Araç Değer Kaybı Davası | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Araç Değer Kaybı Davası

Araç Değer Kaybı Davası

Araç Değer Kaybı Davası Nedir Ne zaman Açılır? Aracınız bilinen ya da bilinmeyen bir sebepten dolayı hazar gördüğü zaman aracınız yapılsa dahi ilk günkü değerine ulaşamaz ve ikinci el arabalardan daha az bir fiyata sahip olur. Ortaya çıkan bu farka ise değer kaybı denilmektedir. Bu değer kaybı ise çoğu zaman kişilerin mağdur olmasına neden olabilmektedir.

Ancak Araç değer kaybı davası ile bu sorun ortadan kalkıyor ve kişilerin mağduriyetleri ortadan kaldırılıyor. Eğer aracınızda hasarlardan dolayı değer kaybı ortaya çıktıysa sizde bu değer kaybını karşı taraftan telafi edebilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Davası Ve Sigorta Şirketine Başvuru

Aracınız kaza yaptığı zaman ya da bir noktada hasar meydana geldiği zaman aracınızı ne kadar onaracak olursanız olun aracınızda belli bir miktarda değer kaybı meydana gelecektir.

Örneğin, aracınızın ikinci el fiyatı 20.00 TL ise aracınız kaza yaptıktan sonraki değeri misal olarak 15.00 TL olacaktır. Ne kadar tamir yapacak olursanız olun bu değer kaybı hep olacaktır. Bu değer kaybını telafi edebilmeniz için Araç değer kaybı davası açabiliyorsunuz.

Ancak bu davayı açılması için aracınızın gerçekten de hasar almış olması gerekiyor. Aracın hasar alan bölgesinin daha önce hiç onarılmamış ya da değiştirilmemiş olması gerekir.

Eğer aracınız daha önce aynı bölgeden tamir edildiyse ya da onarılmışsa araç değer kaybı davası açamazsınız. Çünkü bu tür kazalar aracınızda değer kaybına neden olmayacaktır. Çünkü aracınız daha öncesinde hasar almıştır ve değer kaybı meydana gelmiştir.

Araç Değer Kaybı Davası Nasıl Açılır

Aracınızda meydana gelen hasarlar için Araç değer kaybı davası açacağınız zaman aracınızın hasar geçmişi ve niteliğini, o andaki kilometresini, marka ve modelini, üretim yılını ve Pazar değerini belgelendirmeniz gerekiyor.

Gerekli tüm belgeleri hazırladıktan sonrada avukatlık büroları ile iletişime geçebiliyor ya da kendi avukatınız ile iletişime geçebiliyorsunuz. Daha sonrasında ise gerekli olan prosedürler uygulanarak sizin adınıza araç değer kaybı davası açılıyor.

Aracınızda değer kayıp tespiti yaptıracağınız zaman dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Birçok firma genel olarak tamponlarda ya da aracın diğer plastik kısımlarında meydana gelen hasarları kabul etmemektedir.

Ancak bu genel geçer bir durumdur. Yani bir aracın hasar görmemiş ve boyalı olan plastik hali ile hasar görmüş ve boyası çizilmiş hali bir değildir. Bu nedenle sigorta şirketleri bunu reddedebilirler. Araç değer kayıp tespiti yaptırırken buna dikkat etmeniz gerekiyor.

Ayrıca aracınızda daha önce hasar meydana geldiyse sigorta şirketleri yine değer kaybını ödemeyi reddedebilirler. Bu gibi durumlarda ise Araç değer kaybı davası açarak meydana gelen değer kaybını hukuki işlemler sonucunda tahsil edebilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Davası Açma Süresi

Aracınızda bir hasar meydana geldiyse 2 yıl süre içerisinde dava açma şansınız vardır. 2 yıl geçtikten sonra dava açma şansınızı kaybedeceksiniz. Ayrıca 2 yıl içerisinde dava açmamışsınız ve aracınızda farklı bir hasar meydana geldiyse bu durumda yine dava açma şansınızı kaybedeceksiniz.

Bu nedenle Araç değer kaybı davası açacağınız zaman kesinlikle süresi geçmeden önce davanızı açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bu işlemler içinde yine avukatlar ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Bunun içinde gerekli tüm evrakları hazırlamalısınız.

Gerekli tüm evrakları hazırladıktan sonra sizde araç değer kaybı davası açarak aracınızda meydana gelen değer kaybını tahsis edebilirsiniz.

591 Görüntülenme

SORULAR

  1. NURBANU KULDUK dedi ki:

    Merhabalar avukat hanım. Araç kazası sonucu değer kaybı için sigorta ya dilekçe gönderdim vidalı akşam değişik Ligi’nde ödeme olmuyor dedi. Ama aracimda metal aksamda da boya düzeltme vs olduğu için değerinden ucuza gitti bunun ödemesi varmış aslinda. Hasar tespit danışmanlığı diye bir şirket bana mesaj atıp bunun sizin adınıza yürütüp alabilir iz diyor vekaletname örneği gönderdi lakin o vekaletname çok derinlemesine sizce bunlar güvenilir mi. Değer kaybı yazınızı okudum için size yazdım tşk ederim

  2. Tekin dedi ki:

    Merhaba 2017 tarihinde bir kaza geçirdik. Çarpan %100 kusurlu.Ben aracımı yetkili servisinde yaptırdım ve araçta düzeltme ve boya yapıldı.Aracımı sıfır almıştım ve daha önce herhangi bir çizik dahi yoktu. En son kasko ve sigorta yaptırmaya çalıştığımda hasarsızlık indirimimin de olmadığı tarafıma iletildi. Bu durumda bir dava açabilir miyiz? İyi Çalışmalar

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp