Hisseli Gayrimenkulün ortaklar arasında satışı olur mu? Hisseli Arsa, Tarla ve Ev Satışı Nasıl Olur?

Hisseli Gayrimenkulün ortaklar arasında satışı olur mu? Hisseli Arsa, Tarla ve Ev Satışı Nasıl Olur?
Hisseli gayrimenkul sahipliğinde ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar, izale-i şuyu davasıyla çözülebilir. Bu süreç, mülkün icradan satışını ve potansiyel olarak üçüncü bir kişiye geçişini içerir.

Hisseli gayrimenkul mülkiyeti, özellikle aile mirası gibi durumlarda birden fazla kişinin aynı taşınmaz üzerinde pay sahibi olması anlamına gelir. Ancak bu paydaşlık bazen anlaşmazlıklara ve hatta mahkeme süreçlerine yol açabilir.

Özellikle, paydaşlardan birinin mülkü bölüşme konusunda uzlaşmaya varılamadığı durumlarda izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılabilir. Bu dava sonucunda taşınmazın icradan satışı gerçekleşebilir ve eğer gerekli önlemler alınmazsa, mülk üçüncü bir kişi tarafından satın alınabilir. Bu makalede, hisseli gayrimenkulün icradan satışı ve bu sürecin ortaklar arasında nasıl yönetilebileceği üzerine bilgiler sunulacaktır.

Hisseli Gayrimenkulün İcradan Satışı Nasıl Olur?

Hisseli gayrimenkul, paydaşlar arasındaki anlaşmazlık durumunda izale-i şuyu davası yoluyla icradan satışa çıkarılabilir. Bu süreçte, mahkeme gayrimenkulü açık artırmaya çıkarır ve en yüksek teklifi veren kişi mülkü satın alır. Bu, genellikle mülkün piyasa değerinin altında bir fiyata satılmasına ve aile dışındaki kişilerin mülkü edinmesine yol açabilir.

Sadece Satışın Ortaklara Yapılması Mümkün müdür?

Hisseli gayrimenkulün sadece ortaklar arasında satılmasını sağlamak için, tüm paydaşların bu yönde anlaşması ve mahkemeye bu kararı bildirmesi gerekir. Bu durumda, mahkeme satışın sadece ortaklar arasında yapılmasına izin verebilir, böylece gayrimenkul yine paydaşlardan birinin kontrolü altında kalır.

Ortaklar Arası Hisseli Satış Nasıl Yapılır?

Ortaklar arası hisseli satış, tüm hissedarların ortak karar vermesi ve satış işlemini gerçekleştirmek için tapuda hazır bulunması ile gerçekleştirilir. Hissedarlar, bir avukata vekalet vererek tapu devrini de sağlayabilirler. Bu yöntem, mülkün aile içinde kalmasını ve dışarıdan bir müdahalenin önlenmesini sağlar.

Hissedarlar Arasında Ortaklığın Giderilmesi Davası Nasıl Olur?

Ortaklığın giderilmesi davası, genellikle satış yoluyla gerçekleştirilir ve mahkeme, tüm paydaşların anlaşmış olmaları durumunda satışın sadece hissedarlar arasında gerçekleştirilmesine hükmedebilir. Bu, gayrimenkulün aile bireyleri veya mevcut paydaşlar arasında kalmasını sağlar.

Hisseli Tapuda Kendi Hisseni Nasıl Satabilirim?

Hisseli tapuda kendi payını satmak isteyen bir paydaş, diğer hissedarların onayını almalıdır. Bu onay alındıktan sonra, satış işlemi noter aracılığıyla gerçekleştirilir ve resmi olarak tapu devri yapılır.

Müşterek Tapu Nasıl Tek Tapu Olur?

Hisseli bir tapunun tek tapuya dönüşmesi için, tüm paydaşların hisselerini bir kişiye satmaları ve ardından tapuda devir işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu şekilde, yeni alıcı tek tapunun sahibi olur.

Müşterek Tapu Ayrılabilir mi?

Müşterek veya hisseli tapunun ayrılması, ifraz işlemi ile mümkündür. Ifraz, taşınmazın bölünerek yeni bağımsız tapuların oluşturulması işlemidir. Bu işlem, tapu kütüğüne kayıtlı olarak gerçekleştirilir ve birden fazla bireyin üzerinde hak iddia ettiği taşınmazlar için uygundur.

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara