Yargıtay'dan emsal karar: Öfkeyle işyerini terk etmek fesih sebebi | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Yargıtay’dan emsal karar: Öfkeyle işyerini terk etmek fesih sebebi

Yargıtay'dan emsal karar: Öfkeyle işyerini terk etmek fesih sebebi

Yargıtay’dan emsal karar: Öfkeyle işyerini terk etmek fesih sebebi. Yargıtay’da tüm işçileri ilgilendiren karar çıktı. Çalıştığı iş yerini hiçbir gerekçe göstermeden terk eden işçi Yargıtay tarafından hatalı bulundu ve tazminat alamadı. Yargıtay’ın emsal niteliğindeki kararı şaşkınlık yarattı.

Yargıtay’dan emsal karar: Öfkeyle işyerini terk etmek fesih sebebi

Tır şoförü olarak çalışan işçi, çalıştığı şirketteki uygulamalara kızarak iş yerini terk etti. İş yerini terk eden işçiyi tazminatsız kovan işveren ile işçi ise İşçi Mahkemesi’nde yeniden karşı karşıya geldi. İşçi Mahkemesi’nin işçiyi haklı bulduğu karar Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay işçinin iş yerini açıklama yapmadan terk etmesini tazminatsız kovulma sebebi olarak değerlendirdi. Beklediği tazminatı alamayan işçi ise büyük hayal kırıklığı yaşadı.

İşçi Mahkemesi Tır Şoförü İşçiyi Haklı Buldu

İş yerinde yapılan uygulamalara sinirlenen tır şoförü, sinirlenerek iş yerini terk etti. İşçinin hiçbir açıklama yapmadan iş yerinden ayrılması üzerine işveren işçiyi devamsızlık sebebi ile tazminatsız kovdu. İş yerinden tazminatsız kovulan tır şoförü İşçi Mahkemesi’nin yolunu tuttu.

İşçi mahkemede iş yerinden kendisinin istifa ettiğini belirtti. İstifa sebebi olarak da alacakları olduğunu söyleyen işçi, hemen hemen tüm bayramlarda çalıştığını ancak parasını alamadığını aynı zamanda yaptığı son 8 seferden de alacağı olduğunu belirtti. Sefer ücretlerinin kesintiye de uğradığını belirten tır şoförü iş akdinin çekilmez bir hal aldığını belirtti. İş yerinden haklı sebeplerle ayrıldığını iddia eden tır şoförü tazminat almak istedi.

İşçi Mahkemesi de işçiyi haklı buldu ve 4 bin lira tazminatın tahsil edilmesine karar verdi. İşveren ise işçinin kendi istifa etmediğini ve devamsızlık sebebi ile işten çıkarıldığını belirtti. İşçi Mahkemesi davanın kısmen kabulüne karar verince işveren davayı temyiz etti. Temyiz sonucu Yargıtay 9. Hukuk Dairesi devreye girdi.

Yargıtay İşçi Mahkemesinin Kararını Bozdu, İşçi Tazminat Alamadı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin dava kararı ise tır şoförü işçiyi şaşırttı. Yargıtay dava ile ilgili işçinin hiçbir sebep belirtmeden, yazılı ya da sözlü açıklama yapmadan iş yerini terk ettiğini belirtti. Devamsızlık sebebi ile işinden kovulan işçinin iş yerini terk ederken haklı bir sebep belirtmediğini sonrasında bu sebepleri haklı olmak için kullandığını belirtti.

İşçinin sebep belirtmeden iş yerinden ayrılmasını kovulma sebebi olarak gören Yargıtay, İşçi Mahkemesi’nin kararını bozdu.

240 Görüntülenme

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp