Anlaşarak Boşanma Nasıl Olur - Dilekçe ve Protokolü

Anlaşarak Boşanma Nasıl Olur - Dilekçe ve Protokolü
Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği Anlaşarak veya Anlaşmalı Boşanma dava dilekçesi örneği web sitemizde diğer sayfalarda bulabilirsiniz. Burada bir hatırlatmada bulunmadan geçmek doğru olmadığını düşünerek, anlaşarak boşanma davasının konusu ve içeriği her zaman birbirinde farklılık göstereceğinden dolayı, Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği...
Anlaşarak Boşanma Nasıl Olur - Dilekçe ve Protokolü - Anlaşarak veya Anlaşmalı Boşanma dava dilekçesi örneği web sitemizde diğer sayfalarda bulabilirsiniz. Burada bir hatırlatmada bulunmadan geçmek doğru olmadığını düşünerek, anlaşarak boşanma davasının konusu ve içeriği her zaman birbirinde farklılık göstereceğinden dolayı, Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hazırlanırken avukat ve hukuksal destek alınmasında fayda olduğunu ve Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hazırlanırken avukat desteği alınmasını tavsiye ediyoruz. Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hazırlanması ve dava aşaması, boşanma davası sonucunda haklarınızı doğru olarak öğrenilmesinde fayda bulunmaktadır. Anlaşarak Boşanma Davası sadece dava dilekçesi ile son bulmayacağı, yanlış taleplerle bir çok haklarınızdan vazgeçeceğinizi asla unutmayınız. Yinede Anlaşarak Boşanma Davası Dilekçesi Örneği hala aramakta ısrarlı iseniz eklerde bulabilirsiniz.

Anlaşarak Boşanma Nasıl Olur

Halk arasında Anlaşarak boşanma şeklinde bilinen boşanma davasının medeni hukukumuzda evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedenine dayanılarak eşlerin, boşanma, velayet, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı konularında anlaşarak birlikte aile mahkemesine başvuru yaparak Anlaşmalı Boşanma isteklerini hakim önünde teyit ederek evliliklerinin sonlandırma şekli olarak belirtebiliriz. Anlaşarak yada Anlaşmalı boşanma davasının açılması için en önemli şartlardan biri evliliğin en bir yıl sürmesi gerekmektedir. Bu durum anlaşmalı boşanmada 1 yıl şartı olarak bilinmektedir.

Anlaşarak Boşanma Nasıl Olur - Dilekçesi Nasıl Yazılır

Hukuk Muhakemeleri Kanununun 119. Maddesinde kanun koyucu özel hukuk davalarını açarken nasıl bir dilekçe yazılması gerektiği, içeriğinde neler olması gerektiğini ifade etmiştir. Boşanma Davası Dilekçesi Yazımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Hukuk Muhakemesi Kanunun 119. Maddesi doğrultusunda bir anlaşmalı boşanma dilekçesi verildiğinde öncelikle şu hususu belirtmeliyim ki iki taraf da dilekçe verebilir veya bir tarafın verdiği dilekçeyi diğer taraf aynen kabul eder. Medeni Kanunun 166. Maddesinin 3. Fıkrasında hükme bağlanan anlaşmalı boşanma şartlarına dayanarak boşanma davası açtıklarını dile getirmelidirler. Anlaşmalı boşanma davası dilekçesinin hangi araç ile yazıldığının bir önem yoktur. Elle yazılabilir. Yazımında daktilo kullanılabileceği gibi bilgisayara çıktısı da olabilir. Dilekçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususları hukuk eğitimi almış bir birey daha iyi bileceğinden ve hukuki alt yapıyı dilekçede daha iyi belirteceğinden dilekçe yazacak kişilerin bir avukat ile dilekçe yazmalarının daha güvenilir ve daha sağlıklı olacağını belirtmekte fayda bulunmaktadır. Anlaşmalı boşanma dilekçesinde dikkat edilecek bir hususta boşanma protokolüne atfın yapılabileceği ve atfın dilekçeyi daha sağlam bir zemine yerleştireceğidir.

Anlaşarak Boşanma Protokolü

Anlaşarak Boşanmak isteyen eşler boşanma dilekçesine ek olarak anlaşma protokolü hazırlanıp altı imzalanarak dava dilekçesi ile beraber aile mahkemesine sunulur. Aile hakimi anlaşma protokolünde belirtilen maddeleri düzenleyebilir ve değiştirebilir. Anlaşarak boşanma protokolünde dikkat edilmesi gereken en önemli husus nafaka talep etmeyen eş, boşanma sonrası bir daha nafaka talep edemez. Ancak çocuk için nafaka talep etmese dahi her zaman nafaka isteme hakkına sahiptir. Mal paylaşımı ile ilgili hususlar anlaşma protokolüne yazılmamış ve bu konuda feragat edilmemişse 1 yıl içerisinde mal paylaşımı davası açabilme hakkı bulunmaktadır. Mal paylaşımı hakkında feragat varsa bu husus protokolü imzalayan eşi bağlamaktadır. Anlaşma protokolüne yazılan yüksek nafaka miktarı ve tazminat miktarı ilerde değiştirilmesi için dava açılması durumunda gelirinin değiştiğini, ekonomisinin bozulduğunu ispat etmedikçe nafaka miktarı değiştiremez. Yargıtay kararlarına göre kısa sürede açılan nafaka davası dürüstlük kuralı ile bağdaşmadığına karar vermiştir. Anlaşarak Boşanma Nasıl Olur sorusu ve detaylı bilgi için diğer sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 540 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara