Trafik Kazasında Kolum Kırıldı

Trafik Kazasında Kolum Kırıldı ne kadar tazminat alırım? Karayolları üzerinde seyir halinde ya da hareketsiz olan en az bir taşıtın karıştığı zarar ile sonuçlanan olaylara trafik kazası denilmektedir.

Trafik kazası; ölüm, yaralanma veya maddi zarar ile sonuçlanabilmektedir. Bu maddi ve manevi zararların meydana gelmesinde trafikte bulunan sürücülerin hataları olabileceği gibi araç veya yoldan kaynaklı hatalar da olabilir.

Trafik Kazasında Kolum Kırıldı

Trafik kazalarında yaralanma, sakatlanma veya doku - organkaybı gibi bedensel zararlar meydana gelebilmektedir. Bu tür durumlarda zararauğrayan kazazedelerin, zararlarının tazmini için sigorta şirketleri aleyhindetazminat davası açması gerekmektedir. Örneğin trafik kazasında kolum kırıldıdiyen bir mağdur, bu sırada iş göremezlik durumundan maddi ve manevi tazminatdavası açabilme hakkına sahiptir.

Bilindiği üzere trafik üzerinde tüm taşıtların sigortasının bulunması gerekmektedir. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası veya kısaca Trafik Sigortası olarak adlandırılan bu sigorta türü, Karayolları Trafik Kanunu'nun 85. maddesi uyarınca, trafiğe çıkan tüm taşıtlar için zorunludur.

Trafik sigortası, sigorta yaptıranın kusurunun bulunduğu trafik kazasında üçüncü şahıslara karşı verilen zararların karşılanmasında hem kişinin kendisini hem de kazaya karışan diğer kişilerin haklarını koruma altına almaktadır.

Trafik KazalarındaSakatlanma Durumu

Meydana gelen trafik kazası nedeniyle herhangi bir şekilde vücut bütünlüğü zarara uğrayan kazazedeler, kazaya sebebiyet veren sürücünün kusuru oranında Trafik Sigortası aracılığıyla zararlarını tazmin edebilme hakkına sahip olmaktadır.

Bu noktada kazaya neden olan aracın tespit edilememesi veya sigortasının bulunmaması durumunda da zararın karşılanması Güvence Hesabı'ndan yapılmaktadır.

Sakatlanma ya da yaralanma ile sonuçlanan trafikkazalarından mağdur olan kazazedeler, kanunlara göre iki farklı maddi tazminatalma hakkına sahiptir. Bunlardan ilki; kaza yüzünden çalışılamayan süreler içingeçerli olan "Geçici iş göremezlik" diğeri ise sürekli maluliyetşeklinde ortaya çıkan "Sürekli iş göremezlik"tir.

Yaralanmalı TrafikKazalarında Avukatlık Desteği

6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 54. maddesi uyarınca; "Bedensel zarara uğrayan kimse büsbütün veya kısmen çalışamamasından ve ilerde ekonomik yönden uğrayacağı yoksunluktan kaynaklanan zarar ve ziyanını isteyebilir." denilmektedir.

Bu doğrultuda meydana gelen trafik kazalarında bedensel zarara uğrayan kişiler, hukuk büromuzdan sigorta kasko hukuku avukat desteği ve danışmanlık hakkında bilgi alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Tazminat Hukuku Haberleri