zorla imza alındığını, tehditlere maruz kaldıkları ve bu hal ile yapılan feshin geçersiz olacağını savundu. Ancak yerel mahkeme tarafından feshin haklı nedene dayandığı kararı verilince olay Yargıtay’a taşındı. Yargıtay ilgili hukuk dairesinde de benzer bir karar çıktı.

Yargıtay'dan Müdürüne Beceriksiz Diyen İşçiler Hakkında Emsal Karar

Yargıtay'dan Müdürüne Beceriksiz Diyen İşçiler Hakkında Emsal Karar

İşmahkemesi tarafından verilen kararda işçilerin işten çıkarılması hakkındafeshin haklı nedene dayandığına karar verilmesinin ardından olay Yargıtay 22.Hukuk Dairesine kadar ulaştı. Yargıtay kararında ise somut olayda davacıişçinin iş sözleşmesi, dava dışı 12 kişi ile üst seviye yönetici için atılan e-  postada, üretim müdürü için sarfedilen sözle nedeniyle iş akdinin disiplin kurulu tarafından feshedildiği ifadeedilmiştir.

İşverenikonumundaki kişi hakkında sarf edilen sözler neticesinde işveren tarafındangerçekleştirilen feshin haklı nedenle olduğu ve yerel mahkeme kararınınonandığı bilgisi verildi. Benzer durumunda olan ve milyonlarca kişiyi yakındanilgilen bu karar emsal niteliği taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

İş Hukuku Haberleri