Aile İçi Şiddet Nedeniyle Boşanma Davası Nedir? Aile İçi Şiddet özellikle son yıllarda giderek artan bir orana sahip bir konudur. Yargı kararlarında Aile İçi Şiddet Nedeniyle Boşanma evlilik birliğinin sürdürülmesini olanaksız kılan bir olay olarak değerlendirilmektedir.
Kadına yönelik şiddet sebebiyle açılan boşanma davalarında, davacı tarafın uygulanan şiddeti kanıtlaması zorunluluğu vardır. Eşe Şiddetin kanıtlanabilmesi için, tanık beyanları, alınmış sağlık kurumu raporları, karakol kayıtları, video kayıtları gibi deliller kullanılabilir.
Aynı zamanda kadına yönelik şiddete bağlı olarak açılacak boşanma davalarında, mağdurun çeşitli koruma taleplerinde bulunma hakkı da vardır.
Alınan bu kararlar veya bu kararlardan dolayı uygulanan ceza kararları aile mahkemesine ispat olarak sunulmalıdır.
Şiddette maruz kalan eş, bu durumun hukuki olarak kanıtlayacak eylemlerde bulunması önerilir. Şiddet uygulanmasının ertesinde şiddetin ne şekilde uygulandığına dair alınacak sağlık kurumu raporu.
Karakoldan yardım isteme. Yaşanan şiddete tanıklar oluşturma. Kadının ilerleyen hukuki süreçte korunma talep edebilmesi önemli detaylar olarak karşısına çıkabilmektedir.
Kadına uygulanan Aile İçi Şiddet Nedeniyle Boşanma davalarında süreç uzun ve karmaşık bir hal alabilir. Bu süre boyunca kadının eşinin yeniden şiddet uygulamasının önüne geçmesi için hukuki korunma talep etmesi yerindedir.
Kadının yasal olarak kendisine sağlanmış haklarını iyi bilmesi yada bilgi sahibi olunmalıdır. Bu bilgiler doğrultusunda usulüne uygun bir şekilde koruması. Dava sürecinin de daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasına yardımcı olur.
Kadına uygulanan Aile İçi Şiddet Nedeniyle Boşanma davalarında süreç önemlidir. Hukuki süreç konusunda deneyimli ve bilgi birikimi bulunan avukatlardan yardım alınmalıdır.
Ayrıca bulunduğunuz baro başkanlığına başvuru yapmanız durumunda ücretsiz avukat desteği alabilirsiniz.
Kadının haklarının en doğru şekilde korunması ve buna paralel davanın en hızlı şekilde sonuçlanması açısından avukat desteği önemli bir avantaj oluşturacağı unutulmamalıdır.
Boşanma Davasında Kadına Yönelik Şiddet Nedeniyle Alınabilecek Önlemler
Şiddete uğrayan kadının eşi tarafından yeniden şiddete maruz kalmaması için, şiddet uygulayan eşin evden uzaklaştırılmasına karar verilebilir.
Ortak kullanımdaki ev kadına tahsis edilebilir. Şiddet uygulayan eşin, yeniden fiziksel şiddet uygulaması, hakaret, tehdit, şantaj gibi eylemler gerçekleştirmesinin önüne geçilmesi için tedbirler istenir ve alınır.
Kadının iş yerine, ikamet ettiği yere. Okul gibi alanlara şiddet uygulayan eşin yaklaştırılmaması, Eşe veya çocuklara şiddet uygulayan eşin, çocuklarla görüşmesinin kısıtlanması. Tamamen durdurulması istenebilir.
Ayrıca çocuk ile sadece refakatçi eşliğinde görüşme. Kadının telefon. İnternet gibi iletişim araçlarıyla rahatsız edilmesinin engellenmesi. Kadının kişisel eşyalarına zarar verilmesi olasılığının engellenmesi.
Şiddet uygulayan eşin varsa ruhsatlı silahının kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi. Şiddet uygulayan eşin uyuşturucu veya alkol bağımlılığı varsa bu konuda tedavi görmesinin sağlanabilir. Yaptığı işten kaynaklı olarak silah taşıma iznine sahip ve şiddet uygulayan eşin silahının ilgili kamu kurumu tarafından alınması.
Gibi önlemlerin yanı sıra, hakim yaşanan olaylar ve oluşabilecek mağduriyetlere göre farklı. Koruma kararları ve önlemler alınmasına karar verebilir.
Kadına yönelik şiddet konusunda sürekli olarak yaşanan artış oranlarına paralel olarak. Alınan önlemler ve bu alanda ki hassasiyet de artmaya devam ediyor.
Bu anlamda kanun koruyucularının bu türlü davalara yaklaşımlarında da daha fazla hassas davranılması sonucu ortaya çıkıyor.
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?