1 Kilometrelik Hız İhlali İçin Emsal Bir Karar Verildi

Mahkeme 1 Kilometrelik Hız İhlali İçin Emsal Bir Karara İmza Attı. Antalya’da yaşayan bir elektronik teknisyeni olan M.A. (34), iş için gittiği Isparta’da hız sınırını 1 kilometre ile aşında radar cezası aldı.

Radar cezasını almasının ardından söz konusu cezaya itiraz eden A. mahkemenin yolunu tuttu.

1 Kilometrelik Hız İhlali İçin Emsal Bir Karar Verildi

28 Ekim’de aracı ile Isparta’ya giden elektronik teknisyeni M.A.,110 kilometre hız sınırı olan bir yolda 111 kilometre hız yaptığı gerekçesi ileradara girdi. Radara yakalanmasının arından ekipler tarafından cezanın tebliğedilmesi için durdurulan A. 235 lira idari para cezası aldı.

Cezanın ardından hemen ertesi gün ödeyen A., eşininitirazının ardından dilekçe yazarak 1 kilometrelik hızın kazaya yol açamayacağıve anlık dalgınlık ile sınırın ihlal edildiği ifadelerine yer verdi. Hazırlananitirazın ardından olay Isparta Sulh Ceza Mahkemesine gitti.

Mahkeme SürücüyüHaklı Buldu

110 kilometre hız sınırı olan bir yolda 111 kilometre hızile ihlal yapan M.A., 235 lira idari para cezasının ardından bu cezaya itirazetmek için Isparta Sulh Ceza Mahkemesine başvuru yaptı. Yaptığı itirazı mahkemetarafından kabul edilen A.’a mahkeme tarafından, 1 kilometre hızın sürücütarafından yol durumuna göre ayarlanmasının kolay olmadığı, hız göstergesindefark edilmesi zor küçük bir değer olduğu ve radar cihazının hava ve çevrekoşullarına göre değişebileceği ifadelerine yer verildi.

Söz konusu gerekçelerin hukuka aykırı olması nedeniylemahkeme tarafından cezanın iptal edildiği belirtilmiştir.

Radar Cihazında SapmaOlabilir

Isparta Sulh Ceza Mahkemesi tarafından görülen somut olayda1 kilometrelik hız aşımının radar cihazındaki sapma nedeniyle olabileceği vesürücünün bu hızı ayarlamasının zor olduğu ifadelerine yer verilmiştir. 235liralık ödediği idari para cezası iptal edilen M.A., mahkeme tarafından cezanıniptal edilmesinin ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan sürücü ise söz konusu cezayızaten ödediği ve parayı gözden çıkardığını ifade ederek alacağı parayı ihtiyaçsahiplerine vereceğini belirtmiştir. Mahkeme tarafından verilen bu kararınardından benzer durumda olan kişiler için emsal niteliğinde bir karar verilmişoldu.

İlk yorum yazan siz olun
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara

Tüketici Hukuku Davaları Haberleri