Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra

Aidatların Ödenmemesi İcra

Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra, Aidatların nasıl ve ne şekilde ödendiğini önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Öncelikle aidatların ödenmemesi durumunda yönetici kat maliklerine bir yazı ile borcu bildirilmelidir. Bunun üzerine borcunu ödemekte ısrar etmesi durumunda karar defterine aidatların ödenmemesi nedeniyle icra takibi yapılması hakkında karar alınır.

Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra

Bu karara istinaden Apartman veya site yönetimi gerek kendisi gerekse de avukat desteği alarak ilgili kişiler hakkında icra müdürlüğünde icra takibi başlatılır. İcra takibi eline ulaşan kat maliki veya kiracı ilamsız olan icra ödeme emrine itiraz edebilir yada ödeme yaparak borcunu kapatır. Borca itiraz edilmesi durumunda itirazın iptali için dava açılması gerekmektedir.

Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra Takibi Nedir

Kat, daire veya müstakil evlerin devri sırasında taraflar arasında evin bağlı bulunduğu site veya apartman yönetimi gibi toplulukların ortak giderlerinin ne şekilde paylaştırılacağı hakkında anlaşmazlıklar çıkmaktadır. Kat Mülkiyeti kapsamında düzenlemesi yapılan 20. Maddedir.

Bu düzenlemeye göre devri yapılan taşınmazın eski ve yeni sahipleri aralarında başka herhangi bir anlaşma olmadığı sürece kapıcı, kalorifer, bahçıvan, güvenlik görevlileri ve benzeri ihtiyaçlar için toplanabilecek ücreti eşit olarak paylaşmaktan kaçınamazlar.

Aidat Borcu - Ödenmeyen Aidat İcra

Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra

Bunun yanı sıra ortak olarak kullanılan tüm alanların sigorta primleri ile bakım, onarım, güçlendirme ve güzelleştirme harcamaları da dahil edilerek ortaya çıkan miktarın taşınmaza düşen payını ödemekten de muaf olamazlar. Ayrıca taraflardan herhangi biri mülküne veya kendisine düşen payı, ortak kullanım alanlarını veya harcamaya konu olan bölgeleri kullanma ihtiyacı olmadığını ve kullanmadığını iddia ederek ödemekten imtina edemez.

Söz konusu 20. Maddenin hükümleriyle kişilere yüklenen ödeme sorumluluklarının kullanım ve yararlanma koşullarına bağlı olmadığı açıkça ortadadır. Sonuç olarak taraflar taşınmazın içinde bulunduğu topluluğa ait tüm giderleri her durumda ortak olarak karşılamakla yükümlüdürler.

Satış ve devir işlemleri gerçekleştikten sonra mülkün yeni sahibi mülkün önceki dönemlerine borçlarından sorumlu tutulamaz. Diğer bir deyişle ödeme duyurusu yapılmış veya ödeme tarihi geçmiş ancak buna rağmen mülkün eski sahibi tarafından ödenmemiş her türlü borçlardan mülkün mevcut sahibi muaftır.

Bunlara ödemenin gecikmesinden dolayı ilave edilen gecikme tazminatı veya faizi; hukuki süreçten doğabilecek avukatlık ve dosya ücretleri; bakım, onarım ve güzelleştirme maksadıyla bağımsız kuruluşlarca ortak veya bağımsız alanlara yapılan işlemlerin masrafları ile her türlü abonelik ücretlendirmeleri dahildir.

Oturmadığım Dairenin Apartman Giderlerine İştirak Etmek Zorunda Mıyım?

Oturulmayan dairenin giderlerine ödemekle yükümlüsünüz. Bu giderlerin ödenmemesi durumunda İcra takibi yapılır. Makalede Aidat Borcu – Ödenmeyen Aidat İcra konu edilmiştir. Diğer maka lelerimize Ankara avukat sayfamızdan göz atabilirsiniz.
908 Görüntülenme

SORULAR

  1. CANAN BACAKSIZLAR dedi ki:

    Aidatların Ödenmemesi İcra Bu davaların konusunda, zarar görmem nedeniyle maddi ve manevi tazminat Nasıl isterim..

  2. BUKET İSKENDER dedi ki:

    Aidatların Ödenmemesi İcra Sayın avukat Mevcut davanın açma şartları nelerdir.?

  3. DEFNE YETİŞ dedi ki:

    Aidatların Ödenmemesi İcra Davada zaman aşımı süresi var mı? Dava zaman aşımı süresini belirtirseniz sevinirim..

  4. ALEYNA ARK dedi ki:

    Merhabalar, İki yılı aşkın bir süredir 1+1 site içinde bulunan 3 yıllık lüks dairemi kiraya vermiştim. ilk yıl kiracım ödemelerini sürekli gecikmeli yapıyordu, kendisine ihtarname çektikten sonra zamanında ödemeye başladı. Ancak geçtiğimiz haziran ayı sonlarına doğru site yönetimi beni arayıp neredeyse 1 yıldır kiracımın aidatlari ödemediğini borcun da faizsiz ağustos ayı itibarıyle 2600 küsur olduğunu söylediler. Kiracıma uyarıda bulunmamı paranın ödenmediği takdirde bana dava açacaklarını söylediler. Ben de noter aracılığıyla kiracıya ihtarname çektim. Süre geçmiş olmasına rağmen kiracım ki, ihtarnameden sonra ödeyeceğini söylemesine rağmen hiç bir ödeme yapmamıştır. Bu durumda ne yapabilirim.

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp