Yaralamalı Trafik Kazası Sigorta Ödemesi Nasıl Nerede Sorgulanır?

Yaralamalı Trafik Kazası Sigorta Ödemesi Nasıl Nerede Sorgulanır? Trafik kazasında kalıcı yaralanma sonucu tazminat ödemesi, doktor onayının tam teşekküllü bir devlet hastanesi tarafından verilmesi ile yapılmaktadır.

Ödeme sürecinin öncesinde ilgili sigorta şirketi tarafından kaza durumunun ve ödeme payının belirlenmesine yönelik takibi sağlaması gerekmektedir.

Yaralamalı Trafik Kazası Sigorta Ödemesi Nasıl Nerede Sorgulanır?

Yaralamalı trafik kazası ödeme, bilir kişi tarafından yapılan inceleme ile kusurlu tarafın karşı taraf olduğu belirlenirse bir ödeme yapılması gerekmektedir.

Bu ödemenin miktarı ve ödeme zamanı ile internet işlemleri üzerinden sorgulama yapılabilmektedir.

TrafikKazası Ödemeleri İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Trafikkazalarında yaralamaya ilişkin istenen evraklar, her iki taraf için de gerekligörülmektedir. Bu evraklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sigortanınyapıldığı şirket ile onaylanan poliçe örneği
  • Kazaanına ilişkin uzman kişiler tarafından tutulan tutanak
  • Hastanedekitedavi süreçlerine ilişkin taburcu edilme raporu
  • İlaçkullanımına dair reçeteler
  • Tedavisüreçlerinde masraf oluşturan durumların faturaları

Bu evraklararacılığıyla yapılan başvuru sonucunda yaralanmaya ilişkin bir tazminat ödemesiyapılmaktadır. Eğer yaralanma sonucunda kalıcı bir sakatlanma durumu oluştuysaheyet raporu edinerek maluliyet durumunun belgelendirilmesi gerekmektedir.

Yaralamalıtrafik kazası ödeme oluşanbeden hasarına göre farklılık göstermektedir. Kişinin sakatlık durumu oluşmasısonucu daha büyük tazminat bedelleri oluşurken, kalıcı hasarın olmadığıdurumlarda yalnızca tedavi süreçlerine ilişkin bir ödeme yapılmaktadır.

SigortaTarafından Karşılanan Trafik Kazaları Ödemeler

Trafiksigortasının tazminat ödemeleri içinbelirli bir limit sunulmaktadır. Sigorta işlem esnasında belirtilen kaza başıteminatı 2019 yılı itibariyle ülke ekonomik gelişmeleri düzleminde değişikliğeuğramıştır.

Araç sahibininyalnızca maddi olarak hasar aldığı, araç üzerinde oluşan tahribatlara yöneliksigorta şirketinin yaptığı ödemeler araç başına 36 bin olarak belirlenirken,kaza başına belirlenen limit se 72 bin olarak belirlenmiştir.

Trafik kazasısonucu kalıcı bir bedensel hasar oluşmamasına rağmen sağlık problemlerininortaya çıkması ise kişi başına 360 bin olarak belirlenirken, kaza başına sağlıkgideri olarak belirlenen limit 1.800.000 TL olarak belirlenmektedir.

Kazalarınsonuçları arasında sakatlık ya da vefat durumu oluşması da sağlık giderleriiçerisinde oluşturulan limitlerle aynı oranda olmaktadır. Eğer sigortaanlaşması içerisinde alınan ek hizmetler yoksa standart olarak sunulmakta olanlimitlerin her yerde aynı olduğu bilinmektedir.

VefatDurumunda Tazminat Kriterleri Nelerdir?

Trafikkazasında vefat durumunun oluşması sonucu tazminat almak, kazanın olma şekline ve bilir kişiraporuna göre belirlenmektedir. Tazminat hakkı için şu kriterlerin göz önündebulundurulması gerekmektedir:

  • Vefateden sürücünün ya da yolcunun kazaya ilişkin haklılık payı
  • Vefateden kişinin ailesinin geçim durumu
  • Vefatdönemine ilişkin gelir durumu
  • Vefateden kişinin yaşı ve mevcut maaşı

Bu kriterler,trafik kazası sonucunda vefat eden kişinin yakınlarının alacağı tazminattutarını belirlemektedir. Yaralamalı trafik kazası ödeme sisteminebenzer olarak vefat eden kişinin hata payı oranınca belirlenen tazminat tutarıüzerinden indirim uygulanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Tazminat Hukuku Haberleri