Yargıtay Takipçi Sayısı Fazlalığı Sebebiyle Boşanmayla İlgili Karar Verdi! Ordu’da bir kadın, eşinin sosyal medya ağlarından olan Facebook’ta çok sayıda arkadaşının bulunduğunu gerekçe olarak gösterip boşanma davası açtı. Y.H. isimli kadının bu talebine Yargıtay tarafından gelen karar ise; “takipçi sayısının fazlalığı boşanma nedeni sayılmaz” oldu.
Facebook hesabında arkadaş sayısının çok fazla olduğu boşanma sebebi olarak gösterdi
Ordu il sınırlarında bulunan bir köyde ikamet eden Y.H., eşinin Facebook hesabında arkadaş sayısının çok fazla olduğunu gerekçe göstererek boşanma davası açtı. Eşinin arkadaş sayısının fazla olmasının “güven sarsıcı durum” olduğuyla ilgili iddia öne sürdü.
Akkuş Aile Mahkemesi ise, Facebook profilindeki arkadaş sayısının fazla olmasının bir boşanma sebebi olduğunu belirterek, çiftin boşanmasına karar verdi. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise söz konusu kararla ilgili bozma kararı aldı.
Sosyal Medyada takipçi veyahut arkadaş sayısının fazla olmasının “güven sarsıcı durum” olmadığına karar verdi
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, köyde yaşasalar dahi, çiftlerden birinin sosyal paylaşım ağlarındaki takipçi veyahut arkadaş sayısının fazla olmasının “güven sarsıcı durum” olmadığına ve bunun böyle kabul edilemeyeceğine karar verdi.
Kararda, dosyada bulunan yazılara, kararın dayandığı delillerle birlikte kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle de bir kişinin köyde yaşaması ve Facebook profilindeki arkadaş sayısının fazlalığı bu kişinin sadakatsiz davrandığının kanıtı şeklinde kabul edilemeyeceği gibi, güven sarsıcı davranış olarak da nitelendirilemeyeceği belirtildi.
Yargıtay Takipçi Sayısı Fazlalığı Sebebiyle Boşanmayla İlgili Karar Verdi!
Karar altında imza atan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, boşanma davasında delil olarak sunulan; gerek Facebook, gerekse de Instagram tarzındaki sosyal medya araçlarında takipçi ve arkadaş sayısında meydana gelen çokluğun, o eşin güven sarsıcı bir davranış içinde olduğuna teşkil etmeyeceğini.
Aksi düşününce kendisi de dahil olmak kaydıyla hiçbirini tanımadığı çok sayıda arkadaş ve takipçisi bulunan kişilerle ilgili olarak sosyal medyanın geçekliği ve bağdaşmayan haksız sonuçlara götüreceğini, bu yorumun kabulünün düşünülemeyeceğini ifade etti. Nitekim Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin bu yönde oy birliğiyle alınan kararının da mevcut olduğunu söyledi.
Boşanma Avukat ve Danışma konusunda bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?