Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır? | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır?

Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır

Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır?  Banka dosya masrafını geri almak için bir avukat aracılığı ile Tüketici Mahkemeleri’ne başvurabilirsiniz. Özellikle kredi çekerken bankalar tarafından alınan dosya masraflarının geçerli sebeplerinin yetersiz olması sebebiyle, bankalar tarafından bu paranın iade edilmesi gerekmektedir.

Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır?

Bunun için yasal haklarınızı kullanarak, banka dosya masrafı iadesi talep edebilirsiniz. Sürecin kısa olması ve doğru adımların atılması için uzman bir avukat yardımı ile usulüne uygun bir dilekçe aracılığı ile bu sürecin tamamlanması mümkündür. Banka dosya masrafı iade nasıl alınır için gerekli adımlar:

  • Bankadan alınmış olan belgedeki tutar, dosya masrafı iade dilekçesi ile beraber 3 Bin TL miktarını geçmiyorsa Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapılması gerekmektedir. 3 Bin TL ve üzeri tutarlar için Tüketici Mahkemeleri’ne başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Tüketici Hakem Heyetleri’ne yapılan başvurular ücretsizdir. Fakat mahkemeye başvuru yapıldığında giderler mahkemeye depo edilmektedir. Davanın kazanılması ile beraber bu masraflar karşı taraftan talep edilmektedir.
  • Dosya masrafı iadesi için yapılan başvurular 3 ayda sonuçlanmaktadır. Heyet ya da mahkemenin yoğunluğuna göre bu süre uzayabilir.

Banka Dosya Masrafı Banka Tarafından Reddedilebilir mi?

Banka dosya masrafının iade edilmesi için dava açarken öncelikli olarak kredi çekilen bankadan miktarı açıkça gösteren bir belgeyi temin etmek gerekmektedir. Bu belgelerin banka tarafından verilmesi yasal bir zorunluluk olsa da bazı bankalar bu gibi durumlarda zorluk çıkartabilmektedir.

Bu durumda avukat ile başvuru yapmak gerekmektedir. Bankanın ödemeyi reddetmesi durumunda, banka kararı ile beraber talebin icraya sunulması gerekmektedir. İlamlı icra başvurusundan sonra bankaya ödeme emri bildirilmektedir. Ardından 7 gün içerisinde bankanın bu borcu ödemesi, ödemediği taktirde haciz işlemlerine başlanmaktadır.

Banka Dosya Masrafının İadesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Banka dosya masrafı iadesi için dilekçe örneği oldukça önemlidir. Bu noktada alanında uzman bir avukat ile çalışmak gerekmektedir. Gerekli belgeler ise:

  • Kredi dosya masrafının iade edilmesi için kredinin çekildiği bankadan masrafı gösteren bir belge almak gerekmektedir. Bu belge dekont ya da ödeme planı olabilir.
  • Şayet bu belge için ücret talep ediliyorsa bu durumda ücretin de haksız talebi sebebiyle bunun da iadesini sağlayacak belge yeterli olmaktadır.

Aşağıdaki Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır? hakkında farklı makaleleri okuyabilirsiniz veya diğer bilgilendirici makaleler için Ankara Avukat ve Tüketici Avukatı sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır?

Banka Dosya Masrafı İadesi Nasıl Alınır? | Banka dosya masrafı iadesi nasıl alınır sorusu gerek basında gerekse ülkemizde çokça konuşulan konuların başında gelmektedir. Banka dosya masrafı iadesi nasıl alınır sorusunda önce banka dosya masraflarının iadesi için nasıl nereden başlanmalıdır sorusu daha önceliklidir.

Ülkemizde tüketici pek çok yönden hizmet ya da mal sunanlar tarafından zarara uğratılmaktadır. Bu ciddi bir sorun olarak ön plana çıkmaktadır. Bu sorunun çözümünün tek koşulu tüketicilerin bilinçlenmesi ve haklarını öğrenmelidir. Bilinçli tüketici hakını arar ve alır. Böylece hizmet ya da mal sunanlar da tüketiciye zarar verme konusunda çok daha hassas hareket eder. Hukuk devletinin işlerliği ancak bilinçlenmeyle sağlanabilir.

Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır, konusunda ülkemizde son derece popüler olan, bankaların aldıkları masrafı, aidatlar ve ek ücretleridir. Bu sayede tüketiciler bankaların kendilerinden tahsil ettikleri haksız masrafı, paraları tüketici hakem heyetlerine başvurarak geri alabilmektedir. Hangi banka olursa olsun ya da kaç tane kredi kartı olursa olsun, aynı hüküm geçerli olabilmektedir. Burada ilk yapılması gereken bankalara paraların iadesi için bankalara dilekçe yazmaktır. Ancak genel olarak bankalar bu dilekçeye olumsuz cevap vermektedir. Böyle bir durumda ise ikinci adres tüketici hakem heyeti olmaktadır.

Verilen karar sonrası Banka Dosya Masrafı İade Nasıl Alınır sorunun cevabını almış oluruz. gerçekleşir ve bankalar direkt olarak ödeme yoluna gider. Böyle bir durumda geriye dönük olarak bir hesaplama yapılabilmekte ve 10 yıla kadar geri ödeme imkanından yararlanılabilmektedir. Şayet hakem heyeti kararına rağmen bankalar para iadesini ret ederse kişi icraya başvurarak, parasını alabilmektedir.

Eğer alıcı ile satıcı arasında oluşan anlaşmazlık bedelinde davaya konu olan tutar (3.610 TL) nin altında ise hakem heyetlerine, yüksekse tüketici mahkemelerine başvurulabilir. Tüketici mahkemelerine başvuruda hakem heyetlerinin aldıkları kararlar delil olarak kabul etmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1.168 Görüntülenme

AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp