Valizi geç verilen yolcuya 35 Bin Lira tazminat kararı

Valizi geç verilen yolcuya 35 Bin Lira tazminat kararı verildi. Yargıtay tarafından yolculuk sonunda valizin geç verilmesine ilişkin emsal niteliğinde bir tazminat kararına imza atıldı.

Valizi geç verilen yolcuya 35 Bin Lira tazminat kararı

Yolculuk sonrasında valizini geç alarak mağduriyet yaşayan kişilerin manevi tazminat almasının önünü açan emsal karar, benzer duruma düşen birçok kişi için önemli bir örnek teşkil ediyor.

Yargıtay’ın emsal karar vermesine neden olan somut olayda ise yeğeninin düğününe gitmek için bindiği uçakta takı ve damatlık elbiselerinin bulunduğu valizin geç verilmesinin ardından mağduriyet yaşayan kadın, 35 bin liralık manevi tazminat almaya hak kazandı.

Ablasının kızının düğünü için bir havayolu şirketi ile yolaçıkan kadın, yolculuk sonrasında büyük bir mağduriyetle karşılaştı. Düğündetakılacak altınların ve damadın giyeceği damatlık takım elbisenin de içindebulunduğu valiz şirket yetkilileri tarafından yaşanan bir aksaklık nedeniyleertesi gün teslim edeceğini açıkladı. Bunun üzerine çok büyük bir şok yaşayanailenin düğün heyecanı kursaklarında kaldı. Bunun üzerine akşamki düğüneyetişmesi için yeniden alışveriş yapmak zorunda kalan aile düğünün ertesindeyaşanan bu mağduriyet nedeniyle mahkeme yoluna başvurdu.

Vaktinde VerilmeyenValiz İçin 35 Bin Lira Tazminat

Düğüne yetişmek üzere yola çıkan bir kişi uçak yolcuğununsonunda büyük bir mağduriyet yaşadı. İçinde düğün takılarının ve damatlığınbulunduğu valizin havayolu şirketinden kaynaklanan bir teknik arıza nedeniylebir gün sonrasında teslim edileceği ifade edildi. Bunun üzerine mağdur olan aile,saat 19.00’da düzenlenecek düğüne yetişmek için yeniden alışveriş yapmakzorunda kaldı. Apar topar düğüne yetişen aile, ertesi gün takıların vedamatlığın bulunduğu valizi almalarının ardından, büyük mağduriyet yaşayan ailemahkemeye başvurdu.

Davacı havayolu şirketine açtığı davada, valizin içindedamatlık ve düğün takılarının olduğunu ve şirket çalışanlarının kendisi ileilgilenmediğini ifade ederek tazminat talebinde bulundu. Takıların bavuldakalması nedeniyle düğünde takamadıklarını ve damatlık alışverişi yaparak büyükbir mağduriyet yaşamalarının ardından üzüntü duyduklarını ifade eden davacı, 35bin liralık manevi tazminat talep etti. Kararın şirket tarafından temyizedilmesinin ardından devreye Yargıtay girdi.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Kararı Onadı: Valizi geç verilen yolcuya 35 Bin Lira tazminat kararı

Yargıtay 11. Hukuk Dairesine giden davada mahkemenin vermişolduğu karar onandı. Bunun üzerine valizinin geç verilmesinin ardından mağdurolan kadın hakkında 35 bin liralık manevi tazminat ödenmesine karar verildi.Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan hukukçular ise söz konusu bu kararınemsal niteliği taşıdığı ifade edildi. Yaşanan bu somut olayda, valiziniherhangi bir nedenle vaktinde almayan yolcuların manevi tazminat davasıaçmasının önü açılmış oldu.

Yargıtay 11. Dairesi tarafından kararın onanmasının ardındankonuya ilişkin niteliğinde bir karara imza atıldığı ifade edildi. Havayoluşirketinin yaşattığı mağduriyet nedeniyle üzüntü duyan kadın hakkında isemahkeme 35 bin TL manevi tazminatın ödenmesine karar verdi. Karar benzerdurumdaki kişiler içim emsal teşkil ediyor.  

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Tazminat Hukuku Haberleri