Boşanma davası ile birlikte koruma kararı nasıl alınır?

Boşanma davası ile birlikte koruma kararı nasıl alınır?

Boşanma davası ile birlikte koruma kararı nasıl alınır? Kadına şiddet hem ülkemizde, hemde dünyada durdurulamayan büyük sorunlar arasında. Bu sorunlar yüzlerce aileyi boşanma eşiğine getirmektedir.

Boşanma davası açmak isteyen eş dayanılmaz hal alan şiddet, hakaert nedeniyle Aile mahkemesinde dava açılırken veya her aşamada koruma talebi isteyebilir.

Boşanma Davasında Koruma Kararı Nasıl Alınır

Kadına şiddet kanunu sayesinde mağduriyetinizi giderebilirsiniz. Türk Ceza Kanununda yer alan madde ile birlikte şiddet uygulayan kişi 8 ile 10 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılabiliyor.

Bu sürecin daha güvenli ve bilinçli devam edilmesini isterseniz avukat desteği ile çalışmanız sizin için faydalı olacaktır.

Kadına şiddet davası açılırken eşler genellikle bu davayı fiziksel şiddet için açabildiklerini zannetmektedirler. Oysa ki şiddet farklı şekillerde olur örnek vermek gerekirse; duygusal ve psikolojik şekillerde de meydana gelebilir ve şiddeti uygulayan kişi mahkemede yargılanır.

Kadına Şiddet ve Koruma Kararı Nedir?

Kadına şiddetten korunma sayesinde kadınlar gördükleri şiddet ya da tehditler göz önünde bulundurularak kocaya tedbir uygulanması anlamına gelir. Bu tedbir mahkeme kararı ile belirlenir ve farklı şekillerde olabilir. Bir koca için karısından belli bir mesafe uzaklıkta yaşamını sürdürmesi gerekebilir. Fakat her koruma kararında bu sonuç çıkmak zorunda değildir.

Kadına Yapılan Şiddet Fiziksel Şiddet ile Sınırlı Değildir

Kadına şiddete karşı koruma konusu çoğu zaman yalnızca fiziksel sanılmaktadır. Oysa şiddet yalnızca fiziksel olarak yapılan bir şey değildir. Duygusal anlamda şiddet ve en sık karşımıza çıkan psikolojik şiddet de yasalarımıza göre muhakkak cezalandırılmalıdır.

Kadına şiddet davası sürecinde başvuru yapmak isteyen kişilerin konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi bir aile avukatı ile görüşmesi önemlidir. Kadının eğer bir avukat ile çalışması için imkanı yoksa, devletten bu konuda yardım talep etmelidir. Avukat yardımı ile kadın haklarının ne olduğunu anlar ve bu hakları yasal yoldan mahkemelerden talep edebilir. Hak kaybı söz konusu olmaz.

Koca Şiddeti Koruma Kararı İhlal Cezası

Kadına şiddetten korunmak için ihlal cezası  3 günden 10 güne kadar değişiyor. Kocanın kadına uyguladığı şiddet haberlerinin sayısı son zamanlarda dikkat çeken bir artışa sahip. Bu artış ile birlikte devlet kanunda yeni düzenlemeler yaparak bilincin artmasını, her şeyden önce şiddet vakalarının azalmasını amaçlamaktadır. Kadına şiddet koruması ihlal edilmesi 6284 sayılı kanunun ihlal edilmesi anlamına geliyor. Bu nedenle ihlal yapan tarafın 3 günden 10 güne kadar cezalandırılması uygun bulunuyor.

Kadına Karşı Şiddet Yalnızca Fiziksel Yapılmıyor

Kadına şiddet davası konusu tipik olarak şiddet görmüş bir kadın tarafından açılıyor. Oysa şiddetin bir çok farklı türü bulunuyor ve mağdur olan kadınlar mahkemeye bu nedenler ile birlikte de başvuru yapabiliyorlar.

Duygusal şiddet ve psikolojik şiddet fiziksel şiddetten sonra en sık karşımıza çıkan şiddet türü olarak biliniyor. Psikolojik şiddet uygulayan koca da tıpkı fiziksel şiddet uygulayan koca gibi 8 ile 10 yıl arasında değişen bir hapis istemi ile yargılanabiliyor.

Kadına Şiddetle İlgili Kısa Haberler

Kadına şiddet hakkında kısa haberler can sıkıcı bir hal almaya başladı. Sayılarını bütün dünyada arttırdığı bilinen şiddet haberleri nedeni ile devlet konu hakkında yasada yeni düzenlemeler yaptı.

Bu düzenlemelerden en çok konuşulanlar arasında kadına karşı şiddette başvuru yapan kişinin yalnızca şiddet gören kişi olmayacağı yer alıyor. Bu düzenleme ile birlikte mahkemeye kanıt göstermesi mümkün olan herkesin başvuru yapma yönünde yolu açık tutulmuştur. Burada amaç şüphesiz kadınların mağduriyetini gidermektir.

Bir çok Kadın Şiddet Gördüğü Halde Mahkemeye Başvuruda Bulunamıyor

Kadına şiddet davalarının sayısının bir hayli artmış olmasına karşın, bu davalar yalnızca buz dağının görünen kısmı. Çünkü uzmanlar bir çok kadının şiddet görmüş olmalarına karşın onların mahkemeye başvurmadıklarını açıklıyorlar.

Kadına şiddet davası açmaktan çekinmeyin. Türk Ceza Kanunu maddelerine göre bu eylem cezasız değildir. Şiddet uygulayan koca 8 ile 10 yıl arasında hapis istemi ile yargılanarak cezasını bulabilir. Bu süreçte eğer yapabiliyorsanız muhakkak bir avukat ile çalışmanız gerekir.

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
İLETİŞİM: 0 312 229 25 05 CEP: 0 545 229 25 05 ADRES : Adres: Eti, Strazburg Cd. N:10/9, 06101 Çankaya/Ankara