Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir

Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir

Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir?Taraflar arsasındaki uyuşmazlığın giderilmesi için yapılan bu görüşmeye öncelikle, uyuşmazlığın tarafları, tarafların kanuni temsilcileri ya da avukatları katılabilir.

Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir

Arabuluculuk görüşmesi, taraflar arasında buluna husumetin giderilmesi için yapılan ve olumlu bir sonuç neticesinde mahkemeye gidilmesine gerek kalmayan görüşmedir.

Taraflar arasında yapılacak istişare sonucunda, bu görüşmeye katkı sağlayabilecek olan, uzman kişiler de bu görüşmeye katılabilir.

Arabuluculuk Görüşmesi Nedir ?

Taraflar arasında bulunan husumetlerin giderilmesi için, birkaç yıl öncesine kadar mahkemeler başvurulurdu.

Arabuluculuk hizmetinin sunulması ile birlikte, taraflar öncelikle arabulucu yardımı alıyorlar, husumet ortadan kalkarsa mahkemeye gitmeye gerek kalmıyor.

Aralarında husumet bulunan tarafları yapacağı başvuru sonrasında, Adalet Bakanlığı tarafından bir arabulucu görevlendirilir. Görevlendirilen arabulucu, tarafları uygun bir zaman içerisinde bir araya getirir ve arabuluculuk toplantısı başlar.

Arabuluculuk görüşmesi ile, taraflar arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi amaçlanır. Şayet taraflar arasındaki anlaşmazlık arabuluculuk toplantısı sayesinde yok edilirse mahkemeye gitmeye gerek kalmıyor.

Adalet Bakanlığı, arabulucuya, arabuluculuk görüşmelerini olumlu ya da olumsuz bir şekilde sonlandırması için toplamda 1 aylık süre verir. Bu süre içerisinde görüşmeler, sonucu olumsuz da olsa sonlandırılmalıdır.

Taraflar arasında bulunan sorun, arabuluculuk görüşmeleri ile çözüme ulaştırılamaz ise, geriye kalan tek yol olarak mahkemeye başvurulur. Bu aşamadan sonra, yapılacak pek bir şey kalmaz, mahkeme süreçlerinin sonunda hakim, uygun olan kararı açıklar.

Arabuluculuk Görüşmesine Katılmazsa Ne Olur ?

Sorunlu olan taraflardan herhangi bir mazeret belirtmeden arabuluculuk toplantısına katılmaz ise, tüm arabuluculuk faaliyetleri sona erdirilir.

Bu durum sonucunda, toplantıya katılmayan taraf, arabulucu tarafından verilecek olan tutanakta belirtilir. Görüşmeye katılmayan taraf haklı olsa bile, tüm yargılama giderlerinden yükümlü hale gelir.

Arabuluculuk Başvurusu Ücretli mi ?

Adliyelerde bulunan arabuluculuk bürolarına yapılacak olan başvurular için herhangi bir ücret talep edilmez.

Şayet tarafla, yapılacak olan 2 saatlik arabuluculuk toplantısı sonucunda uzlaşmaya varamazlar ise, bu 2 saatin ücret Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanır. Tarafların anlaşması durumunda ise, tüm masraflar, taraflarca eşit bir şekilde ödenir.

Arabuluculuk Toplantısı Nerede Yapılır ? Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir

İlk iş olarak adliyelerde yer alan arabuluculuk bürolarına başvuru yapılır. Yapılan başvuru sonrasında, arabuluculuk görüşmesi de, arabuluculuk bürolarında gerçekleştirilir.

Makalede Arabuluculuk Görüşmesine Kimler Katılabilir konusu yer almıştır. Arabulucu Avukat konusunda daha fazla bilgi almak için diğer sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

765 Görüntülenme

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp