En hızlı boşanma nasıl olur? Boşanma En Kısa Ne Kadar Sürer | Ankara Avukat, Boşanma Avukatı, Miras Avukatları Ankara

Ankara Avukat

ANASAYFA

Boşanmanın En Kısa Yolu – Boşanma En Kısa Ne Kadar Sürer

En Kısa Çabuk Sürede Nasıl Boşanılır?

En Kısa Süren Boşanma Davası – Eşler evliliklerinin yürümemesi, anlaşmazlıkların artması, şiddetli geçimin ve anlayışsızlığın ortaya çıkması ve eşlerin hayatının artık evlilik süreci ile çekilmez bir hal alması durumunda, boşanmaya karar verebilirler. Boşanma aslında Evlilik işlemleri sürecinden daha zor bir süreçtir.

Bunun nedeni ise, evlilik ile ortaya çıkan bağların çoğalmasıdır. Bunların en önemlisi, çocuk, mal paylaşımı ve maddi konulardır. Aslında çekişmeli boşanmaların en çok sebeplerinde de velayet ve maddi konuların çözülmemesinden kaynaklanmaktadır.

Peki kısa süren boşanma davası var mıdır sorusu ise en çok sorulan ve danışma konusudur. Çünkü bazı olumsuz durumlarda eşler boşanmaya karar vermeleri durumunda kendi aralarında anlaşarak daha kısa sürede sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

En hızlı boşanma nasıl olur?

Boşanma en kısa ne kadar sürer sorusundan önce boşanma davasında ki süreci bilmekte fayda vardır. En kısa sürede sonuçlanan boşanma davalarının genel olarak adı Anlaşmalı Boşanma davasıdır.

Anlaşmalı boşanmanın Avrupa Birliği hukuk komisyonunca belirlenen süreç ve süresi ortak ülkeler tarafından belirlenen tahmini süresi 60 gündür. Anlaşmalı boşanma davasında da diğer davalar gibi belirlenen ve kanuni haklar nedeniyle belirlenen süreler vardır. Bu sürelere davanın açılma, dilekçe ve protokolün hazırlanması yada nüfus müdürlüğüne kararın gönderilmesi dahil değildir.

Anlaşmalı boşanmada dilekçe ve protokolün hazırlanarak dava harç ve masraflar yatırıldıktan sonra tensip zaptının hazırlanması, duruşma günün verilmesi, ve duruşmanın yapılması 30 gündür. Diğer 30 günde aile mahkemesinin vermiş olduğu kararın gerekçeli yazılması onaylanması da 30 gündür. Bu süreler tebligatların elden alınması yada gerekçeli kararın erken yazılması ile süresinin kısalması mümkündür.

Anlaşmalı boşanma davasının 60 günlük tahmini tamamlama süresidir. Anlaşmalı boşanma için en erken duruşma günü bir gün, sonuçlanması ve kesinleşmesi de en erken 7 gün içinde tamamlamak mümkündür.

Anlaşmalı Boşanma İşlemleri

En hızlı boşanma nasıl olur?

Boşanma En Kısa Nasıl Sonuçlanır?

Anlaşmalı Boşanma davasının 60 günlük tahmini tamamlama süresidir. Anlaşmalı boşanma için en erken duruşma günü bir gün, sonuçlanması ve kesinleşmesi de en erken 7 gün içinde tamamlamak mümkündür.

Boşanma davaları, anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma davaları olmak üzere şekil bakımından iki farklı tür olarak değerlendirilebilir.

Eşlerin birlikte karar verdikleri ve malların paylaşımı, çocuk varsa velayet, nafaka ve tazminat gibi haklar konusunda anlaştıkları davalar anlaşmalı boşanma davalarıdır. Eşler anlaşmalı boşanma davalarının açılabilmesi, takibi ve neticelendirilmesi için bir boşanma avukatı belirleyebilir. Halk arasında boşanma davalarına yönelik yanlış bilgilerden birisi de anlaşmalı boşanmalarda, boşanma avukatı gerekmediği yönündedir. Taraflar boşanmaya yönelik her konuda sorunu kendi aralarında çözmüş gibi görünseler de sonuçta boşanma işlemi hukuki bir süreçtir ve dava duruşmanın tamamlanması son bulmayıp kesinleşme ve nüfus kayıtları asıl süre alan işlemlerdir.

Boşanma davasında avukat neden gereklidir?

Özellikle başvuru işlemleri aşamasında, boşanma davası dilekçesinin doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve başvurunun prosedürlere uygun yapılması gerekir. Aksi halde usulüne uygun olmayan başvurularda boşanma davası mahkeme tarafından reddedilebilir. Bu durum başlı başına bir zaman kaybına yol açacaktır. Ancak boşanma davasında avukat danışmanlığı bu riski en aza indirecektir.

Anlaşmalı boşanma davaları, avukatlık hizmeti ile birlikte başlatıldığında çok daha hızlı ve pratik bir şekilde sonuca ulaşılabilir.

6.810 Görüntülenme

SORULAR

  1. Muhsin Usta dedi ki:

    Merhabalar oğlum bir buçuk aylık evli eşi babasına kaçtı gitti ve boşanmak istiyorlar bir buçuk aylık evli olan insanlar boşana biliyormu

AVUKATA SORU SOR

 

BİZE ULAŞIN

İletişim Bilgileri

AV.İLKAY UYAR KABA

AV.İLKAY UYAR KABA

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Telefon WhatsApp