Trafik Kazası Hukuk Bürosu Avukat ve Danışmanlık Konuları Nelerdir? Trafikte yaşanan kazalar her geçen gün artmakta ve kazalar sonucu hukuksal boyut belirmektedir. Çünkü kazaların hangi şartlarda, kimin kusuru ile gerçekleştiği genelde kazaya karışanlar tarafından kabul edilmez.
Trafik kazaları nedeniyle Trafik kazası Tespit tutanağı, Kusur tespiti, Hasara Tespiti, Trafik kazası nedeniyle ölümde destek tazminatı, Yaralanma ve Uzuv kaybı varsa iş göremezlik oranlarının tespiti, Trafik kazalarında alınacak Tazminatları önemli ölçüde etkilemektedir.
İşte bu durumda Trafik kazası Hukuk Büroları ile dava sürecinin yönetilmesinde hem yasal yolu izlemiş olacaksınız, hemde hak kaybına uğramıyacaksınız.
Ayrıca Trafik kazası tazminatlarında Maddi ve manevi tazminatların nasıl ve kimden talep edileceğide önemli konu. Sigorta şirketlerine tazminat başvurusunun nasıl yapılacağı, tazminatın eksik hesaplanması nedeniyle Sigorta Tahkim komisyonuna nasıl başvuru yapılacağı Trafik kazası hukuk büroları tavsiyeleriyle mümkün olmaktadır.
Son çıkan yasa kapsamında Sigorta şirketlerine başvuru konusuda mağdurların ya bizzat yada Avukat aracılığı ile yapılacağı, Aracalık ve danışmanlık şirketlerinin bu konuda tüm işlemleri yasak olup başvuruları kabul edilmemektedir.
Trafik Kazası Nedir? Tazminat Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kara yolunda, araç ya da yayalara araç ile zarar vermek trafik kazası olarak nitelendirilmektedir. Sık rastlanan ve maalesef sonuçlarının ağır olduğu bu kazalar pek çok kimseyi etkilemektedir. Trafik kazalarının azaltılması için çalışmalar yapılıyor olsa da artan araç kullanımına bağlı olarak küçük ya da büyük hasarda kazalar sıklıkla yaşanmaktadır.
Trafik Kazalarında Tazminat Haklarınız
Trafik kazası gibi kötü bir olay yaşandığında, zorunlu trafik sigortası kapsamında zarar gören aracın hasarları karşılanmaktadır. Ancak bu durum karşı tarafın kusurunu kabul etmesi halinde geçerlidir. Örneğin kusurun sürekli karşı tarafta bulunduğunu iddia eden kaza mağdurları arasında anlaşma sağlanması zordur.
Bu süreçte avukatlık desteği almak öne çıkmaktadır. Çünkü maddi ve manevi tazminat, hasarın karşılanması gibi süreci avukat iyi bir şekilde yönetecektir. Aksi halde kişilerin kendilerinin uğraşması gerekecek ve neredeyse tüm zamanlarını, imkanları dahilinde bu konuya ayırmaları vereceklerdir.
Öncelikli olarak kaza durumunda trafik sigortası sadece maddi hasarı karşılamaktadır. Ancak karşı taraf kusurunu kabul ettiği durumlarda bile sigorta şirketi bedeli aşağıda tutmakta ya da geç ödeme yapmak gibi koşulları öne sürebilmektedir.
Bu bakımdan haklı haksız durumu dikkate alınmadan hukuksal destek öne çıkmaktadır. Sigorta şirketi maddi zararları karşılasa bile manevi tazminat taleplerini teminat dışı olarak saymaktadır.
Özellikle ölüm ile sonuçlanan kazalarda manevi tazminat önem kazanmaktadır çünkü vefat eden kişinin yakınlarının maddi zorluk çekmeden süreci atlatmaları beklenmektedir.
Manevi tazminat davasının trafik hukukuna hakim hukuk büroları tarafından yürütülmesi, gereken belgelerin mahkemeye sunulması, kusurların ortaya çıkarılması gibi konularda büyük önem taşımaktadır.
Trafik Kazası Nedeniyle Sigorta Şirketine Başvuru Nasıl Yapılır?
Trafik kazası nedeniyle maddi hasar veya maddi tazminat nedeniyle kural olarak Sigorta şirketine yapılır. Kişi bu başvuruyu bizzat veya Avukat aracılığı ile yapar. Sigorta şirketi 8 gün içinde bu başvuruyu cevaplamak ve zararın ödemesini yapmak zorundadır.
Trafik Kazası Nedeniyle Sigorta Tahkim Komisyonuna Başvuru Nasıl Yapılır?
Trafik kazası nedeniyle Sigorta şirketine yapılan başvuru nedeniyle 8 iş günü içinde yanıtlamaz veya başvuruyu eksik hesaplama yapması durumunda bu sefer Tazminat talepleriniz İçin Sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapılması gerekmektedir.
Sigorta Tahkim Komisyonunu başvuru şartları yerine getirilmişise dosya uzman bilirkişiye gönderilir. Bu başvuru ortalama 120 gün içinde sonuçlandırır.
Trafik Kazası Tazminatı İçin Arabulucuya Başvuru Yapılır Mı?
Trafik kazası tazminat talepleri için yukarda da anlatıldığı gibi, kaza nedeniyle tazminatlardan sigorta şirketi sorumludur. Ancak arabuluculuk zorunlu değildir.
Trafik kazası nedeniyle istenecek tazminatlar için Arabuluculuk başvurusu da yapılmakta ve kısa sürede sonuçlandırılmaktadır. Arabulucu Avukat ve Arabuluculuk süreci hakkında bilgi almak için tıklayınız..
Trafik Kazalarında Hangi Davalar Açılır?
Trafik kazası nedeniyle Öncelikle ceza davası ve manevi zararlar nedeniyle dava açılır.
Bazı durumlarda Trafik kazasına karışmış araçların zorunlu sigortası ve kasko teminatı olmaması halinde tüm maddi ve manevi tazminat talepleri için sigorta şirketi sorumlu olmayacağından dava açılması gerekmetedir.
Trafik kazası sonucunda etkilenen taraf olarak maddi ve manevi tazminat davası açılmaktadır. Özellikle kazaya sonucu yaralanan kişinin; tedavi masrafları, istirahat döneminde çalışamaması yüzünden uğradığı gelir kaybı ve psikolojisinde oluşan hasarlar manevi tazminat kapsamına girmektedir.
Maddi tazminat taleplerinde ise öncelik olarak hasarın karşılanması her ne kadar sigorta şirketine yönelik olsa da sigorta şirketi hasarı karşılamaya yönelik geç davranır ya da belirlenen tutarın aşağısında tutar çıkarırsa bu durumda da maddi tazminat davası açılmaktadır.
Trafik kazasına dolaylı olarak karışmış yolcular da dava açabilme haklarına sahiptirler. İlgili konuların tazminat miktarı ölüm durumunda ölen kişinin ekonomik durumu ve yakınlarının yoksun kaldıkları desteğe şayet yaralanma varsa kişinin iş görememe süresi ve psikolojisindeki etkilerin temel alınması ile belirlenmektedir. Ancak bu süreç bir avukat ya da hukuk bürosu avukat ve danışmalık tarafından yürütülmediği takdirde hatalı tazminat miktarları karşılaşılması olasıdır. Tazminat davalarında delil esas alınır ve bu delillerin yeterli bir şekilde sunulmaları hayati öneme sahiptir.
Trafik Kazası Hukuk Bürosu
Kusurlu olan taraf, karşı tarafa da kusur atfetmekte ve böylelikle kaza sürecinin uzamasına ya da kusursuz olan tarafın hak ettiğini alamamasına sebep olmaktadır.
Trafik kazası hukuk bürosu avukat ve danışmanlık ile çabuk atlatılabilecek bir süreçtir. Hukuksal desteğin olmadığı durumlarda kaza masraflarının karşılanması gecikebilir ya da doğru tutar sağlanmayabilir.
Son çıkan yasa kapsamında Sigorta şirketlerine başvuru konusuda mağdurların ya bizzat yada Avukat aracılığı ile yapılacağı, Aracalık ve danışmanlık şirketlerinin bu konuda tüm işlemleri yasak olup başvuruları kabul edilmemektedir.
Trafik Kazalarına Hangi Avukatlar Bakar?
Dikkatsizlik ya da diğer sebepler yüzünden oluşan trafik kazası sonrasındaki süreç önem taşımaktadır. Çünkü trafik kazası öncelikli olarak sağlığı içerse de konunun hukuksal boyutu da önemlidir.
Bu süreçte trafik hukukuna hakim bir avukat ile çalışmak önem taşımaktadır. Trafik hukuku kapsamında uzman olan ya da çalışan bir avukat tutmanız size pek çok konuda yardımcı olacaktır.
Makalede Trafik Kazası Hukuk Bürosu konusu yer almıştır. Tarfik kazası tazminat hakkında daha fazla bilgi için diğer konuları okuyabilirsiniz.
AVUKATA İLK SORUYU SİZ SORMAK İSTER MİSİNİZ?