Boşanma Davaları Nasıl Sonuçlanır?

Boşanma Davaları Nasıl Sonuçlanır?
Boşanma Davaları Nasıl Sonuçlanır? Aile mahkemelerinde açılan boşanma davasının sonucu ne olabilir, Aile mahkemesi hakimi boşanma davasında delil, tanık ve diğer tüm işlemleri tamamlayarak, dosya içeriğine göre aşağıdaki kararlardan birini verebilir. BOŞANMA DAVASINDA: RED Aile mahkemelerinde açılan boşanma davalarında aşağıdaki husulardan dolayı red kararı...
Boşanma Davaları Nasıl Sonuçlanır?Aile mahkemelerinde açılan boşanma davasının sonucu ne olabilir, Aile mahkemesi hakimi boşanma davasında delil, tanık ve diğer tüm işlemleri tamamlayarak, dosya içeriğine göre aşağıdaki kararlardan birini verebilir.

Boşanma davaları Ret Edilmesi Kararı

Aile mahkemelerinde açılan boşanma davalarında aşağıdaki hususlardan dolayı ret kararı verilebilir. Boşanma davasını açan davacı eş, boşanma davasının dayanağı olan boşanma sebeplerini ispat edemezse, dava ret edilir. Boşanma davasında taraflar barışır ise dava ret edilir. Davacı, boşanma davasından vazgeçerse, dava ret edilir.

Boşanma davasının Düşmesi Kararı

Boşanma davasını açan davacı eş, boşanma davasını davasını takip etmez ise dava düşer.

Boşanma davasının Boşanma Kararı

Boşanma davasını açan davacı eş, davasını ispat ederse ve davanın reddini gerektiren bir sebep de yoksa Boşanma kararı verilir.

Boşanma davasının Ayrılık Kararı

Açılan boşanma davasında, aile Hakimi, tarafların barışma ihtimali olduğuna kanaat getirirse, ayrılığa karar verebilir.

Boşanma davasında Davacının Ölmesi 

*Hüküm kendiliğinden ortadan kalkar ve boşanma davası düşer.

Boşanma Davası Nasıl Kesinleşir

Kanun koyucu Medeni Kanunu hazırlarken boşanma nedenlerini saymıştır. Kanunda sayılan boşanma nedenleri dışında başka hiçbir hüküm ile boşanma davası açılamaz. Sebebi olmayan bir boşanma davası açılamayacağı gibi. Yani kanun koyucu boşanma davasının açılabilmesi için öncelikle bir neden olacaktır. Daha sonra bu neden kanun koyucunun kanunda saydığı ya genel sebepler altına girmek zorundadır ya da özel sebeplerden biri olmak zorundadır. Bu şekilde boşanma davası açılır ancak açılsa bile reddedilmesi yüksek olacaktır.

Kusur Kavramının Boşanma Davasındaki Yeri Nedir?

Boşanma süreci bir anlaşmalı boşanma süreci olarak ilerleyebileceği gibi ikinci olarak da çekilmeli olarak ilerleyebilir. Anlaşmalı boşanma sürecinde taraflar karşı tarafın kusuruna dayanarak boşanma davasını açmamışlar aksine ortak bir karar sonucu davayı açmışlardır. Çekişmeli boşanma davası nasıl açılır yada davalarında davayı açan yani davacı taraf davalı tarafın bir kusurunu dayanak alarak davayı açmıştır. Bu kusur cinsel isteksizlik olabileceği gibi, kumara bağımlılık, karşı tarafın bir suçtan hüküm giymesi gibi kusurlar olabilir. Kusurların ağırlığı maddi ve manevi tazminat davasındaki tazminat miktarını etkileyebileceği gibi eğer çocuk varsa çocuğun velayetinin kimde kalacağını de büyük oranda etkileyecektir (Boşanma Davası Nasıl Açılır). Boşandıktan Sonra Yeniden Evlenmek İçin Beklenen Süre ve Nedeni Nedir? Kanun koyucu hukuki olarak ayrılık tamamlanmış yani eşler boşanmışlar ise erkekler için yeniden evlenmelerine izin vermiştir. Fakat kadınların gebe kalma gibi bir durumları söz konusu olabileceğinden, kadın boşanma davası açılır ve boşanma tamamlandıktan sonra bir süre daha evlenememektedir. Bu süre 300 günlük bir yasal süredir. Medeni Kanunun 312. Maddesinde hüküm altına alınmıştır. Gebelik durumu yoksa aile mahkemesine başvuru yapılarak dava açılır ve iddet müddetinin kaldırılması istenir. Karım/Kocam İle Ayrı Yaşıyoruz, Boşanma Sebebi Sayılır Mı? Kanun koyucu terk başlığı altında bu konuyu hüküm altına almakla beraber boşanma nedenlerinden biri saymıştır. Lakin bu koşulun gerçekleşmesi için terk nedeniyle boşanma şartlarının gerçekleşmesi gerekmektedir.

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara